Kütahya Yedigöller'deki vizyon projeye temel atildi

Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Kütahya’yi gelecege tasimak ve daha yasanabilir hale getirmek için projelendirilen Yedigöller Rekreasyon Alani’nin temelini atti.

Güncel 18.10.2022 09:36:00 0
Kütahya Yedigöller

KÜTAHYA (IGFA) - Çevre yatirimlarini sürdüren ve daha önce birçok hizmeti hayata geçiren Kütahya Belediyesi, sehrimizin gelecegi için büyük bir adim daha atti.

Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik’in vizyon projelerinden biri olan, sehrimizin ihtiyaç duydugu sosyal ve kültürel alan olmasi amaçlanan Yedigöller Rekreasyon Alani’nin temeli atildi. Akkent Mahallesi yakinindaki bölge, dogal yapi bozulmadan vatandaslarimizin faydalanabilecegi bir alan haline dönüstürülecek.

Yerli ve yabanci turistlerin yani sira vatandaslarin da istifade edecegi Yedigöller Rekreasyon Alani’nin 2023 yilinda tamamlanarak hizmete alinmasi hedeflendi. Içinde 42 bitki, 30'u askin hayvan türünü barindiran Yedigöller Rekreasyon Alani’nda; eglence alanlari, spor alanlari, gezinti alanlari, sportif alanlar, bisiklet parkurlari, yürüme parkurlari, kafeteryalar, çocuk köyü, kus köyü, piknik alanlari, olta balikçiligi gibi ihtiyaç duyulan her türlü sosyal aktivitenin yapilabilecegi alanlar olacak.

Yedigöller’in temeli atma töreninde konusan Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Bu proje toplamda 255 bin metrekarelik bir alanin düzenlenmesini ve yasam alani haline getirilmesini amaçlamaktadir. Içinde sportif olta balikçiligi, kus köyü, çocuk köyü gibi alanlarin da bulundugu, ayrica yürüme parkurlari, bisiklet alanlari, kafeterya, restoran, depo, idari bina, mescit ve diger donatilar bulunmaktadir. Ihale sürecini tamamladik ve yapimina basladik. Allah nasip ederse, önümüzdeki yil 2023 yilinda, Cumhuriyetimizin ilaninin 100. yilinda bu büyük projeyi sehrimize kazandirmak için temel atiyoruz. Göreve geldigimizden bu yana, içinde kamulastirma isleri dahil olmak üzere birçok idari islem gerçeklestirildi. Imar düzenlemesinden ihale sürecine kadar yogun bir ekip çalismasiyla bugünlere geldik. Belediyemizin tüm birimlerine, emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür ediyorum ve sehrimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Yedigöller Rekreasyon Alani temel atma törenine; MHP Kütahya Il Baskani Selçuk Aliç, Belediye Baskan Yardimcilari Abdullah Damci, Ömer Köse, Murat Arik, Ertugrul Cevahir, MHP Merkez Ilçe Baskani Ayhan Toy, Kütahya Belediyesi Birim Müdürleri ve yüklenici firma yetkilileri katildi. 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °