ZORLU: TÜRK DÜNYASINDA ALFABE BIRLIGININ TARTISILDIGI BIR DÖNEMDE TÜRKIYE’DE ALFABEMIZI TARTISMAYA AÇMAK BÜYÜK BIR TUTARSIZLIK

IYI Parti Sözcüsü Kürsat Zorlu, AKP Grup Baskanvekili Mahir Ünal’in “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasili bütün düsünme setlerimizi yok etmistir” sözlerine tepki gösterdi. Zorlu, “Cumhuriyet, Türk milleti için vazgeçilmez bir medeniy

Güncel 25.10.2022 20:40:35 0
ZORLU: TÜRK DÜNYASINDA ALFABE BIRLIGININ TARTISILDIGI BIR DÖNEMDE TÜRKIYE’DE ALFABEMIZI TARTISMAYA AÇMAK BÜYÜK BIR TUTARSIZLIK

IYI Parti Sözcüsü Kürsat Zorlu, AKP Grup Baskanvekili Mahir Ünal’in “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasili bütün düsünme setlerimizi yok etmistir” sözlerine tepki gösterdi. Zorlu, “Cumhuriyet, Türk milleti için vazgeçilmez bir medeniyet projesidir. Bu konuda herhangi bir kafa karisikligina mahal vermeyecek kadar netiz. Dilimiz, lügatimiz, Cumhuriyet degerleriyle anlamli ve onlarla varolussal bir temele sahip bizim için… Bir takim siyasi hesaplarla kutuplasma iklimini derinlestirmek, emin olun hiç kimseye bir fayda getirmeyecektir. Türk dünyasinda alfabe birliginin tartisildigi bir dönemde Türkiye’de alfabemizi tartismaya açmak, gerçekten büyük bir tutarsizlik” dedi.

Kürsat Zorlu, bugün partisinin genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Zorlu, sunlari söyledi:

“SU AN ITIBARIYLE 610 BIN RAKAMINA ULASTIGININ ALTINI ÇIZMEK ISTIYORUM”

“Partimize olan teveccüh, son dönemde kaybetmeye yüz tutmus umutlari yeniden yesertecek bir muhtevaya sahiptir. Partimize çok ciddi bir üye basvuru süreci yasandigini paylasmak istiyorum. Su an itibariyle 610 bin rakamina ulastiginin altini çizmek istiyorum.

“BIZ, REFERANDUMU DEGIL, BIR AN ÖNCE SEÇIM SANDIGIYLA MILLETIMIZIN BULUSTURULMASINI, HESAP VERME GÜNÜNÜN BU SEKILDE GELMESINI BEKLIYORUZ VE ISTIYORUZ”

Anayasa degisikligi ve Sayin Cumhurbaskani’nin ortaya koydugu referandum tartismasi… Temel kaygimiz ve hedefimiz, millet iradesinin tecellisi ve vatandaslarimizin makul çogunlugunun meseleye bakis açisidir. Milletimizin beklentisi nedir, milletimiz ne düsünmektedir, temel hareket alanimiz budur. Bugün ülkemizde çok büyük bir ekonomik buhran ve sorunla karsi karsiyayiz. Yaklasan kis aylarinda vatandaslarimizin daha zor günlere hazirlandigini görüyoruz. Geride birakilmis sorunlarla degil, bugünü ve gelecegi kaygilandiran, milletimizin gerçek sorunlariyla ilgilenmemiz gerektigine inaniyoruz. Biz, referandumu degil, bir an önce seçim sandigiyla milletimizin bulusturulmasini, hesap verme gününün bu sekilde gelmesini bekliyoruz ve istiyoruz. Ülkede yasanan bu problemlerin sorumlusu mevcut siyasi iktidarin burada halkin sorunlarini gölgelenmesine, tartismanin milletimizin temel sorunlari olmayan bir alana tasinmasina izin vermeyecegiz.

“300 GÖNÜLLÜ KADIN AVUKAT, SU ANDA AILELERIMIZIN YARGI SÜRECINI ÜSTLENMEK IÇIN HAZIR DURUMDALAR”

14 Ekim tarihinde Bartin’da meydana gelen facia hepimizin yüregini dagladi. 41 sehidimiz var. Ülkemiz gerçekten böyle bir anlayisi hak etmiyor. Bu meselede basindan itibaren acinin ortagiyiz. 300 gönüllü kadin avukat, su anda ailelerimizin yargi sürecini üstlenmek için hazir durumdalar.

“BUGÜN 7 BIN MUAYENEHANEDE HEKIMLERIMIZIN ANCAK 500’Ü HASTANELERLE SÖZLESEME YAPABILIR HALE GELMISTIR”

Saglik Bakanligi’nin ilgili yönetmelikte yaptigi degisiklikle bugün, 7 bin muayenehanede hekimlerimizin ancak 500’ü hastanelerle sözleseme yapabilir hale gelmistir. Bu karar, aslinda yerindelik kavraminin hiçe sayildigi bir karar türüdür. Kamu yararindan bahsediliyor ama biz, özellikle cerrahi müdahalede yatislar konusunda ‘merdiven alti’ sayilabilecek bir uygulamanin meydana gelmesinden endise ediyoruz. Küçük ve orta boy diyebilecegimiz poliklinikler ve hastaneler zorluk içerisine düsecektir. 40 binin üzerinde insani etkileyecek bir karardan bahsediyoruz.

“TÜRK DÜNYASINDA ALFABE BIRLIGININ TARTISILDIGI BIR DÖNEMDE TÜRKIYE’DE ALFABEMIZI TARTISMAYA AÇMAK, GERÇEKTEN BÜYÜK BIR TUTARSIZLIK”

Ülkemizin çok zorluklarla nasil yönetildiginin bir baska isareti, Cumhuriyet’imizi taçlandiran Harf Devrimi’yle ilgili ortaya atilan çok sorumsuz açiklamalar ve yaklasimlardir. IYI Parti olarak, vurgulamak istiyoruz ki Cumhuriyet, Türk milleti için vazgeçilmez bir medeniyet projesidir. Bu konuda herhangi bir kafa karisikligina mahal vermeyecek kadar netiz. Dilimiz, lügatimiz, Cumhuriyet degerleriyle anlamli ve onlarla varolussal bir temele sahip bizim için. En çok üzüldügüm nokta, milletimizin en çok birlik ve beraberlige ihtiyaç duydugu bir dönemde, bizi birlestiren bu kadar ortak noktamizi simgeleyen bir konuda böylesine hoyrat açiklamalarin yapilabiliyor olmasidir. Türkiye Yüzyili’ndan bahsediliyor, bunun temel zemininde birlikte ve beraberlik, bu konuya olan inancin olmasi gerektigini düsünüyoruz. Bir takim siyasi hesaplarla kutuplasma iklimini derinlestirmek, emin olun hiç kimseye bir fayda getirmeyecektir. Türk dünyasinda alfabe birliginin tartisildigi bir dönemde Türkiye’de alfabemizi tartismaya açmak, gerçekten büyük bir tutarsizlik.”


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °