Vize islemleriyle ilgili sikayetler yaz döneminde yüzde 715 artti

Çözüm platformu Sikayetvar, vize aracilik ve danismanlik firmalariyla ilgili verilerini açikladi.

Güncel 19.10.2022 12:08:00 0
Vize islemleriyle ilgili sikayetler yaz döneminde yüzde 715 artti

Çözüm platformu Sikayetvar, vize aracilik ve danismanlik firmalariyla ilgili verilerini açikladi. Verilere göre bir önceki yil ile kiyaslandiginda yaz döneminde sikayetler yüzde 715 artti. En çok sikayet Temmuz ayinda gelirken (2021’in temmuz ayina göre sikayet artisi yüzde 1229) Haziran, Temmuz, Agustos ve Eylül aylari karsilastirildiginda sikayet artisinin yüzde 561’e ulastigi gözlemleniyor. Öne çikan sikayet konulari ise söyle siralandi: Randevu alinamamasi, bekleme sürelerinin uzunlugu, aracilik ücretlerindeki artis… 

 Son aylarda yurt disina seyahat etmek isteyen insanlar için çileye dönüsen vize islemleriyle ilgili yeni gelismeler yasansa da sorunlar devam ediyor. Çözüm platformu Sikayetvar’in vize aracilik ve danismanlik firmalariyla ilgili açikladigi verilere göre bir önceki yil ile kiyaslandiginda yaz döneminde sikayetler yüzde 715 artti.   Sikayetlerin zirve yaptigi ay ise Temmuz oldu. Geçen yilin Temmuz ayi ile karsilastirildiginda Temmuz ayinda sikayetler yüzde 1229 artti.

 Sikayetvar’i ziyaret orani yüzde 910 artti

Vize aracilik ve danismanlik sirketleriyle ilgili arastirma yapmak ve diger tüketicilerin vize islemleriyle ilgili görüslerine ulasmak isteyen kullanicilarin Sikayetvar’i ziyaret oranlari da artti. 2021’nin Haziran, Temmuz ve Agustos aylarinda vize aracilik ve danismanlik sirketleriyle ilgili 32 bin 623 ziyaret gerçeklesirken 2022’nin ayni döneminde yüzde 910’lük bir artis oraniyla konu ile ilgili 329 bin 654 ziyaret gerçeklesti.

Konuyla ilgili Sikayetvar’a ulasan bazi sikayetlerse söyle siralandi:

Çalisma davetiyem geldi vize alamiyorum

"Merhaba. Polonya çalisma davetiyem gelmek üzere. Ama ben bir türlü vize için randevu alamiyorum. Acil sekilde çözüm bekliyorum. Antalya’daki subeye bile gittim bize randevu vermediler. Internet sayfasindan yapmaniz gerekiyor dediler. Ama internet sayfasindan hiçbir sekilde bir ilerleme yapamiyorum. Birkaç gün sonra gelecek davetiyem, bos bos elimde duracak.

Mental olarak tükendim

"Italya turist vizesi için basvuru yaptik ve günlerdir sonuçlanmadi. Ayni durumda olan var mi? Ya da bilgi alabilecegimiz bir yer? Artik mental olarak tükendim. Ayrica basvuru durumunuzu nereden baktiginizi yazar misiniz? Biz bir danismanla basvuru yaptik. Ve bize hiçbir bilgi vermiyor. Sinirlerim çok gerildi."

Uçusuma 4 gün kaldi 11 haftalik bekleme süresinden bahsediyorlar

"26 Agustos’ta 16-29 Ekim arasi için 15 günlük Schengen vizesi basvurusu yaptim. Ikametgahim Izmir'de oldugu için evraklarim Izmir'e gönderildi. Uçusuma 4 gün kalmasina ragmen ne Izmir Alman konsolosluguna ulasabiliyorum ne de araci firmaya…. Basvurmadan önce araci firmanin Izmir ofisine sordugumda sürecin 4-6 hafta içerisinde sonuçlandigi söylendi. Su anda 11 haftadan bahsediyorlar. Bu durumda hakkimi gerekli yetkili kurumlar araciligi ile arayacagim."

1 hafta sonra dügün var, vizeden hala haber yok

"15 gün önce basvurdugum vize basvurum hala sonuçlanmadi aradigimda pasaportumun Belçika'ya gittigini kontrolde oldugunu söylediler. 1 hafta sonra dügün için gitmem gerek hala bir haber yok gereginin yapilmasini en azindan bir bilgi verilmesini talep ediyorum."

130 gün geçti, randevu alabilmis degilim

"4 Haziran tarihinde ulusal vize aile birlesimi için basvuruda bulundum. Bugün 14 Ekim 130 gün geçtigi halde randevu tarihi alabilmis degilim. Maalesef araci firmanin web sayfasinda 8-10 hafta yazdigi halde henüz randevu tarihi alamadim. Ilgili firmaya mail attigimizda konsolosluk karar veriyor diyor. Konsolosluga mail attigimizda 1-2 hafta randevu tarihi beklemeniz gerekiyor, basvuru çok var diye bir açiklama yapiliyor. Bu kadar zor olmasa gerek süreçler daha hizli olmasi gerekiyor diye düsünüyorum."

Vize gelecek mi, gelmeyecek mi? Bilebilsek keske

"26 Eylül’de Izmir’de araci firmaya Almanya vize islemleri ofisinden turistik vize için basvuru yaptim. Randevuyu da agustosun basinda almama ragmen 26 Eylül’e verildi. 17 Ekim’de uçagim var. Ses soluk yok. Elinizden geleni yapiyorsunuzdur sag olun ama gelecek mi gelmeyecek mi? Bilebilsek keske."


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °