NACHO SANCHEZ-AMOR; CHP, HDP, IYI PARTI, DEVA PARTISI VE GELECEK PARTISI TEMSILCILERI ILE BRÜKSEL’DE BIR ARAYA GELDI

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor, aralarinda CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, HDP Diyarbakir Milletvekili Hisyar Özsoy, IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Erozan, DEVA Partisi Disisleri ve Güvenlik Politikalari Koord

Güncel 25.10.2022 20:46:00 0
NACHO SANCHEZ-AMOR; CHP, HDP, IYI PARTI, DEVA PARTISI VE GELECEK PARTISI TEMSILCILERI ILE BRÜKSEL’DE BIR ARAYA GELDI

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor, aralarinda CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, HDP Diyarbakir Milletvekili Hisyar Özsoy, IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Erozan, DEVA Partisi Disisleri ve Güvenlik Politikalari Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Ümit Yardim ve siyaset bilimcilerden olusan heyet ile Brüksel’de bir araya geldi. Amor görüsmeye iliskin, “Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Dernegi Türkiye Temsilciligi’nin düzenledigi Türkiye'den muhalefet partileri ve akademisyenlerden olusan bir heyeti Avrupa Parlamentosu'nda agirlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Avrupa Birligi-Türkiye iliskileri hususunda samimi bir bilgi alisverisinde bulunduk” açiklamasini yapti.

FES Dernegi Türkiye Temsilciligi’nin düzenledigi “Seçimlerden Sonra Türk Dis Politikasinin Gelecegi-Muhalefet Partilerinin Perspektifi” konulu etkinlik kapsaminda, muhalefet parti temsilcileri ve siyaset bilimcilerinden olusan bir heyet Brüksel’de çesitli temaslarda bulundu. AP Türkiye Raportörü Sanchez-Amor, Brüksel’i ziyaret eden heyetle bir araya geldi. Amor, sosyal medya hesabindan su paylasimi yapti:

“FES Dernegi Türkiye Temsilciligi’nin düzenledigi Türkiye'den muhalefet partileri ve akademisyenlerden olusan bir heyeti Avrupa Parlamentosu'nda agirlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Avrupa Birligi-Türkiye iliskileri hususunda samimi bir bilgi alisverisinde bulunduk. Brüksel'de bulunmalari, ülkenin çesitli ve karmasik gerçekliginin daha iyi anlasilmasina katkida bulunuyor.”

Heyette su isimler yer aldi: CHP Genel Sekreteri ve Izmir Milletvekili Selin Sayek Böke, HDP Diyarbakir Milletvekili Hisyar Özsoy, IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Ahmet Erozan, DEVA Partisi Disisleri ve Güvenlik Politikalari Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Ümit Yardim, Istanbul Politik Arastirmalar Enstitüsü Genel Direktörü siyaset bilimci Seren Selvin Korkmaz, AB Çalismalari Merkezi Direktörü Nilgün Arisan Eralp, FES Türkiye Temsilcisi Henrik Meyer


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °