Fakibaba AK Parti'den istifa etti!

AK Parti Sanliurfa Milletvekili Ahmet Esref Fakibaba, parti üyeliginden ve milletvekilliginden istifa ettigini açikladi.

Güncel 20.10.2022 13:00:00 0
Fakibaba AK Parti

ANKARA (IGFA) - Izmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin katilimiyla moral bulan AK Parti, Erdogan’in Çelebi’ye rozet takmasindan bir gün sonra önemli bir ismini kaybetti. Sanliurfa Milletvekili Ahmet Esref Fakibaba, partiden istifa etti.

Fakibaba’nin istifasinin ardindan AK Parti’nin sandalye sayisi yeniden 286’ya düserken, RTÜK üyeligi kontenjani da yeniden IYI Parti’ye geçti.

Sosyal medya hesabindan istifa kararini duyuran Sanliurfa Milletvekili Ahmet Esref Fakibaba, “Siyasi ve ahlaki anlayisina uygun olmayan kisilerle bundan sonra beraber olmayacagi için mutlu oldugunu” ifade etti.

2003'te üyesi oldugu AK Partide degisik makamlarda görev yapma firsati buldugunu ifade een Fakibaba, Sanliurfa halkina yürekten tesekkür etti.

Bagimsiz aday olarak girdigi 2009 yerel seçimlerinde Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskanligi’ni kazanan ve daha sonra AK Partisaflarina katilan Fakibaba, 2017-2018 yillari arasinda da Tarim Bakanligi görevinde bulunmustu. Fakibaba’nin uzun süredir parti politikalarindan rahatsiz oldugu ve zaman zaman da elestirilerini açikça dile getirdigi biliniyor.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °