Bakan Bozdag: Düzenleme hazirligina basladik

Adalet Bakani Bekir Bozdag, Türk Tabipleri Birligi ile ilgili yeni bir hazirlik yaptiklarini açikladi.

Güncel 27.10.2022 18:20:00 0
Bakan Bozdag: Düzenleme hazirligina basladik

ANKARA (IGFA) - Adalet Bakani Bekir Bozdag, Hukuk ve Degisim Dernegi'nde konustu.

Türk Tabipleri Birligi’nin yapisi ile ilgili mevzuat çalismasi yaptiklarini açiklayan Bakan Bozdag, hem Türk Tabipleri Birligi, hem mimar ve mühendisler odalariyla ilgili yeni bir hazirlik yaptiklarini belirterek, "Türk Tabipler Birligi'nin ‘Türk’ ismine hakaret edercesine Türk milletine ve Türkiye Devleti'ne düsmanlik eden terör örgütlerinin agziyla, ‘Türk’ ifadesini kullanan bir çatinin altinda görev yapmasi, bu milletin de devletimizin de kabul edecegi bir is degildir. O nedenle burada yeni bir düzenleme hazirligina baslandi" diye konustu.

Hukuk ve Degisim Dernegi'nin düzenledigi programda avukatlar ile hukuk fakültesi ögrencileriyle bir araya gelen Bakan Bozdag, basörtüsüne iliskin anayasa degisikligiyle ilgili de degerlendirmelerde bulundu.

"Hem basi açik, hem basörtülü bütün kadinlarimizi kapsayan bir teminat ortaya koyuyoruz" diyen Bakan Bozdag, "Iki tarafin hak ve hukukunu koruyan ve ikisine de dayatmayi reddeden ve gerçekten laiklige hayat veren bir düzenlemeyi biz Anayasa’miza koyuyoruz. Son derece önemli. Metin çiktigi zaman da zaten bunu herkes görecektir" dedi.

YENI BIR DÜZENLEME HAZIRLIGINA BASLANDI

Bakan Bozdag, Türk Tabipleri Birligi ile ilgili Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kabine toplantisindan sonra açiklama yaptigini hatirlatarak, çalisma bittikten sonra Cumhurbaskanligi'na ve Kabine'ye arz edeceklerini ve ondan sonra da parlamentoda Cumhur Ittifaki milletvekilleri tarafindan bunun yasalasma sürecini takip edeceklerini kaydetti.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °