Bahçeli'den Kiliçdaroglu'na: Çik da ilan et, kararini zikret!

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "Sayin Kiliçdaroglu, iki de bir meydan okuyacagina, cesaretin varsa milletimizin huzuruna çik da adayligini ilan et, adayim diyerek kararini zikret." dedi. Cumhurbaskanligi'nin staj yapma yeri olmadigini belirten Bahçeli,

Güncel 25.10.2022 13:33:00 0
Bahçeli

ANKARA (IGFA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, partisinin lider ülke Türkiye'yi insa, imar ve ihyanin pesinde oldugunu belirtti.

Küçülmüs siyasetçilerin küçük hesaplarina kafa yoramayacaklarini dile getiren Bahçeli, partisinin meydanlardan tastigini, her gittigi yerde hüsnü kabul gördügünü, destek topladigini, milletin emsalsiz takdir ve teveccühüyle güçlerine güç kattiklarini söyledi.

Bahçeli, "2023 yilinda, 1923 yilinin ilkelerini kesintiye ugratmayacagiz, 1923 yilinin ruh ve mirasini yagmalatmayacagiz, 1923 yilinin eser ve emanetlerini yiktirmayacagiz. Batan kayik gibi yan giden zillet taifesine Türkiye'yi rehin birakmayacagiz." ifadelerini kullandi.

"Üç kurusa bes köfte sirasina giren süfli zihniyetler bosuna nefes tüketmesin, bizim bölünecek vatanimiz yoktur, bizim inecek bayragimiz yoktur" diyen Bahçeli, Türkiye'nin yolunun da bahtinin da açik oldugunu vurguladi. 

Meydanlarin dilinin cumhurun zaferinin sevinçli haberini verdigini söyleyen Bahçeli, meydanlarin sesinin Türkiye'nin yükselis umutlarina tercümanlik yaptigini dile getirdi.

Millet Ittifaki'nin Cumhurbaskani adayi üzerine yapilan yorumlari animsatan Bahçeli, Cumhur Ittifaki'nin adayinin net oldugunu belirterek, "Cumhur Ittifaki'nin adayi belli, karari nettir. Bir kafa karisikligi yasamamiz söz konusu degildir" diye konustu.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in "Kadindan imam olmaz, ben basbakan olacagim" sözlerini animsatan Bahçeli, "Malum siyasetçinin, dogrudan degil de yancilari araciligiyla Cumhurbaskani adayligi için yeniden kulisleri kaynatmasi firsatçilik degil midir? Altili masada fesat çikarmak seklinde okunmayacak midir? Bunlarin hangisi Sayin Recep Tayyip Erdogan'la bir tutulabilir? Bunlarin hangisi Türkiye'nin Cumhurbaskanligina layik olabilir? Sayin Cumhurbaskani'mizi ve 2023'te Cumhurbaskani adayimizi sorunlu isimlerle es tutmak, onlarla yaristirmaya niyet etmek bir defa klasik bir FETÖ yöntemidir. Nitekim bunun bir baska adi da yenemeyeceksen yiprat taktigidir." degerlendirmesini yapti.

"CUMHURBASKANLIGI STAJ YAPMA YERI DEGILDIR"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, "Bir de beni deneyin" seklindeki sözlerine isaret eden Bahçeli, "Cumhurbaskanligi, staj yapma yeri, acemi egitim alani degildir. Cumhurbaskanligi, yalvarmayla, yakarmayla, sizlanmayla, el avuç açmayla oturulacak bir makam degildir. Cumhurbaskanligi, cumhurun irade külliyesi, itibar kubbesi, iffet, iddia ve ifade kösküdür. Cumhurbaskanini seçen millettir, bu milletin adi da Türk milletidir. Sayin Kiliçdaroglu hiç durma, bos hayallerinin pesinde kosmaktan vazgeçme" dedi.

TÜRK MILLETI SENI TARTIYA ALSIN, ÇAPIN NASILMIS!

"Kiliçdaroglu nasil bir adam oldugunun görülmesini istiyormus. Arife tarif gerekir mi?" diyen Bahçeli, "Uçan kustan haber sorulur mu? Balsiz kovanda ari durur mu? Usta hirsiza kapi dayanir mi? Diyecegim odur ki, Türkiye'nin karsisina dikilen bir sahsa adam denilir mi? Kiliçdaroglu açik açik adayim diyemiyor veya adayini ilan edemiyor. Zillet ittifakinin ortak Cumhurbaskani adayinin kim olacagi belirsizligini israrla koruyor. Sayin Kiliçdaroglu, iki de bir meydan okuyacagina, cesaretin varsa milletimizin huzuruna çik da adayligini ilan et, adayim diyerek kararini zikret. Açikla da Türk milleti seni tartiya alsin, bakalim kilon kaçmis, ederin neymis, çapin nasilmis" diye konustu.

Bahçeli, Türkiye'nin terörle mücadelesini karalamak, kundaklamak isteyen iç ve dis isgal cephesinin her seferinde yalan ve iftirayla bezenen iddialarda bulundugunu söyledi.

MHP Genel Baskani Bahçeli, cumhur ile cumhuriyetin, ayrilmamak üzere kucaklastigini dile getirerek, Türk milletinin karakterine ve tarihi müktesebatina en uygun idare sekli olan cumhuriyetin, en az bu kadar milletin ruh kökünü yansitan Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'yle iyice güçlendigini, saglam ve saglikli bünyeye kavustugunu anlatti.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °