TTB MERKEZ KONSEY BASKANI SEBNEM KORUR FINCANCI, GÖZALTINA ALINDI

Türk Tabipleri Birligi (TTB) Merkez Konsey Baskani Sebnem Korur Fincani, “Terör örgütü propagandasi yapmak” iddiasiyla Istanbul’da gözaltina alindi.

Güncel 26.10.2022 10:23:29 0
TTB MERKEZ KONSEY BASKANI SEBNEM KORUR FINCANCI, GÖZALTINA ALINDI

Türk Tabipleri Birligi (TTB) Merkez Konsey Baskani Sebnem Korur Fincani, “Terör örgütü propagandasi yapmak” iddiasiyla Istanbul’da gözaltina alindi.

TTB Merkez Konsey Baskani Sebnem Korur Fincanci, kimyasal silah kullanimi iddialarina iliskin yaptigi açiklamalari gerekçesiyle “Terör örgütü propagandasi yapmak” iddiasiyla bugün Istanbul’da gözaltina alindi. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, konuya iliskin su açiklamayi yapti:

“20.10.2022 tarihinde PKK/YPG silahli terör örgütünün sözde yayin organina yaptigi açiklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birligi Baskani Rasime Sebnem Korur, Ankara Cumhuriyet Bassavciligimiz Terör Suçlari Sorusturma Bürosunca baslatilan sorusturma kapsaminda, 3713 sayili Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2 maddesi geregince Terör Örgütü Propagandasi Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltina alinmistir.

“YERINE YENI MERKEZ KONSEYI BASKANI SEÇILMESINE KARAR VERILMESI IÇIN NÖBETÇI ASLIYE HUKUK MAHKEMESI NEZDINDE TALEPTE BULUNULMUSTUR”

Ayrica Cumhuriyet Bassavciligimizca adi geçen süphelinin halen devam ettirdigi Türk Tabipler Birligi Merkez Konseyi Baskanligi görevine, 6023 sayili Türk Tabipler Birligi Kanununun ‘Amaçlari disinda faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliginin merkez ve tabip odalarindaki sorumlu organlarinin görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Saglik Bakanliginin veya bulunduklari yer Cumhuriyet Bassavciliginin istemi üzerine…’ seklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fikrasi geregince son verilmesine, ayni maddenin 3. Fikrasinda düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi baskani seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmustur.”

EREN KESKIN: IFADEYE GIDECEKKEN GÖZALTINA ALINIYOR

Insan Haklari Dernegi Es Genel Baskani Eren Keskin, sosyal medya hesabinda; “Sebnem Korur Fincanci gözaltina alindi. Bir Adli Tip hekimi, TTB baskani çagrilinca ifadeye gidecekken gözaltina aliniyor. Gözaltinda tutulan gazeteciler ve Sebnem Korur Fincanci.. Sizi asla yalniz birakmayacagiz” açiklamasini yapti.

TTB: HOCAMIZ DR. SEBNEM KORUR FINCANCI'YA YAPILANLARI ASLA KABUL ETMIYORUZ

Türk Tabipleri Birligi’nin sosyal medya hesabinda; “Bir süredir yürütülen linç kampanyasinin ardindan bugün gözaltina alinan hocamiz Dr. Sebnem Korur Fincanci'ya yapilanlari asla kabul etmiyoruz. Hocamiza ve örgütümüze sahip çikarak mücadelemizi sürdürecegiz!” açiklamasi yapildi.

FINCANCI: “DOGRU YANSITILMADI”

Fincanci, gözaltina alinmasina gerekçe gösterilen açiklamasinin kamuoyunda çok tartisilmasi üzerine ‘bianet org’ internet sitesine yaptigi açiklama açiklamada, görüslerinin dogru yansitilmadigini belirterek sunlari söylemisti:

“Ben, katildigim yayinda bu istemsiz hareketlerin sinir sistemini tutan bir kimyasalin etkisiyle olabilecegini belirttim ve bir kimyasal kullanildigi iddiasi varsa da bununla ilgili etkili bir sorusturma yapilmasi gerektigini ifade ettim. Ölüm meydana gelmisse; Minnesota Protokolü'ne göre tibbi bir arastirma yapilmasi gerektigini, bagimsiz kurumlar tarafindan da bir sorusturma yapilmasinin zorunluluk oldugunu çünkü bunun Cenevre Sözlesmesi kapsaminda savas suçu olarak degerlendirildigini söyledim. Ancak haber, benim bu olayi kanitladigim seklinde yansitilmis, yani pek dogru yansitilmadi.”

AKAR: TSK’NIN ENVANTERINDE KIMYASAL SILAH YOK

Milli Savunma Bakanligi Türk Silahli Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Irak’ta kimyasal silah kullandigina iliskin iddialarin ‘asilsiz ve gerçek disi’ oldugunu belirterek, “Tüm bu dezenformasyon çabalari kahraman Türk Silahli Kuvvetlerimizin kararli mücadelesi sonucu çökme noktasina gelen ve bulundugu zor durumdan kurtulmak için yalan ve ahlak disi yollarla çikis arayisinda olan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çirpinislaridir” açiklamasini yapmisti. Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ise “TSK’nin envanterinde kimyasal silah yok. Bunlar son derece alçakça iftiralar. Hukuki süreç basladi, bunu yapanlar hesabini yargi önünde verecekler. Bu iftiralar teröristler biraz daha zaman, zemin kazansin diye ortaya atilmaktadir” ifadelerini kullanmisti.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °