Financial Times’in En Iyiler Listesinde Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü’nden Rekor Yükselis

Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü, en prestijli yayinlardan biri olan Financial Times’in tüm dünyadaki isletme okullarinin “Executive MBA” (EMBA) programlarini degerlendirdigi siralamada sagladigi olaganüstü yükselmeyle 31’incilige yerleserek bu yil da T

Güncel 19.10.2022 15:05:00 0
Financial Times’in  En Iyiler Listesinde Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü’nden  Rekor Yükselis

Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü, en prestijli yayinlardan biri olan Financial Times’in tüm dünyadaki isletme okullarinin “Executive MBA” (EMBA) programlarini degerlendirdigi siralamada sagladigi olaganüstü yükselmeyle 31’incilige yerleserek bu yil da Türkiye birinciligini korudu. Dünyanin en iyi isletme okullarinin yer aldigi bu devler liginde Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü, bir kez daha Türkiye’den ilk 100’e giren tek okul oldu. Kadin ögretim üyesi oraninda 50’ye ulasan Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü, bu kriterde ise üç üniversiteyle 1’inciligi paylasti.

 

Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü’nün yöneticilere yönelik programlarindan biri olan “Executive MBA” (EMBA) Programi, Financial Times’in (FT) uluslararasi Executive MBA programlarinin degerlendirildigi siralamada bu yil 24 basamak birden siçrayarak 31. siraya yükseldi. Türkiye’deki üniversiteler arasindaki birinciligini koruyan Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü ayrica, Financial Times’in dikkate aldigi en önemli kriterlerden biri olan cinsiyet esitligi alaninda da yüzde 50’lik kadin ögretim üyesi oraniyla dünyada 1. sirada yer alan üç üniversiteden biri oldu. 

 

Financial Times siralamasinda 16 kriter dikkate aliniyor. Bu kriterler, mezunlarin kariyerlerindeki ilerleme, maas artis oranlari, ögretim üyeleri arasindaki cinsiyet dagiliminin yani sira programin uluslararasi denkligi ve ögretim üyelerinin saygin yayinlarda yer alan akademik çalismalarinin miktari gibi unsurlarda yapilan degerlendirmelerle belirleniyor. 

 

Kariyerde gerçeklesen siçramalari ölçmek için yapilan degerlendirmelerde mezunlarinin son üç yilda 76’lik maas artisi elde ettigi saptanan Koç Üniversitesi EMBA programi, Financial Times’in en önemli kriterlerden biri olarak kabul ettigi bu alanda dünyada 9. siraya yükseldi. 

 

Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü Akademik Direktörü Prof. Dr. Suhnaz Yilmaz Özbagci bu yilin siralamasiyla ilgili söyle konustu: “Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü EMBA programinin dünyanin en seçkin egitim kurumlarinin yer aldigi Financial Times siralamasinda 31. siraya yükselmesi bu programin üstün kalitesini ve uluslararasi sayginligini açikça yansitmaktadir. Türkiye’den ilk 100’e giren tek kurum olmamizin yani sira, 50’ye ulasan kadin ögretim üyesi oranimizla tüm dünyada bu kriterde üç üniversiteyle birinciligi paylasmamiz bizler için ayrica büyük bir gurur kaynagi oldu. Alanlarinda dünyaca taninmis akademisyenlerden olusan ögretim üyesi kadromuzun, son derece seçkin ve yüksek motivasyona sahip ögrenci profilimizin, uluslararasi taninirlik ve akreditasyonlarimizin, is dünyasi ve üniversite isbirligi vurgumuzun ve sürdürülebilir bir gelecek için sosyal sorumluluk ilkesiyle çalisan liderler yetistirme vizyonumuzun bu basarida önemli katkisi bulunuyor.”

 

Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Nida Bektas ise, “Isletme Enstitüsü olarak misyonumuza paralel stratejik önem tasiyan Koç Üniversitesi EMBA programimizin dünya çapindaki büyük yükselisinden olaganüstü memnuniyet duyuyoruz. Siralamada son yillarda kazanilan ivme mezunlarimizin is dünyasinin beklentilerini karsilayan yetkinliklerini gelistirmeleri, programdan kazanimlarini is hayatlarina basarili bir sekilde yansitmalari ve kariyerlerinde bunun sonucu takip eden hizli yükselisin sonucudur. Belirsizligin arttigi, hem ders içerikleri hem de ögretim sekli açisindan ögrenci ve ögretim üyelerinin beklentilerinin degistigi bu ortamda, dünya devi okullar arasinda kaydetmis oldugumuz yükselis egitim kalitemizin dünya standartlarinda oldugunun net bir göstergesidir” dedi.

 

En az 7 yil is tecrübesi olan orta düzey yöneticilerin yönetim ve liderlik becerilerini artirarak kariyerlerinin üst seviyelerinde ihtiyaç duyacaklari analitik temeli saglayan Koç Üniversitesi Executive MBA Programi 17 ay sürüyor. Ögrenciler, 17 ay süren ve özveri gerektiren Executive MBA programini tamamladiklarinda Koç Üniversitesi mezun aginin ve uluslararasi bir çevrenin de ayrilmaz bir parçasi oluyorlar.

 

Executive MBA ve MBA programlariyla Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü, lisansüstü isletme egitiminin önde gelen otoritesi AMBA (The Association of MBAs) akreditasyonuna sahip, Türkiye’deki tek kurum olma özelligi de tasiyor. Ayni zamanda AACSB akreditasyonu da bulunan Koç Üniversitesi Isletme Enstitüsü, yenilenen EQUIS akreditasyonuyla birlikte Türkiye’nin “Triple Crown” (Üçlü Akreditasyon) unvanina sahip ilk ve tek akademik kurulusu olma statüsünü koruyor. 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °