Cumhuriyet'e var gücümüzle sahip çikacagiz

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarindan olan Kurtulus Savasi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderligi, ulusun azim ve iradesiyle birleserek, isgal altindaki ülkemizin küllerinden yeniden dogmasini saglamis, zaferle sonuçlanmistir.

Güncel 28.10.2022 10:57:00 0
Cumhuriyet

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarindan olan Kurtulus Savasi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderligi,  ulusun azim ve iradesiyle birleserek, isgal altindaki ülkemizin küllerinden yeniden dogmasini saglamis, zaferle sonuçlanmistir. 

 

Bu zafer, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ile taçlanarak çagdasliga giden yolu aydinlatmistir. TBMM Cumhuriyet’i ilan ederken o yillarda pek çok Batili ülkenin bile hayal edemeyecegi hak ve özgürlüklerle donatilmis bir sistemin kapisini açmistir. Bu sistemin en temel özelligi fikir ve ifade özgürlügünü ön plana çikarmasidir.

 

Bagimsizligindan hiçbir zaman ödün vermemis ulusumuzun, tüm varligini ortaya koyarak kazandigi Cumhuriyet, ulusumuzun özgürlükten asla vazgeçmeyeceginin tüm dünyaya ilanidir. Çagdas yarinlara uzanan en büyük adimimiz olan Cumhuriyet, akil ve bilimin rehberliginde, hukukun üstünlügünü temel alarak yolumuzu aydinlatmaya, bu yoldaki tek pusulamiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri olmaya devam edecektir. Günümüzde degersizlestirmeye, hakaret edip yok saymaya çalisanlara inat Atatürk ve Cumhuriyet’e sahip çikmaya, dil uzatanlara karsi duracagimiza kimsenin kuskusu olmasin.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu ugurda can veren tüm kahramanlarimizi saygi, minnet ve özlemle aniyoruz.  Onlardan kalan en büyük mirasimizin ilelebet payidar kalmasi için yilmadan çalisacagimiza söz veriyoruz. Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun!

 


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °