Türkiye'de ilk ve tek! Milas'ta Turhan Selçuk Karikatürlü Park açildi

Sanata ve sanatçiya deger veren, özellikle çocuklari erken yaslarda sanatsal çalismalarla bulusturmak için yogun emek harcayan Milas Belediyesi’nin açilisini yaptigi ‘Turhan Selçuk Karikatürlü Park’ Türkiye’de ilk ve tek, dünyada ise bilinen tek karikatür

Kültür-Sanat 26.10.2022 09:28:00 0
Türkiye

MUGLA (IGFA) - Milas Belediyesi 10’uncu Sanat Edebiyat Günleri kapsaminda düzenlenen ve iki oturum halinde gerçeklesen Turhan Selçuk’un Sanati Sempozyumu ve 12. Turhan Selçuk Uluslararasi Karikatür Yarismasi Ödül Töreni programi kapsaminda açilisi yapilan Turhan Selçuk Karikatürlü Park yenilenen yüzü ve içerisinde bulundurdugu eserlerle ziyaretçilerine görsel bir sölen sunuyor.

Milasli sanatçi Mehmet Nergiz’in iki aydan uzun bir zaman diliminde isledigi eserler Haciapti Mahallesi Kisla Caddesi üzerinde yer alan parkin çehresini bastan sona degistirdi.

2010 yilindan itibaren Karikatürlü Ev’de verilen kurslarin birikiminin sonucunda büyük küçük her yastan kesimle bulusmayi hedeflediklerini belirten Nergiz, “Belediyemizin destegiyle bu güne kadar 700’e yakin çocukla bir araya geldik, çocuklarimiza karikatür sevgisi asiladik. Çocuklarin ilgisi, yaptigi çalismalar beni çok heyecanlandiriyor. Bizim isin güzelligi de kesinlikle budur. Parkimizin duvarlarini iki buçuk metre yüksekliginde ve on bes metre uzunlugunda 11 adet karikatürle donattik. Abdülcanbaz, Karanfil Hoca, Fayrabi, Tarzan, Dumanci ve Fettah büstleri ile çocuklarimizi Turhan Selçuk’un çizgi roman karakterleri ile tanistiracagiz.” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN SANATLA BULUSMA ADRESI OLACAK”

Karikatür sanati ve dünya görüsü ile bizler için büyük bir deger olan hemsehrimiz Turhan Selçuk’un adini Milas’ta yasatmak adina çok önemli adimlar atildigini belirten Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat, “Türkiye’de ilk ve tek, Dünya’da ise bilinen tek karikatürlü park olma özelligine sahip parkimizi vatandaslarimizla bulusturmanin heyecanini yasiyoruz.

Turhan Selçuk’un Sanati Sempozyumu ve 12. Turhan Selçuk Uluslararasi Karikatür Yarismasi Ödül Töreni içimize sinen dolu dolu içerige sahip programla gerçeklesti. Turhan Selçuk Karikatürlü Park, yenilenen yüzüyle bu seneki etkinligimizin bizlere kazandirdigi önemli bir alan. Dünyaca ünlü karikatür sanatçilarimiz Milasli çocuklarimiza keyifli bir ortamda karikatür atölyesi düzenledi. Bundan sonraki süreçte de park içerisinde düzenleyecegimiz farkli etkinliklerle çocuklarimizi sanatla bulusturacagiz. 

Parkin düzenlenmesinde büyük emegi olan Mehmet Nergiz’e çok tesekkür ediyorum. Parkin içerisinde bulunan salonumuz mesai saatleri içerisinde ziyarete açik olacaktir. Karikatürlü Ev’de yer alan tüm eserleri tasidigimiz parkimiz tüm Milas halkina hayirli olsun.” dedi.

 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °