MHP'liler Manisa'da kahvaltida bulustu.

23 Ekim Pazar günü Manisa'ya tesrif edecek miting öncesi MHP'liler Manisa'da Yunusemre Ilçe Baskanligi tarafindan düzenlenen kahvaltili toplantida bulustu.

Güncel 22.10.2022 14:48:00 0
MHP

MANISA (IGFA) - MHP Manisa'ya bagli Yunusemre Ilçe Baskanligi tarafindan sivil toplum kuruluslari temsilcileri ile muhtarlara yönelik düzenlenen toplanti, Double Tree By Hilton Otel’de gerçeklestirildi. Toplantiya Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün yani sira MHP TBMM Grup Baskanvekili Erkan Akçay, MHP Genel Baskan Basdanismani Ruhi Ersoy, MYK Üyesi Mehmet Ödevli, Il Baskani Murat Öner, Yunusemre Belediye Baskani Mehmet Çerçi, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Büyüksehir Belediye Meclisi MHP Grup Baskanvekili Mehmet Güzgülü, Türk Büro Sen Manisa Sube Baskani Ahmet Agir, Türk Büro Sen Manisa Sube Baskan Yardimcisi Hakan Özen, Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap, Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Hasan Geriter, AK Parti ve MHP Ilçe baskanlari, Gazeteciler Cemiyeti Onursal Baskani Ertugrul Aytaç, STK Temsilcileri ve partililer katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan organizasyonun açilis konusmasini yapan MHP Yunusemre Ilçe Baskani Cemal Kutlar, 5 ay önce göreve geldikleri günden itibaren Yunusemre ilçesinin sorunlarina egildiklerini, dertlerine derman olmaya çalistiklarini ifade etti. Kutlar, bu süreçte kendilerine destegi esirgemeyen MYK Üyeleri, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e ve teskilat mensuplarina tesekkür etti. Kutlar, ilin sorunlarini TBMM’ye tasiyan Grup Baskanvekili Erkan Akçay’a da tesekkür etti. Kutlar, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin tesrifleriyle yarin gerçeklestirecekleri mitinge de tüm konuklari davet etti. Kutlar’in ardindan MHP Il Baskani Murat Öner kürsüye davet edildi. Güçlü Türkiye inanciyla var gücüyle çalistiklarini ifade eden Öner, “Devletimizin ve sinesinden çiktigimiz aziz Türk milletinin hizmetkari olmaya devam edecegiz” dedi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün söz aldi. Göreve geldikleri ilk günden bu yana Manisa’nin ihtiyaci olan, kabugunu kirmasini saglayacak ve gelecege emin adimlarla götürecek proje ve hizmetlerin içinde olduklarini belirten Baskan Ergün, “Kiymetli hemserilerimizin teveccühleriyle 3 dönemdir Manisa’mizda, Milliyetçi Hareket Partimizin üretken belediyecilik anlayisini en güzel sekilde temsil ediyoruz. Projelerimizi hayata geçirirken muhtarlarimizin, sivil toplum kuruluslarimizin, oda ve derneklerimizin, is dünyamizin ve üniversitemizin görüslerini almaya daima özen gösterdik. Geriye dönüp baktigimizda hizmet ve yatirimlarimizin Manisa’mizi bir üst noktaya tasiyan ve hemserilerimizin yüzünü güldüren çalismalar olmasinin mutlulugunu ve huzurunu yasiyorum” dedi.

Manisa’nin büyüksehir olmasiyla birlikte yapilan çalismalari özetleyen Baskan Ergün, “2014 yilinda Büyüksehirin kurucu belediye baskani olarak sifirdan bir Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügünü kurmak, 17 ilçede Büyüksehir’in ulasilabilir olmasini saglamak ve bunlari yaparken yasanan sancilari vatandasimiza yansitmamak için canla basla çalistik. 30 Büyüksehir Belediyesi arasinda ‘Bütçe Performans Birincisi” olan, bütçesinden yatirimlara en fazla kaynak ayiran bir Manisa Büyüksehir Belediyesi insa ettik. Büyüksehir oldugumuz günden yani 2014 yilindan bugüne kadar ne kadar yatirim yaptik biliyor musunuz? 5 milyar liranin üzerinde. Eski parayla 5 katrilyon lira. Helali hos olsun. Güle güle kullanilsin” dedi.

33 Yildir Yapilamayan Imar Planlari Yapiliyor

Manisa’da 33 yildir yapilamayan imar planlariyla ilgili önemli ve kararli adimlar attiklarini da sözlerine ekleyen Baskan Ergün, “Ilk etapta 1/5000 ölçekli nazim imar planlarini onayladik. Bunun ardindan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarini etap etap meclisimize getiriyoruz. Bunlarin hayata geçmesinde Sehzadeler ve Yunusemre Belediye Baskanlarimiz, meclis üyelerimize tesekkür ediyorum. Bu planlar, Manisa’nin gelecek 40-50 yilini planlayan çalismalar. Her ne kadar bazi ciliz sesler konuyu baska taraflara çekmeye çalisip, suyu bulandirma hamlesiyle bu planlara engel olmaya çalissa da, biz buna izin vermeyecegiz. Bu sehrin önünü tikamalarina müsaade etmeyecegiz. Hemserilerimizin yillardir bekledigi planlarin önüne set kurmaya çalisanlarin kirli siyasetine alet olmayacagiz” dedi.

20 Agustos’ta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in, Manisa’ya tesrif ederek, 2 milyar 675 milyon TL tutarindaki Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü hizmetlerinin yer aldigi kamu yatirimlarinin açilisini gerçeklestirdigini hatirlatan Baskan Ergün, “Açilisi gerçeklestirilen hizmetlerimizden bir tanesi de suan bulundugumuz ve 507 milyon liralik yatirimla insa ettigimiz Büyüksehir Belediyesi Hizmet Binasi, 5 Yildizli Otel ve AVM’den olusan bu güzel prestij projedir. ‘Belediye otel mi yapar?’ diyerek bu hizmetimizi küçümsemeye çalistilar. Manisa’nin uzun yillar ihtiyacini karsilayacak Büyüksehir Belediyesi Hizmet Binasi, sehrimize gelen yerli ve yabanci turistlere hizmet verecek otel hizmeti ve hemserilerimizin nefes alacagi sosyal yasam alanlarini görmezden geldiler. Bir yandan da böyle siyasi hirslariyla gözleri adeta kör olmus kesimlerle ugrasiyoruz. Ancak biz her zaman isimize bakiyoruz. Olumlu ve yapici elestirileri aliyor, çirkin siyasete ve çamur at izi kalsin anlayisina kulak asmiyoruz. Sonuçta vatandaslarimiz neyin ne oldugunu görüyor ve üç dönem boyunca buna en güzel cevabi veriyor. Allah hepsinden razi olsun” diye konustu.

TÜRKIYE'DE ILKE IMZA

2017 yilinda açilisini yaptiklari Uzun Burun Kati Atik Bertaraf Tesisi’ne 90 milyon Avro yani 1 Milyar 650 Milyon TL’lik yeni yatirimla Biyokütle ve Biyogaz Enerji Üretim Tesislerini kazandirdiklarini belirten Baskan Ergün, “Bu tesis hem ülkemizin enerji ihtiyacina katki verecek hem de Manisa’ya katma deger saglayacak. Bu tesiste 24,6 megawattlik enerji üreterek 103 bin hanenin enerji ihtiyacini karsilayacagimiz gibi belediyemizin iyi de bir gelir elde etmeye basladigini bilmenizi isterim. Yine Türkiye’de bir ilki gerçeklestirerek ilçelerimizdeki kati atiklari yani çöpleri trenle tasimaya basladik. Devlet Demiryollari isbirligi ile hayata geçirdigimiz proje sayesinde yillik 3 milyon kilometre daha az karayolu giderek, karbon salinimini düsürecegiz. Akaryakittan da suan ki fiyatlarla yillik 15-16 milyon TL gibi bir tasarruf saglayacagiz. Bu, Türkiye’de bir ilk ve bu ilke imza atmaktan dolayi gururluyuz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

ÜRETICIYE DESTEK

Proje ve hizmetleri hayata geçirirken, çiftçilerin yüzünü güldürecek çalismalarin da her zaman içinde olduklarini dile getiren Baskan Ergün, “Bu yil sadece tarimsal ve kirsal kalkinmaya 70 milyon lira bütçe ayirdik. Sera desteginden ariciliga, fidan dagitimindan gübre destegine, gölet yapimindan tarimsal sulama projelerine, zeytin kasasindan üzüm sepetine, kooperatiflere sulama borusu verilmesinden hayvan üreticilerine koç dagitimina kadar onlarca çalismayi bir bir hayata geçirdik. Itfaiye, ulasim, hasereyle mücadele, mezarlik ve sosyal yardimlar gibi birçok hizmeti de Allah’in izniyle sürdürüyoruz. Bununla birlikte bir projemizi daha sizlerle paylasmak istiyorum. Bugday ve arpa tohumu desteklemesi kapsaminda Tarim Kredi Kooperatifi ile bir anlasma yaptik. Tarim ve Orman Bakanligi ile Büyüksehir Belediyemiz ortak finansmani sonucunda yani 14 milyon 600 bin TL bedelle çiftçilerimize 1.100 ton hububat tohumunu teslim edecegiz. Ay sonuna kadar bu dagitimlari tamamlamayi hedefliyoruz. Hayirli ugurlu olsun. Tüm çiftçilerimize bereketli kazançlar diliyorum” diye konustu.

MANISA YÜZÜNÜ GÜNESE DÖNDÜ

MASKI tarafindan yapilan yatirimlari da anlatan Baskan Ergün, “Yunusemre ilçemiz sinirlarinda tüm merkeze hitap eden eski atiksu aritma tesisinin yerine, geçtigimiz yillarda 80 milyon TL yatirim bedeli ile yeni bir tesis insa ettik. Güncel rakamlarla bugün böyle bir tesis insa etmek istesek yatirim bedeli en az 400-500 milyon TL’yi bulurdu. Ayni zamanda günes enerji santrallerimizle de önemli atilim yaptik. Merkez Atiksu Aritma Tesisimize ve Yunusemre ilçemiz Seyitli Mahallesine toplam gücü 2 megavat olan santraller insa ettik. Bu 2 tesisten bugüne kadar 12,5 milyon TL’lik elektrik ürettik. Simdi Yunusemre ilçemiz Seyitli Mahallesine 5 megavatlik bir santral daha insa edecegiz. Yeni tesisimizin ihalesine 31 Ekim’de çikacagiz. Bir tane de Alasehir Merkez Atiksu Aritma Tesisine 1 megwattlik tesis yapacagiz. Onun da ihalesi 24 Ekimde. Kisacasi, Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak yüzümüzü günese döndük diyebiliriz” dedi.

YENI DELHI'YE KADAR ALTYAPI

Alt ve üst yapi noktasinda il genelindeki 780 kirsal mahallenin 254’ünün alt ve üst yapisini yenilediklerini aktaran Baskan Ergün, “Metraj olarak da 4.830 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yagmursuyu hatti dösedik. Yani Manisa merkezden Hindistan’in Baskenti Yeni Delhi’yi geçecek kadar altyapi çalismasi yaptik. Yakinda Çin’i de geçip, Japonya’yi da geçip, Amerika’ya gideriz. Yunusemre ilçemizde de bugüne kadar 328 kilometrelik bir çalisma yapmisiz. 101 Mahalle Projemiz kapsaminda Çamlica, Gülbahçe, Karaahmetli, Karayagcihacilar ve Örselli Mahallelerinin alt ve üst yapisini tamamlamistik. 154 Mahalle Projemiz kapsaminda ise Gürle, Karakoca ve baglisi Sarikaya’daki çalismalarimizi noktaladik. Seyitli ve Türkmen Mahallelerimizdeki altyapi isimizin ardindan basladigimiz kilit parke çalismamizda ise sona yaklastik. Son olarak Otmanlar Mahallemizdeki çalismalarimiza da kisa bir süre önce basladik. Ihalemiz kapsaminda yer alan Koruköy Mahallemizde ise çalismalarimizin startini yakinda verecegiz. Helal-i hos olsun, hemserilerimize hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi ile civar mahalleleri kapsayan önemli bir projeden bahseden Baskan Ergün, sunlari söyledi: “Muradiye, Yagcilar, Uzunburun, Karaali, Evrenos mahalleleri ile TOKI-Akgedik mevkiini kapsayan bölgede 104 kilometre içme suyu, 104 kilometre kanalizasyon, 16 kilometre yagmursuyu hatti ve ileri biyolojik atiksu aritma tesisi insa edecegiz. Projenin fiiliyata dökülmesi için artik son düzlüge girdik diyebiliriz. Bu yatirimin bedeli ne kadar biliyor musunuz? 47 Milyon Avro. Yani Türk Lirasi karsiligi su anki kurla yaklasik 855 milyon lira. Insallah, bu projemizi de hayata geçirecegiz. Hizmet ve yatirimlarimizi kisa basliklar halinde sizlerle paylastim. Yaptiklarimizi tek tek anlatmaya kalksak; saatler, günler yetmez. Tabi simdiye kadar Büyüksehir Belediyesi ve MASKI olarak sadece Yunusemre ilçemize 1 milyar 300 milyon TL yatirim yaptigimizi da ifade etmek istiyorum. Sevdamiz olan Manisa’miz için ne yapsak az.”

AYNI ANLAYISLA ÇALISMAYA DEVAM

Baskan Ergün, sözlerini söyle tamamladi: “Bizler ucuz siyaseti elimizin tersiyle iterek, çamur at izi kalsincilara kulaklarimizi tikayarak, Manisa’mizi kalkindirmak için çalismaya devam edecegiz. Cumhur Ittifaki’nin her bir ferdi, bu anlayisla hizmet veriyor, bu anlayisla çalismalarini sürdürüyor. Üretken belediyecilik ve mali disiplin ilkemizden taviz vermeden bugüne kadar nasil çalistiysak, bundan sonra da ayni anlayisla çalismaya devam edecegimizden süpheniz olmasin. Bilge Liderimiz Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Baskani Sayin Devlet Bahçeli’yi de yarin hayirlisiyla Manisa’mizda agirlayacagiz. “2023'e Dogru Aday Belli Karar Net” sloganiyla Cumhuriyet Meydaninda düzenlenecek mitingde Manisa’nin gücünü büyük bir coskuyla dosta düsmana gösterecegimizden hiç süphem yok. Bu duygularla, bu güzel toplantinin düzenlenmesinde emegi geçen degerli Yunusemre Ilçe Baskanimiz Cemal Kutlar ve kiymetli yönetimine tesekkür ediyor, katilimlarinizdan dolayi hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum.”

Son olarak MHP TBMM Grup Baskanvekili Erkan Akçay söz aldi. Düzenlenen organizasyon nedeniyle MHP Yunusemre Ilçe Baskani Cemal Kutlar ve yönetimine tesekkür eden Akçay, “Manisa’ya bu güzel hizmetleri kazandiran, yatirimlarin temin edilmesinde ve Manisa’ya prestij projelerin kazandirilmasinda bütün Manisa olarak, bütün Türkiye olarak emegini bildigimiz Sayin Cengiz Ergün Beyefendi’ye de tebrik ve tesekkürlerimi iletiyorum. Eger ülkemiz CHP zihniyetinde yönetilmis olsaydi su anda kagni dönemini geçmezdik. Karsi çikmadiklari hiçbir hizmet yatirim yoktur. Hem ülkede hem Manisa özelinde bu geçerlidir. CHP temsilcileri Manisa Büyüksehir Belediyesinin yatirimlariyla ugrasacaklarina kendi milletvekillerinin onurumuz gururumuz Türk Silahli Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla itham eden serefsizleri partilerinde barindirmayla olmuyor” diye konustu.

 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °