DAVUTOGLU: ‘TÜRKIYE YÜZYILI’ SANSÜR YASALARIYLA DEGIL, ÖZGÜR DÜSÜNCEYLE YAZILACAK

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yarin yapacagi “Türkiye’nin Yüzyili” toplantisini, hak ve özgürlükler açisindan elestirdi. Davutoglu, “Otoriterlikle ‘Türkiye’nin Yüzyili’ yazilamaz. 15 gün önce sansür y

Güncel 27.10.2022 22:04:00 0
DAVUTOGLU: ‘TÜRKIYE YÜZYILI’ SANSÜR YASALARIYLA DEGIL, ÖZGÜR DÜSÜNCEYLE YAZILACAK

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yarin yapacagi “Türkiye’nin Yüzyili” toplantisini, hak ve özgürlükler açisindan elestirdi. Davutoglu, “Otoriterlikle ‘Türkiye’nin Yüzyili’ yazilamaz. 15 gün önce sansür yasasi çikaracaksiniz, gençlerin atacagi bir tweet, onlarin tanimladigi bir gerçeklige aykiri görülecek ve hapse atilabileceksiniz, ‘Türkiye Yüzyili’ndan’ bahsedeceksiniz. Türkiye’nin yüzyili, sansür yasalariyla degil, özgür düsünceyle yazilacak ve onu bu gençler yazacak. ‘Türkiye’nin Yüzyili’ yasaklarla degil, insan onuruna yakisan insan hak ve özgürlükleriyle yazilacak” diye konustu.

Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, parti genel merkezinde sugün düzenlenen “Gelecekte Gençlik Modelimiz: Acil Eylem Kalici Vizyonu Plani” konulu etkinlige katildi. Davutoglu özetle söyle konustu:

“Biz gençlere gömlek biçmeye degil, gençlerle omuz omuza bir yol yürümeye geliyoruz. Biz gençlerin su veya bu nitelikte bir mahallenin, bir ideolojinin, bir siyasi görüsün militanlari olmalari için degil, hangi görüste olursa olsun her bir gençle gelecegin özneleri olmaya kendilerini adamis bir gençlik hayal ediyoruz.

“NICE GENÇLER HEBA EDILDI BU ÜLKEDE”

Gençler zaman tarlasina atilan tohum gibidir. Uygun sartlari bulurlarsa o tohum büyür, o fidan gümrahlasir, partimizin sembolü olan bir çinar agacina dönüsür ve o gençler bir dönem içinde tarihin akisini degistirirler. Iklim, ortam onlara uygunsa. Eger o ortami bulamazlarsa, o ortamin besleyici degerini kendi sartlari içinde olusturamazlarsa o ortam çöllesir, o topraga atilan tohum heba edilir. Nice gençler heba edildi bu ülkede. Sag-sol çatismalariyla, 12 Eylül zulmüyle heba edildi. Iste Diyarbakir hapishanesinde, geçtigimiz günlerde müze haline dönüstürülmesine karar verilen, nice gençlerin karartildi. Bir sagdan, bir soldan diye 12 Eylül’de nice gençler, daha 2-3 yil önce birbirlerini öldürmeye ayarlanmis gençler, 12 Eylül cuntasinin daragaçlarinda can verdiler. 28 Subat’ta gençlerin gelecegi, ‘Su okuldan mezun oldun’, ‘Basörtü takiyorsun, takmiyorsun’ diye karartildi. Sonra FETÖ diye bir sey çikti, sonra Anadolu’nun en iyi zihinlerini sartlandirarak robot haline getirdi. Simdi de gençlerden ‘Kindar bir gençlik istiyoruz’ diyen bir sesle kin duymalari bekleniyor. Degerli Gelecegin gençleri, biz sizi kin için degil, muhabbet için yola çikmaya davet ediyoruz.

“‘TÜRKIYE YÜZYILI’ SANSÜR YASALARIYLA YAZILMAZ”

Yarin ‘Türkiye’nin Yüzyili’ diye bir açiklama yapilacagi söyleniyor. ‘Türkiye’nin Yüzyili’ ne ile yazilir biliyor musunuz? Insan onuruna saygi duyan özgürlüklerle ve demokratik bir hukuk düzeniyle yazilir. Otoriterlikle ‘Türkiye’nin Yüzyili’ yazilamaz. 15 gün önce sansür yasasi çikaracaksiniz, gençlerin atacagi bir tweet, onlarin tanimladigi bir gerçeklige aykiri görülecek ve hapse atilabileceksiniz, ‘Türkiye Yüzyili’ndan’ bahsedeceksiniz. Türkiye’nin Yüzyili, sansür yasalariyla degil, özgür düsünceyle yazilacak ve onu bu gençler yazacak. ‘Türkiye’nin Yüzyili’ yasaklarla degil, ‘Türkiye’nin Yüzyili’ insan onuruna yakisan insan hak ve özgürlükleriyle yazilacak. ‘Türkiye Yüzyili’ mafya çeteleriyle, organize suç örgütleriyle olusturulan yolsuzluk düzeniyle degil, temiz siyaseti savunan, yüzleri tertemiz, gömlekleri bembeyaz Gelecek gençleriyle yazilacak.

“BU UMUTSUZLUK ORTAMINDA GENÇLERDEN ÇOK ÜMITLIYIM”

Dogu Anadolu’ya gidiyorum, burada issizlik orani yüzde 50-60 seviyesinde. Her sehirde. Istanbul’a gidiyorum, Ankara’nin semtlerinde dolasiyorum, gençler mülakat zulmünden, is bulamamaktan, diploma sahibi olup is ve onur sahibi olamamaktan yakiniyorlar. Ege’de, Akdeniz’de, Karadeniz’de, her yerde. Ama ben bu umutsuzluk ortami içinde gençlerden çok ümitliyim.

“GENÇLERE, SCHENGEN KAPILARINDA VIZE IÇIN AYLARCA BEKLEDIKLERI BIR ÜLKE DEGIL, AY YILDIZLI PASAPORTLA HER YERE GIDEBILECEKLERI BIR DÖNEM VADEDIYORUZ”

Biz gençlere korkmadan fikirlerini ifade edecekleri özgür bir iklim vadedecegiz. Biz gençlere kimseye boyun egmeyecekleri, anne babalarindan harçlik istemek zorunda bile kalmayacaklari bir ekonomik refah düzeyi vadediyoruz. Biz gençlere, Avrupa’ya gidebilmek için Schengen kapilarinda vizesi için aylarca bekledikleri bir ülke degil, ay yildizli pasaportla birlikte dünyanin her yerine gidebilecekleri yeni bir dönem vadediyoruz. 2016’da eger basbakanligima mal olan ve ayrilmak zorunda biraktirilmama sebep olan o yolsuzluklar ve siyasi ahlak yasasi ile ilgili tesebbüslerimiz karsisinda ayrilmak zorunda kalmamis olsaydim 2016 Hazirani’nda, Türkiye Schengen vizesine girmis olacakti. Avrupa Birligi bu konuda karar almisti. Ama Türkiye’yi kendi içine kapatmak isteyenler, gençleri Türkiye’de bir açik hapishane sartlarinda yasatmak isteyenler, onlara slogan söyletip özgür düsünceyi engelleyenler bütün o kapilari kapattilar. Bunun adina da millilik dediler.

Bizim kendi kendimize propaganda ettigimiz ve disarida itibari kalmamis bir Türk lirasi disarida itibari kalmamis bir Türk pasaportu degil, gerektiginde içeride her türlü elestiriye hazir ama disari çiktiginda ceplerinde tasidiklari Türk Lirasi’nin alim gücüne ve ellerinde tasidiklari Türk pasaportunun giris gücüne sahip yeni bir dönem vadediyoruz.

Bizim kaybedecek tek bir gencimiz dahi yok. Her bir gencimizin bu ülkeye borcu var ama bu ülkenin de bu gençlere borcu var. Bizim size borcumuz var, bunun geregini yapacagiz.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °