Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz Projesi Izmir'de Hayat Buluyor

Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan Türk müziginin gelecek nesillere aktarilmasi amaciyla baslattigi “Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz”

Kültür-Sanat 18.10.2022 10:35:00 0
Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz Projesi Izmir

Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan Türk müziginin gelecek nesillere aktarilmasi amaciyla baslattigi “Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz” Projesi kapsaminda Izmir Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli okullarda göre yapan Müzik ögretmenleri Koordinasyon Toplantisi 15 Temmuz Sehitleri Konferans Salonunda gerçeklestirildi. Toplantiya Izmir Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ilker Erarslan, proje düzenleme kurulu üyeleri ve koro sefleri katildi.

Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan Türk Müzigi egitiminin yayginlasmasi için tüm halk egitimi merkezlerinde “Türk Müzigi Enstrümanlari Egitimi” kurslari ve “Türk Müzigi Koro Çalismasi” kurslarinin açilmasi planlandi. Bu kapsamda ayrica “Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz” projesi ile ‘Türk Müzigi Korosu” kurularak halk egitimi merkezlerinde koro çalismalari ve egitimler düzenlenecek.

Izmir Il Milli Egitim Müdürlügünün Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen proje kapsaminda düzenledigi toplanti, proje tanitim videosunun izlenmesi ile basladi. Izmir Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ilker Erarslan, planlanan çalismalar hakkinda kisa bir bilgilendirme yapti. Çocuklarin ve gençlerin akademik basarisi kadar sanatsal farkindaliklarinin da önemli oldugunu vurgulayan Erarslan, ögrencilerin kendini ifade edebilme becerilerinin gelistirilmesinin önemine degindi. Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan müzik alaninda yapilan çalismalardan bahseden Erarslan, bu tip çalismalarin çesitlendirilmesinin gerekliliginden bahsetti.

“Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz” projesi Ege Bölgesi ve Izmir Il Koordinatörü Cenk Aybars Dereli proje ile ilgili ayrintili bir sunum yapti. Çalisma takvimi ve yapilacak çalismalar hakkinda bilgi veren Dereli, ayni zamanda sorulari cevapladi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °