EÜ’de dijitallesmede yeni adim: “Ege Mobil Bilgi Sistemi”

Ege’de hayati kolaylastiran dijital uygulamalara yenisi eklendi

Eğitim 30.10.2022 10:14:00 0
EÜ’de dijitallesmede yeni adim: “Ege Mobil Bilgi Sistemi”

 Ege’de hayati kolaylastiran dijital uygulamalara yenisi eklendi

 

*Rektör Prof. Dr. Budak, “Ögrenci Bilgi Yönetim Sistemi  ile entegre olan sistemimizde ögrencilerimiz buradaki bilgilerine ulasabiliyorlar. Ders müfredatlari, notlar, ders ve sinav programlari, devamsizlik durumlari, transkriptler ve harç bilgileri de sistem üzerinden ögrencilerin erisimine açik”

 

*Sistem üzerine kayitli bir de panik butonu oldugunu söyleyen Prof. Dr. Budak, “Acil durumlarda kullanicilar, mobil uygulamasindan Panik butonuna basmasi ile Güvenlik Sube Müdürlügümüze bildirim yapilarak bulunduklari lokasyon bilgisi geçici süreyle paylasiliyor. Böylece çalisanlarimizin ve ögrencilerimizin kampüs içerisindeki güvenligi saglaniyor” dedi.

 

 Yeni dönemde dijitallesme çalismalarina hiz veren Ege Üniversitesi, bu alanda yeni uygulamalari hayata geçirmeye devam ediyor. Pek çok dijital uygulamayla hem ögrencilere hem de çalisanlara islemlerde hiz ve kolaylik taniyan hizmetler sunan Ege Üniversitesi, simdi de “Ege Mobil Bilgi Sistemi”ni paydaslarin kullanimina açti.

 

Hayata geçirilen Mobil Bilgi Sistemi’nin çok yönlü bir uygulama oldugunu dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Üniversitemize, dijitallesme çalismalarimiz kapsaminda kazandirdigimiz ‘Mobil Bilgi Sistemi’ hem üst yönetime hem birim yöneticilerimize hem akademisyenlerimize hem de ögrencilerimize yönelik pek çok anlik hizmeti içinde barindiriyor. Sistem, hem Android hem de IOS cihazlar üzerinden kullanilabiliyor. Çoklu dil seçenegi ile uluslararasi ögrencilerimizin ve akademisyenlerimizin de kolaylikla kullanimi saglaniyor. Çok yönlü bir sistem. Genel olarak üniversitemizle ilgili duyurulara, akademik takvime, akademik birimlere ve yemekhane hizmetlerine tek sistem üzerinden ulasilabiliyor. Sistemin ayrica akademisyenlere ve ögrencilere tanidigi kolayliklar da mevcut” diye konustu.

 

“Islemlerin tek bir sistem üzerinden yürütülmesi zaman kazandiriyor”

Mobil Bilgi Sisteminin üniversite üst yönetimi, birim yöneticileri ve akademisyenler açisindan sagladigi olanaklari anlatan Prof. Dr. Budak, “ Üst yönetim ve birim yöneticileri, sistem üzerinden üniversitenin kayitlanma durumunu, ders kayitlanma istatistiklerini, ögrenci durum istatistiklerini ve not giris durumlarini görebiliyorlar. Ders veren ögretim elemanlarimiz da ögrenci bilgilerini, not çizelgelerini ders ve sinav programlarini uygulama üzerinden takip edebiliyor. Not girisi baslangiç ve bitis tarihleri, ders kayitlanma baslangiç ve bitis tarihleri ögretim üyelerine bildirim olarak gidiyor. Tüm bu islemlerin tek bir sistem üzerinden yürütülmesi zaman açisindan büyük kolaylik sagliyor” dedi.

 

Sistemin ögrencilere de büyük kolayliklar sundugunu belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Ögrenci Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS)  ile entegre olan sistemimizde ögrencilerimiz buradaki bilgilerine ulasabiliyorlar. Ders müfredatlari, notlar, ders ve sinav programlari, devamsizlik durumlari, transkriptler ve harç bilgileri de sistem üzerinden ögrencilerin erisimine açik. Sistem üzerinden gönderilen tüm bildirimler, ögrencilerin cep telefonu veya tablet bilgisayarlarina ücretsiz olarak gönderiliyor. Bu bildirimler sayesinde vize, final ve bütünleme notlari, danisman ders kayitlanma onayi, üst yönetici ve yöneticilerin, ögretim üyelerine ve ögrencilere duyuru mahiyetinde gönderdigi mesajlar aninda ögrencilere ulasiyor” dedi.

 

Panik butonu ile güvenli kampüs

Sistem üzerine kayitli bir de panik butonu oldugunu söyleyen Prof. Dr. Budak, “Panik Butonu, kullanicinin kampüs içerisinde tehlikeli bir durum ile karsilastiginda kullanmasi gereken bir acil durum uygulamasi. Acil durumlarda kullanicilar, mobil uygulamasindan Panik butonuna basmasi ile Güvenlik Sube Müdürlügümüze bildirim yapilarak bulunduklari lokasyon bilgisi geçici süreyle paylasiliyor. Böylece çalisanlarimizin ve ögrencilerimizin kampüs içerisindeki güvenligi saglaniyor. Bu tür hayati kolaylastiran ve zaman tasarrufu saglayan uygulamalari dijitallesme çalismalarimiz kapsaminda üniversitemize kazandirmayi sürdürecegiz” dedi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °