MADENDE YASAMINI YITIREN MEHMET BULUT’UN ESI ELIF BULUT: “KOCAM BANA, 'BACALARDA SIKINTI VAR, TEMIZLENMESI GEREK' DIYORDU"

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, Bartin Amasra’da maden faciasinda yasamini yitiren Mehmet Bulut’un ailesini ziyaret etti. Bulut’un esi Elif Bulut, “Yanmis kocami öpemedim ben, surati yanmis, bacagi yanmis, kolu yanmis. Ben hayat arkadasi

Güncel 17.10.2022 22:58:00 0
MADENDE YASAMINI YITIREN MEHMET BULUT’UN ESI ELIF BULUT: “KOCAM BANA,

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, Bartin Amasra’da maden faciasinda yasamini yitiren Mehmet Bulut’un ailesini ziyaret etti. Bulut’un esi Elif Bulut, “Yanmis kocami öpemedim ben, surati yanmis, bacagi yanmis, kolu yanmis. Ben hayat arkadasimdan korktum öpemedim, cani yanar diye. Daha 30 yasinda bu kadar kolay mi? Insan hayati bu kadar ucuz mu?.. Kocam diyordu bana, 'Bacalarda sikinti var. Temizlenmesi gerek' diyordu" dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca ve CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, Bartin Amasra’da 41 isçinin yasamini yitirdigi faciasinda yasamini yitiren madencilerin ailelerini ziyaret etmeye devam ediyor. Karaca ve Yildiz, faciada yasamini yitiren Mehmet Bulut’un Amasra Ahatlar köyündeki evini ziyaret etti.   

Karaca, taziye çadirinda Bulut’un yakinlarina, “Merak etmeyin üstünün örtülmesine izin vermeyecegiz. Bizden ne talep ederseniz edin haziriz” dedi.

Bulut’un esi Elif Bulut, Karaca’ya su sözlerle dert yandi:

“Gelen bütün gazetecilere söyledim. Bakin dedim, ihmal var. Kocam söyledi, ihmal var, cinayet. Hiçbiri bir tanesi bir cesaret edip diyemedi ki ihmal var. Hepsi hikayeleri yarim kaldi, vah vah, bir dakikalik acili videolar, müzikler…Bir tanesi de çikip diyemedi ki ihmal var, cinayet bu. 24 yasinda ben dul kaldim geçer mi bu? Benim kocam deli gibi haber izleyen adamdi, elestirirdi, yorum yapardi, benim kocam haber oldu. Bir tanesi de çikip korktular, televizyonlar da diyemedi burada ihmal var, cinayet var diye. Yanmis kocami öpemedim ben, surati yanmis, bacagi yanmis, kolu yanmis. Ben hayat arkadasimdan korktum öpemedim, cani yanar diye.

Daha 30 yasinda bu kadar kolay mi? Insan hayati bu kadar ucuz mu? Ölmeye gittigi gün diyordu; ‘Isler çok kötü bugün.’ Gitme bugün o zaman dedim, ‘Askim, maasim tam alayim paramiz kesilmesin’ dedi. Bak iki gün sonra maas geliyor, para. Yiyemeyecek parasini. Arkadasi demis, ‘Patlayacagiz artik’ demis. Kocam diyordu bana, ‘Bacalarda sikinti var. Temizlenmesi gerek' diyordu.

Ben ögretmenim, çocuguma da bakarim, ceza alsinlar. Bel fitigi oldu madende. ‘3 aydir bacalar temizlenecek’ diyordu, 3 sene önce rapor çikmis neredesiniz? 11 aylik bebegim var benim, kafe tuttuk önümüzdeki ay dogum günü yapacaktik, bak çorap kokluyorum ben."


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °