CHP’li Sindir, 29 Ekim, bir ulusun hürriyet ve bagimsizlik tutkusunun, tapusudur

CHP Izmir Milletvekili Kamil Okyay Sindir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini yaptigi yazili açiklamayla kutladi, Mahir Ünal’in Cumhuriyet degerlerini hedef alan sözlerine ise sert tepki gösterdi.

Güncel 29.10.2022 10:45:00 0
CHP’li Sindir, 29 Ekim, bir ulusun hürriyet ve bagimsizlik tutkusunun, tapusudur

CHP Izmir Milletvekili Kamil Okyay Sindir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini yaptigi yazili açiklamayla kutladi, Mahir Ünal’in Cumhuriyet degerlerini hedef alan sözlerine ise sert tepki gösterdi. 

 

Sindir, “Yurdumuzu dipsiz bir karanliga mahkum etmek isteyen kendini bilmez, milli degerlerden ve duygulardan kopmus siyasetçilerin saldirilari ne Cumhuriyetimize ne de hürriyet arzumuza asla zarar veremez. Anadolu her zaman bagimsiz Cumhuriyet’imize ve demokrasimize inananlarin yurdu olarak kalacaktir” dedi.

 

“DEV BIR ADIM!”

Cumhuriyet’in esit yurttaslarin onurlu birligi oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Sindir, “29 Ekim 1923, Anadolu cografyasi için bir dönüm noktasidir. Aydinliga, demokrasiye, esit yurttaslarin onurlu birligine atilan dev bir adimdir. Bir asirlik geçmisiyle Cumhuriyet rejimi Anadolu topraklarinda hep dogru yönü gösteren sasmaz bir pusuladir. Atasinin önderliginde küllerinden yeniden dogan bir milletin kurtulus savasinda sarsilmaz azmi ile erisilen zafer, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlandirilmistir. 29 Ekim, verilen canlarin, dökülen gözyaslarinin, çekilen derin acilarin mirasidir bizlere. 29 Ekim, bir ulusun hürriyet ve bagimsizlik tutkusunun tapusudur. 29 Ekim, yurtta sulh, cihanda sulh diyen tüm ezilen, sömürülen halklarin bagimsizlik ve hürriyet günüdür” dedi.

 

“YEGANE GÜÇ TÜRK ULUSUDUR”

Mahir Ünal’in Cumhuriyet degerlerini hedef alan sözlerine sert tepki gösteren Milletvekili Sindir, “Demokrasiyi, hukuku ve çagdasligi rehber edinen yurtseverlerin ellerinde bir asirdir bir bayrak gibi yükselmistir Cumhuriyetimiz. Yurdumuzu dipsiz bir karanliga mahkum etmek isteyen kendini bilmez, milli degerlerden ve duygulardan kopmus siyasetçilerin saldirilari ne Cumhuriyetimize ne de hürriyet arzumuza asla zarar veremez. Hurafelerle hayatina yön verenlerin, toplumun kaderine sirayet etmelerine, bir asirlik kazanimlarimiza zarar vermelerine asla izin vermeyecegiz. Feodal toplum özentilerinize, teokratik devlet arzunuza asla geçit vermeyecegiz. 99. yilinda ayni 1923 yilinda ilan edildigi cosku ve heyecanla yine sokaklarda olacagiz. Milli degerlerimizi ve milli bayramlarimizi unutturmak ve itibarsizlastirmak isteyen iktidara ve onun mensuplarina dur diyecek yegane güç Türk Ulusudur. Köken, inanç ve mezhep farki gözetmeksizin bizi millet çatisi altinda bütünlestiren ve özgür kilan Cumhuriyetimizi ilelebet yasatacagiz” dedi.

 

Sindir sözlerini söyle sonlandirdi: “Cumhuriyeti yasatmak ve onu ileriye tasimak Türkiye Cumhuriyeti yurttaslari olarak hepimizin en onurlu görevidir. Bu vatani bize armagan eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimize minnettariz. Anadolu her zaman bagimsiz Cumhuriyet’imize ve demokrasimize inananlarin yurdu olarak kalacaktir. Yasasin Cumhuriyet.”


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °