Amatör spor kulüplerine 6,5 milyon liralik malzeme destegi

Konya Büyüksehir Belediyesi, 31 ilçede faaliyet gösteren ve 30'un üzerinde lisansli sporcusu olan amatör spor kulüplerine malzeme desteginde bulundu. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya’nin birçok manada öne çikmis bir sehir oldugu

Spor 23.10.2022 09:07:00 0
Amatör spor kulüplerine 6,5 milyon liralik malzeme destegi

KONYA (IGFA) - Konya Büyüksehir Belediyesi her yil oldugu bu yil da amatör spor kulüplerine malzeme desteginde bulundu.

Atletizm pisti yaninda bulunan futbol sahasinda düzenlenen programda konusan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Remzi Ay, Konya’nin gurur duyulacak faaliyetler gerçeklestiren bir sehir oldugunu belirterek su ifadeleri kullandi: “Biliyorsunuz 2022 yilinda Konya, büyük organizasyonlara ev sahipligi yapti. Bunlardan bir tanesi de Islami Dayanisma Oyunlari. 56 ülkeden 4200 tane sporcunun yer aldigi Islami Dayanisma Oyunlari’na Konya, Büyüksehir Belediye’mizin öncülügünde ev sahipligi yapti. Gerçekten gurur ve onur duyduk. 25 Ekim tarihinde Dünya Karate Sampiyonasi Konya’da yapilacak. 109 ülkenin 1000’e yakin sporcusunun katilacagi bu organizasyon Konya’mizin ev sahipliginde yapilacak. Konya, 2023 yili içerisinde de büyük organizasyonlar yapacak. Büyüksehir Belediye Baskanimiza spora ve bizlere verdigi destek için tesekkür ediyorum. Tüm amatör camiamizi ve Konya’mizi gururlandiran Dünya Belediyeler Birligi Baskanliginiz hayirli olsun, Allah utandirmasin.”

“BU ÖDÜLLENDIRME ILERIKI BASARILARI TESVIK EDECEKTIR”

Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdurrahman Sahin, konusmasina Dünya Belediye Birligi Baskanligi’na seçilen Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’i tebrik ederek basladi. Konya Büyüksehir Belediyesi’ne sporculara verdigi destek dolayisiyla tesekkür eden Sahin, “Ilimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin ve sporcularinin ödüllendirilmesinin Konya’miz adina gelecekte ortaya koyacaklari basarilari tesvik edecegi inancindayim. Spor faaliyetlerinin artarak devam etmesi, ülkemizi, uluslararasi müsabakalarda basariyla temsil edecek ve bayragimizi dalgalandiracak sporcularimizi yetistirmek için daha çok çalismaya devam edecegiz. Bu baglamda maddi ve manevi desteklerini eksik etmeyen Sayin Valimize, Büyüksehir Belediye Baskanimiza, Milletvekillerimize, ilçe belediye baskanlarimiza, ASKF Baskanligimiza, amatör spor kulüplerimize ve sporcularimiza çok tesekkür ediyorum.” dedi.

“KONYA BIR SPOR BASKENTI”

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya’nin birçok manada öne çikmis bir sehir olduguna dikkat çekerek, son dönemlerde yapilan yatirimlarla artik bir spor baskenti haline geldigini söyledi. Halihazirda Konya’nin 2022 Islam Ülkeleri Spor Baskentligini yürüttügünü belirten Baskan Altay, “Insallah 2023’te de Dünya Spor Baskenti unvanini sehir olarak tasimis olacagiz. Bu yil yapmis oldugumuz Islami Dayanisma Oyunlari, tüm dünyada ses getiren bir organizasyon oldu. 56 ülkeden 4200’den fazla sporcunun yaristigi Konya’miz, 56 ülkenin izledigi ve çok büyük bir organizasyon basarisinin oldugu bir etkinlik olarak spor tarihinde yerini almis oldu. Insallah 2023’te de Konya’miz spor etkinliklerini artirarak devam ettirecek.” dedi.

“KONYA TESIS ALTYAPISIYLA OLIMPIYATLARA SÜREKLI HAZIR BIR SEHIR”

Konya Büyüksehir Belediyesi olarak birçok manada spora hizmet ettiklerini vurgulayan Baskan Altay, “Bugün burada logolarini gördügünüz Spor Konya etkinligi ile merkezin disindaki 28 ilçede 30 bin çocugumuzu sporla bulusturmus olduk. Ayrica Parkur Konya etkinligi kapsaminda özellikle sportif basarinin önemli oldugu sinavlara gençlerimizi hazirliyoruz ve onlarin sinavlarda basarili olarak bir meslek sahibi olmalariyla ilgili önemli bir görev üstlenmis oluyoruz. Yine 3. sinif ögrencilerimize yüzme ögretiyoruz, online spor etkinligimizle binlerce insanimiza spor faaliyetleri yürütüyoruz. Böylelikle her alanda Konya’mizi temsil etmeye devam ediyoruz. Bir diger mutlulugumuz da Konya artik tesis altyapisiyla neredeyse tüm branslarda uluslararasi standartlara sahip bir il haline gelmis oldu. Konya olimpiyat altyapisina hazir bir sehir desek yalan söylemis olmayiz, bir dogruluk ifadesi olur. Konya tesisleriyle birlikte Türkiye’nin en önemli spor sehri haline kavusmus oldu. Emegi geçen herkese ben tesekkür ediyorum.” diye konustu.

“KONYA’DA BU YIL AMATÖR SPORA DESTEGIMIZ 10 MILYON LIRAYI BULACAK”

Konya’nin amatör sporuna destek olmak ve gençleri spora tesvik etmek için gereken tüm katkiyi sagladiklarina isaret eden Baskan Altay, “Konya Büyüksehir Belediyesi olarak 2020 yilinda amatör spor kulüplerimize 1 milyon liralik destekte bulunmustuk. 2021 yilinda bu destegimiz 8 milyon liraya çikti. Insallah bu yil 10 milyon liralik bir destekte bulunmus olacagiz. Sadece bugün yaptigimiz malzeme desteginin bedeli 6,5 milyon lira. 30’dan fazla lisansli sporcuya sahip tüm amatör spor kulüplerimize, Konya’nin her ilçesine böylece destekte bulunmus oluyoruz. Aslinda bizim yaptigimiz sey, gençlerimize bir tesvik. Onlarin sporla hayatlarinin tüm zamaninda bir baslangiç yapmalarini saglamak. Amatör spor kulüp yöneticilerimize, antrenörlerimize ve tüm gençlerimize tesekkür ediyorum. Hayirli olmasini diliyorum.” ifadelerini kullandi.

Baskan Altay, konusmalarin ardindan kulüplere malzemelerini teslim etti.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °