Dokuz Eylül'de 'çorba çesmesi' içleri isitacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Izmir’de havalarin sogumaya baslamasi ile birlikte ögrencilerin faydalanabilecegi örnek bir projeyi yeniden hayata geçirdi.

Güncel 21.10.2022 14:06:00 0
Dokuz Eylül

IZMIR (IGFA) - DEÜ ögrencilerinin etkisini gösteren soguk günlerde içini isitmasi için Üniversitenin Tinaztepe ve 15 Temmuz Saglik ve Sanat yerleskelerine Çorba Çesmeleri konuldu.

Önceki yil DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’in girisimleriyle hayata geçirilen projeye bu kis da devam edecek olan DEÜ, ögrencilerin çesmelerden ücretsiz olarak faydalanabilmesini saglayacak. Böylelikle kis sogugunda üniversite ögrencilerinin içi, sabah saatlerinde DEÜ tarafindan hazirlanacak sicak çorba ile isinacak. DEÜ’nün Çorba Çesmeleri, Tinaztepe Yerleskesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi önü ve 15 Temmuz Saglik ve Sanat Yerleskesinde Dis Hekimligi Fakültesi yaninda hizmet veriyor.

GÜNDE 900 ÖGRENCI FAYDALANIYOR

Uygulamanin bu yil da kis boyu sürecegini aktaran DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, iki farkli kampüste günde 900 ögrencinin faydalandigi hizmetten dolayi mutlu olduklarini kaydetti. Rektör Hotar,  "Canin sifasi güler yüzle, sofranin özeli çorbanin bereketiyle gelir. Üniversitemizde önceki yil uygulamaya koydugumuz çorba çesmelerini, havalarin sogumaya baslamasiyla yeniden ögrencilerimiz için hizmete sunuyoruz. Üniversitemiz mutfaklarinda hijyenik kosullarda üretilen, kendinden isitmali sistem ile sürekli sicak sunum yapabildigimiz çorba çesmelerinden her gün farkli bir çorba çesidi akacak. Ailelerinin bizlere emaneti olan kiymetli ögrencilerimize afiyet olsun diyoruz” dedi.

 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °