Konak’ta Cumhuriyet Bayrami’na coskulu kutlama

Konak Belediyesi’nin Sanathane Gösteri Sanatlari Merkezi’nde düzenledigi Cumhuriyet Bayrami kutlama etkinliginde konusan Baskan Batur, Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüslülügüne vurgu yaparak, “Hiç süphe yok ki Cumhuriyet, bu topraklarda gerçeklesen hay

Güncel 28.10.2022 13:18:00 0
Konak’ta Cumhuriyet Bayrami’na coskulu kutlama

Konak Belediyesi’nin Sanathane Gösteri Sanatlari Merkezi’nde düzenledigi Cumhuriyet Bayrami kutlama etkinliginde konusan Baskan Batur, Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüslülügüne vurgu yaparak, “Hiç süphe yok ki Cumhuriyet, bu topraklarda gerçeklesen hayallerin en büyügüdür. Atatürk’ün ‘Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir’ ilkesiyle perçinledigi Türkiye Cumhuriyetimizin 99. yasi kutlu olsun” dedi.

Konak Belediyesi’nin bir haftaya yayilan Cumhuriyet Bayrami kutlamalari tüm hiziyla devam ederken, Sanathane Gösteri Sanatlari Merkezi’nde de kisa film gösterimi ve etkinlik düzenlendi. Konuklarin Sanathane’nin yanindaki Basmane Semt Merkezinin tarihi avlusunda agirlandigi etkinlige ev sahibi Konak Belediye Baskani Abdül Batur’la birlikte Konak Kaymakami Gökhan Görgülüarslan, Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, Izmir Il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, CHP Mardin Il Baskani Mehmet Kiliçarslan, Cumhuriyet Halk Partisi Konak Ilçe Baskani Akin Küçükogullarindan,  Iyi Parti Konak Ilçe Baskani Çoskun Tatar, Demokrat Parti Konak Ilçe Baskani Ziya Bedir, Gelecek Partisi Konak Ilçe Baskani Önder Oktay, Deva Partisi Konak Ilçe Baskani Ali Riza Uygur, Saadet Partisi Konak Ilçe Baskani Rifat Yildirim, Mardin Artuklu Ilçe Baskani Bülent Ecevit Olcay,  Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, sehit ve gazi dernekleri baskan ve temsilcileri, ulusal ve yerel basin temsilcileri ile akademisyen ve sanatçilar katildi. Cumhuriyet Bayrami’na özel düzenlenen etkinlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Baskani Recep Dogru ve yönetim kurulu üyesi Sertan Dal, Baskan Batur’a çiçek takdim etti. Etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 99’uncu yilina özel hazirlanan, Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntülerinden olusan kisa film gösterimi yapildi. Filmin ardindan tüm konuklar ellerindeki Türk bayraklariyla 10. Yil Marsini söyleyerek Cumhuriyet Bayrami’ni kutladi.

 

 

Batur: Cumhuriyet, bu topraklarda gerçeklesen hayallerin en büyügüdür

 

Istiklal Marsi ve saygi durusuyla baslayan etkinlikte konusan Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Cumhuriyet Bayrami’ni su sözlerle kutladi:

“Herkes yakini görür, bazilari çok uzagi. Herkes bugünü ve yarini düsünür, bazilari ise yillar sonrasini… Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hep yillar sonrasini düsünmüs. Bir ülkeyi isgalden bagimsizliga, esaretten özgürlüge ve saltanattan ulusal egemenlige tasimis. Hiç süphe yok ki Cumhuriyet, bu topraklarda gerçeklesen hayallerin en büyügüdür. Onun ‘Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir’ ilkesiyle perçinledigi Türkiye Cumhuriyetimizin 99. yasi kutlu olsun!”

 

 

“Bizler Atatürk’e ve Cumhuriyete her zaman bagliyiz”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettigi Cumhuriyete ve onun degerlerine sahip çikmaya devam edeceklerini vurgulayan Baskan Batur, konusmasini söyle sürdürdü:

“Ata’mizin bize emanet ettigi Cumhuriyete, O’nun ilkelerine,  her zaman sahip çikan bir anlayisla yolumuza devam ediyoruz. Bizler Atatürk’e ve Cumhuriyete her zaman bagliyiz ve bagli olmaya devam edecegiz. Bizim Mustafa Kemal sevgimiz yüregimizden, hiçbir zaman gitmeyecek. Su bilinmelidir ki, bizler oldugumuz sürece Cumhuriyeti unutturmaya, Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmaya da hiç kimsenin gücü yetmeyecek.”

 

“Cumhuriyete sahip çikmaya yeminliyiz”

Baskan Batur, 99’uncu yasini dolduran Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yasini ve daha nicesini de hep beraber göreceklerine emin oldugunu ifade etti ve “99 yil önce bugün ‘Yarin Cumhuriyeti kuruyoruz’ diyen, Kurtulus Savasimizin kahramani, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu vatan için, Cumhuriyetin kurulusundan bugüne sehit düsmüs tüm kahramanlarimizi saygiyla, minnetle aniyorum. Ulu Önderimizin bizlere emanet ettigi Cumhuriyete, sonuna kadar sahip çikmaya yeminli oldugumuzun bilinmesini istiyorum. Bayramimiz kutlu olsun” dedi.

 

Özuslu: Kim ne derse desin Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak

Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu da Cumhuriyet coskusuyla dolu konusmasinda “Izmir’in cesur ve aydinlik insanlari tipki Hasan Tahsin’in ilk kursunu attigi gibi, bugün de Cumhuriyeti korumaya ve kollamaya muktedir ve hazirdir. Kim ne derse desin, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir” dedi.

 

Görgülüarslan: Cumhuriyet Türk devrim tarihinin en büyük çagdaslasma hareketidir

Konak Kaymakami Gökhan Görgülüarslan ise konusmasinda, Cumhuriyetin toplumu olusturan yurttaslarin her birinin yüreginde içsellestigini söyledi.  Bu memleketin insanini özgür bireyler haline getiren sistemin Cumhuriyet olduguna dikkat çeken Kaymakam Görgülüarslan, söyle konustu:

 

“Cumhuriyet sadece bir yönetim sekli degil, bunun da ötesinde Türk devrim tarihinin en büyük çagdaslasma hareketidir. Ben Konak ilçesinde bir isçi ailesinin çocugu olarak karsinizda kaymakam olarak bulunuyorsam, bu Cumhuriyetin ta kendisidir. Toplumda çesitli roller edinmis, katmanlar arasinda görevlerini ifa eden her kesime baktiginizda, yetenegi, egitimi, becerisiyle hak ederek gelmis insanlar. Bütün bunlar Cumhuriyetin eseridir. Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °