Huawei Dijitallesme ve Yesil Enerji Finansmani Zirvesi Istanbul’da gerçeklestirildi

Huawei Orta ve Dogu Avrupa ile Iskandinavya Bölgesi, ‘Dijitallesme ve Yesil Enerji Finansmani Zirvesi’, IDC is ortakligiyla 18 Ekim’de Istanbul’da gerçeklestirildi. ‘Daha Güçlü Dijitallesme ve Yesil Enerji’ temasiyla düzenlenen Zirve’de, yesil enerjinin g

Güncel 19.10.2022 13:43:00 0
Huawei Dijitallesme ve Yesil Enerji Finansmani Zirvesi Istanbul’da gerçeklestirildi

Huawei Orta ve Dogu Avrupa ile Iskandinavya Bölgesi, ‘Dijitallesme ve Yesil Enerji Finansmani Zirvesi’, IDC is ortakligiyla 18 Ekim’de Istanbul’da gerçeklestirildi. ‘Daha Güçlü Dijitallesme ve Yesil Enerji’ temasiyla düzenlenen Zirve’de, yesil enerjinin gelecegine yönelik finansal kaynaklarin artirilmasi ile ilgili konular ele alindi.

Huawei, yesil enerji kullaniminin ve bu yöndeki finansman kaynaklarinin artirilmasina yönelik konularin ele alindigi Dijitallesme ve Yesil Enerji Finansmani Zirvesi’ni, 18 Ekim’de Istanbul Four Seasons Hotel’de  düzenledi. Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Gelisme Agi Baskani Prof. Jeffrey D. Sachs, Huawei Orta ve Dogu Avrupa ile Iskandinavya Bölgesi CFO’su Zhang Lei, Hazine ve Maliye Bakanligi Borçlanma Genel Müdürü Yigit Yasar Korkmaz ile Turkcell CFO’su Osman Yilmaz, Zirve’ye konusmaci olarak katilan isimler arasindaydi.  

12 ülkeden yaklasik 300 finans profesyonelinin katildigi Zirve’de; finansal is ortakliklarinin güçlendirilmesi, bölgenin etkinliginin arttirilmasi ve potansiyel ticari isbirliklerinin gelistirilmesi konulari ele alindi. Katilimcilar, sinir ötesi firsatlarin degerlendirilmesi ve Kuzeydogu Avrupa bölgesinin yesil enerjiyle dijitallesmesi ile ilgili görüslerini de paylastilar.  

Korkmaz: “Yesil dönüsüme yönelik destegimizi sürdürecegiz”

Zirve’nin açilisinda katilimcilara seslenen Hazine ve Maliye Bakanligi Borçlanma Genel Müdürü Yigit Yasar Korkmaz, konusmasinda su sözlere yer verdi; “Dünya genelinde ekonomik zorluklar yasanirken; güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyümeye her zamankinden daha fazla ihtiyacimiz var. Küresel isinma, iklim degisikligi ve hizla artan üretimin yarattigi olumsuz etkileri ortadan kaldirmak ve ekonomik istikrari saglamak için yeni dönüsüm projeleri üretmeliyiz. Bu dönüsüm, önemli bir finansal ihtiyaci da beraberinde getirmektedir. Yenilenebilir enerjinin kullanimini, sadece elektrik üretiminde degil, sanayi ve tarimda da yayginlastiriyoruz. Sektörün elektrik ihtiyacini karsilayabilmesi için, Günes Enerjisi Santrali kurulumlarinda da vergi muafiyetleri sagliyoruz. Küresel isinma ve iklim degisikligi ile artan ekonomik ve sosyal sorunlara kalici ve etkili bir çözüm bulabilmek için, küresel ölçekte uyumlu ve kalici bir is birligine ihtiyaç var.”

 

Lei: “Daha yesil ve akilli bir dünyaya yapilan yatirimlar ekonomik büyümeye katki saglayacaktir”

Huawei Orta ve Dogu Avrupa ile Iskandinavya Bölgesi CFO’su Zhang Lei, konusmasinda; “Dünya ekonomisi gitgide karmasik ve degisken bir hale gelirken, iklim degisiklikleri ve küresel isinma konulari da günden güne önem kazaniyor. Bu önemli gündem, yesil enerji yatirimlarinin önemini de artiriyor. 2021 itibariyla, 250 milyar dolari asan yatirimimizla, dünyanin Ar-Ge alanindaki en büyük ikinci sirketi haline geldik. Iklim degisikligi, yeni bir stratejik enerji planlamasi yapmayi gerektiriyor. Düsük karbon salinimina yönelik çözümlerimiz, bugün birçok ülkede uygulaniyor. Huawei olarak, çevreci dijital dönüsüm için çalisan 500 küresel sirket içinde yer aliyoruz. Bugün sürdürülebilir bir gelecek insa etmek için bir araya gelen, bilisim ve enerji endüstrisi profesyonellerine finansal çözümler sunmak için bir aradayiz. En iyi ürün ve hizmetlerimizi bu amaca hizmet etmek için sunmaya devam edecegiz.” dedi.   

 

Sachs: “Dogru finansman modelleri ile akilli teknolojiler üretmemiz gerekiyor”

Zirve’deki konusmasina, “Huawei, yeni teknolojilerin gelistirilmesi konusunda her zaman için öncü bir sirket olmustur. Bugün de çevreci teknolojilerin gelistirilmesine liderlik ediyor” diyerek baslayan Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Gelisme Agi Baskani Prof. Jeffrey D. Sachs, küresel isinmanin somut sonuçlarinin dünyadaki farkli ülkelere etkilerini içeren örnek olaylari katilimcilarla paylasti. Sachs konusmasinda su ifadelere yer verdi; “Çevreci teknolojilere odaklanmak bugün hayati bir önem tasiyor. Huawei’in gelistirdigi akilli sistemlerle enerji verimliligini daha etkin hale getirebiliriz. Yesil enerji finansmani sanildigi kadar pahali degil. Dogru finansman modelleri ile akilli teknolojiler üretmemiz gerekiyor. Huawei’in yaptigi gibi, yesil ile dijitalin bir araya getirildigi, enerjinin her alaninda verimliligi arttiracak teknolojileri hayata geçirmeliyiz.”

 

Yilmaz: “Sürdürülebilirlik odakli yatirimlarimiza devam edecegiz”

Turkcell CFO’su Osman Yilmaz etkinlikte yaptigi konusmada sunlari söyledi; “Turkcell’de gerçeklestirdigimiz Ar-Ge ve altyapi yatirimlariyla, en güncel teknolojiyi tüm paydaslarimiza sunuyoruz. Tüm is modellerimizi; kapsayici, sürdürülebilir ve ölçülebilir sekilde hayata geçiriyoruz. Müsterilerimizin hayatini kolaylastirmakla kalmiyor, ayni zamanda geleneksel yöntemlerin neden oldugu çevresel etkileri de azaltmak için çalisiyoruz. GSMA raporlarina göre, telekom sektörü çok hizli bir sekilde büyüyor ve iklim degisikligi ile ilgili sorumluluklarimiz da artiyor. Bu yil Huawei ile imzaladigimiz is ortakligi protokolü ile baz istasyonlarinda günes enerjisinden faydalanma yolunda önemli bir adim attik. Huawei gibi dijital teknoloji ortaklarimizla, sürdürülebilirlik ve yesil enerji çözümlerine yönelik yatirimlarimiza devam edecegiz.”

 

Huawei, yesil teknolojiler özelindeki stratejisini ‘Daha fazla BIT, daha az WATT’ olarak belirledi. Sirket bugün Dijital Güç Is Grubu ile günes enerjisinin verimli kullanimindan, baz istasyonlarinda kullanilan enerjiden tasarruf edilmesine kadar birçok alanda, enerji verimliligi üzerinde çalismayi sürdürüyor.  


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °