Sehit Yakinlari ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasi törenle açildi

SEKA Kültür Alani içerisinde yer alan Sehit Yakinlari ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasi düzenlenen programla tanitildi

Güncel 30.10.2022 15:41:00 0
Sehit Yakinlari ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasi törenle açildi

SEKA Kültür Alani içerisinde yer alan Sehit Yakinlari ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasi düzenlenen programla tanitildi

 

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Sehit, Dul ve Yetimleri Dernegi Kocaeli Subesi ortakligiyla hayata geçirilen Sehit Yakinlari ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasi, SEKA Kültür Alani içerisinde gerçeklestirilen törenle açildi. Programda konusan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, “Bu vatan için topraga düsmüs sehitlerimiz ile bu vatan için bedenini feda etmis gazilerimize yükümlülügümüz var. Ancak bu memleketi her gün daha da güçlü bir hale getirerek sehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ödeyebiliriz” dedi.

 

SEHIT YAKINLARI VE GAZI KÜLTÜR EVI

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi sehit yakinlari ve gazilere yönelik çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Sehit, Dul ve Yetimleri Dernegi Kocaeli Subesiyle birlikte Seka Kültür Alanina önemli bir bina kazandirildi. Sehit Yakinlari ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasi düzenlenen programla kamuoyuna tanitildi.

 

GENIS KATILIM

Sehit Yakinlari ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasinin tanitim programina Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani  Tahir Büyükakin, Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katircioglu, Cemil Yaman, Ilyas Seker, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu, MHP Kocaeli Il Baskani Yunus Emre Kurt, Gaziler, Sehit yakinlari ve vatandaslar katildi.

 

“TERÖRLE MÜCADELEMIZE GÖLGE DÜSÜRMEYE ÇALISIYORLAR”

Programda konusan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin, “Tüm sehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlara büyük bir borcumuz var. Onlar Peygamberlikten sonraki en büyük mertebeye ulastilar. Ama buna ragmen terörle mücadelemize gölge düsürmek isteyenler var. Geçtigimiz hafta Fransa’da Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katildim. Eline mikrofon alan herkes ülkemizi elestirmek için yarisiyor. Terörle mücadelemize gölge düsürmeye çalisiyorlar. Mehmetçigimiz terörle mücadele ederken bizde bunlarla mücadele ediyoruz. Ülkemiz her geçen gün gelisiyor. Kongrede konusulan bir konuda kayyum konusuydu. Biz onlara dedik. Seçilen Belediye Baskani Devletin resmi araciyla mühimmat tasirken yakalandi. Fotograflari gösterdik, haklarinda sorusturma baslatildi. Bunun neticesinde kayyum atandi” ifadelerini kullandi. 

 

“SEHITLERIMIZE VE GAZILERIMIZE BORCUMUZ VAR”

"Bu vatan için mücadelemiz devam edecek" diyerek konusmasina devam eden Baskan Büyükakin, “Ülkemizi elimizden almak için çalisiyorlar. Bu topraklardan bizi tamamen söküp atacaklari güne kadar da asla vazgeçmeyecekler. Biz bunun suurunda ve farkindayiz. Bunun için bu memleketin vesayetten kurtulmasi, ayaklari üzerinde durmasi, tam ve bagimsiz olmasi ve bölünmez bütünlügünü savunmasi için var gücümüzle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edecegiz. Allah bu mücadelede bizleri yalniz birakmasin, mahkum etmesin. Bu vatan için topraga düsmüs sehitlerimizin ve bu vatan için bedenini feda etmis gazilerimizin aci hatiralarina karsi yükümlülügümüz var. Ancak bu memleketi her gün daha da güçlü bir hale getirerek sehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ödeyebiliriz diye düsünüyorum. Dün TOGG’un banttan inisi için Sayin Cumhurbaskanimizin düzenledigi programa katildik. Türkiye için bir gurur vesilesiydi. Aglamamak için kendimizi zor tuttuk. Yillarca yapamazlar diyenler orada yaptigimizi gördü. Devrim otomobili yürüsün diye Bundan 60 sene önce mücadele veren vatan evlatlarinin bütün heveslerini kiracak, umutlarini yok edecek ve bu milletin moralini bozacak sekilde o arabayi yürütmemeyi basardilar. Silah fabrikalarini soba fabrikalarina döndürdüler. Bunlar yurt disindaki ve içerideki Atatürk'ün tabiriyle dahili ve harici düsmanlar. Hep olmuslardi, bundan sonra da olacaklardir. Ama biz yerli ve yabanci bütün vesayet odaklarini kirarak, bu milletin evlatlarinin önü açildiginda neler basarabildiklerini göstermis olduk” dedi.

 

“CUMHURBASKANIMIZIN AÇIKLAMALARI OLACAK”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek ise yaptigi konusmada, “Mecliste Sehit yakinlarimiz ve Gazilerimiz için çalismalar yapiyoruz. En yakin zamanda Cumhurbaskanimiz sehit yakinlari ve gazilerimizle ilgili Sosyal Politikalar anlaminda yapacagimiz yenilikleri açiklayacak. Dün önemli bir ana taniklik ettik. Cumhuriyetimizin 99 yil dönemini büyük bir coskuyla kutladik ve vatan evlatlarinin imzasini tasiyan TOGG’un banttan indirilisini izledik. Bizler sözde degil, özde Cumhuriyetin bekçileriyiz. Bunu Sayin Cumhurbaskanimiz gösterdi. Büyük gurur duyduk” açiklamasinda bulundu.

 

“CAYDIRICILIGIMIZI ARTTIRMALIYIZ”

Vali Seddar Yavuz ise konusmasinda sunlari söyledi: “Cumhuriyetimizin 99. kurulus yildönümünü hep beraber coskuyla kutladik. Bir kez daha milli mücadeleyi hatirladik. Yapilan fedakarliklari bir kez daha yad ettik. Bir kez daha böylesini acilari yasamamak için dersler çikardik. Birkaç hususu size hatirlatmak istiyorum. Birincisi bu topraklarda güçlü olmak kalici olmak istiyorsak caydiriciligimizi arttirmaliyiz. Bilim ve teknolojiyi yani dijital çagi yakalamak zorundayiz. Savunma sanayinde güçlü olmak dünya ile yarismak zorundayiz. Diger taraftan birlik ve beraberligimizi muhafaza etmek, iman ve inanç ile bin yildir sürdürdügümüz hem dinimize hem inancimiza hem kültürümüze sahip çikmak zorundayiz."

 

BINAYI GEZDILER

Konusmalarin ardindan Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Sehit, Dul ve Yetimleri Dernegi Kocaeli Sube Baskani ve Sehit Babasi Saban Arli, Baskan Büyükakin’a Türk Bayragi hediye etti. Ardindan protokol üyeleri Sehit Yakinlari ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasini gezdi.

 

MÜZE BÖLÜMLERI

Sehit Yakinlari ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasi'nda Çanakkale Sehitleri, Milli Mücadele Sehitleri, 15 Temmuz Sehitleri ve Iç güvenlik sehitleri bölümü bulunuyor. Iç güvenlik ve sinir ötesi operasyonlarda hayatlarini kaybeden sehitlerimizin özgeçmisleri panolarda sergileniyor. Ayrica sehitlerimizin kaleme aldigi mektuplar da müzede yer aliyor.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °