Mabel Matiz; Bana Nefretle Gelen Herkes Sonradan Asik Oldu

Müzik dünyasinda bilgisi, deneyimi ve gerçeklestirdigi projeleriyle öne çikan Can Sengün, Zorlu PSM’deki “Can Sengün ile Siki Fiki” programinin yeni sezon konugu olarak Mabel Matiz’i agirladi.

Kültür-Sanat 29.10.2022 17:04:00 0
Mabel Matiz;  Bana Nefretle Gelen Herkes  Sonradan Asik Oldu

Müzik dünyasinda bilgisi, deneyimi ve gerçeklestirdigi projeleriyle öne çikan Can Sengün, Zorlu PSM’deki “Can Sengün ile Siki Fiki” programinin yeni sezon konugu olarak Mabel Matiz’i agirladi. Ilk sezonunda Cem Yilmaz, Kenan Dogulu, Edis Görgülü, Fuat Güner ve Selami Sahin gibi basarili müzisyenlerin izleyicilerine unutulmaz anlar yasattigi “Can Sengün ile Siki Fiki” programinda; bu sene çikardigi ‘Fan’ ve ‘Karakol’ teklileriyle adindan sikça söz ettiren basarili müzisyen Mabel Matiz, özel hayatindan hayata bakis açisina, üretimlerinin ardindaki hikayelerden kavramlari yorumlamasina kadar tüm detaylari paylastigi gecede seyircilere de unutulmaz bir müzik söleni yasatti.

 

Zorlu PSM’nin geçtigimiz sezon baslattigi, “Can Sengün ile Siki Fiki” programi ikinci sezonuna dün gece basladi. Basarili müzisyen, prodüktör ve içerik üreticisi Can Sengün’ün sanat dünyasinin önemli isimlerini orkestrasi esliginde agirladigi “Can Sengün ile Siki Fiki” programinin yeni sezon ilk konugu olan Mabel Matiz, muhtesem sarkilarinin yani sira ilginç konu basliklarina ve eglenceli yarisma bölümlerine verdigi yanitlariyla da seyirciyi hem güldürdü hem de mest etti.  

 

“En büyük güç kirilganlik ve naiflikten geliyor”

Zorlu PSM touché’de seyircilerin hem canli hem de PSM YouTube kanalindan izleyebildigi “Can Sengün ile Siki Fiki” programina konuk olan Mabel Matiz, programa “Ask Yok Olmaktir” sarkisiyla giris yaparak tüm seyircileri büyüledi. Ardindan “Seni tanidigimdan beri kibarliginla ve çaliskanliginla her yerde her zaman ayakta hep dik kalabilecek cesur biri oldugunu düsünmüsümdür. Yaniliyor olabilir miyim?” sorusunu soran Can Sengün’e “Bilemiyorum insanin kendisi hakkinda büyük cümleler kurabilmesi zor tabii ama sunun farkindayim; bir seyler yasandi ve bosuna yasanmadi. Oralardan ders alarak ve güçlenerek çiktigimi biliyorum. Bu aslinda hepimiz için geçerli. Dolayisiyla kendimi güçlü buluyorum. Neden güçlü buluyorum derseniz, bu kirilganligi ve naifligi çok sahipleniyorum ve kabul ediyorum. Bu kadar kirilabilir olmak çok degerli ve bence en büyük güç de buradan geliyor.” yanitini vererek seyirciler tarafindan coskuyla alkislandi.

 

“Bana nefretle gelen herkes sonradan asik oldu”

Programin ikinci sezonunda yeni eklenen “Duygu Tombalasi” bölümünden önce “Sarisin” sarkisini söyleyen Mabel Matiz, Can Sengün tarafindan üzerinde birçok duygunun yazdigi taslarla dolu torbadan bir tas çekti. Nefret yazili tas denk gelen Mabel Matiz’e nefret duygusunun kendi hayatindaki tanimi soruldu. Mabel Matiz, “tüm sevgililerimden bir süreligine nefret etmisimdir. Çünkü ask dedigimiz seyin her an her seye dönüsebilme ihtimali var yani içinde her seyi barindiriyor. Bence zaten büyük ask dedigimiz sey içinde birçok sey barindiran bir seydir.” Yanitini verecek seyircileri oldukça etkiledi. Ardindan gelen “hiç nefretten dogan bir askiniz oldu mu?” sorusuna ise “bana nefretle gelen herkes sonradan asik oldu” esprili yanitini vererek seyircilerden büyük alkis aldi.

 

“Güzel olan her seyden ve herkesten çok etkilenirim”

Mabel Matiz, sevilen sarkisi “Fan”i söyledikten sonra Can Sengün tarafindan “güzellik ve çirkinlik kavramlarina hangi noktadan bakiyorsun? Bu konular üzerine ne kadar düsünüyorsun?” sorusuna “Güzellik zaafim var gerçekten. Güzel olan her seyden ve herkesten çok etkilenirim, bu bir insan, sanat eseri, dogada bir sey veya bir durumun kendisi de olabilir ama sanirim daha çok güzel insanlardan etkileniyorum çünkü epey yazacak bir sey oluyor üzerine. Kavram olarak üzerinde belirgin bir biçimde düsünmesem de güzellikle ilgili sürekli bir alisveris ve iletisimde oldugumu söyleyebilirim. Çünkü güzelligin içinde de çirkinlik veya çirkinligin içinde de güzellik var ve bunlar her ne kadar zit kutuplarmis gibi görülse de ben hepsinin içinde hepsinin oldugunu görüp, anlayip, kabul ettigim bir standart gelistirmeye çalisiyorum. Yani bu konulara epey zaman harciyorum. Çünkü hayatin ve insanin içinde hepsinin olabilecegini gerçekten kalbimle anlamaya ve kabul etmeye fazlasiyla mesai harciyorum” yanitiyla Can Sengün’ü oldukça etkiledi. Ardindan Tarkan’in kült sarkisi “Biz Nereye?” sarkisini Can Sengün ve orkestrasi esliginde kendi yorumuyla cover’layan Mabel Matiz, “ilk defa bir Tarkan sarkisi söyledim. Benim çok sevdigim sarkilarindan biridir. Söylerken içimden ‘yürek mi yedin, nasil bir seyin altina girdiginin farkinda misin’ dedim” açiklamasinda bulundu. Sezen Aksu’nun “Seni Yerler” sarkisini da yüksek bir tempoyla söyleyen Mabel Matiz, programin sonunda “Sarmasik” adli sarkisini seyircilerle hep bir agizdan söyleyerek geceye damgasini vurdu. 

 

Danslarin, oyunlarin ve daha önce rastlanmamis yarisma bölümlerinin yer aldigi “Can Sengün ile Siki Fiki”nin yeni konugunun yakinda açiklanacak bölümü 30 Kasim saat 21.00’da Zorlu PSM touché’de izleyicilerle bulusacak.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °