Okan Bayülgen Yazdi Yönetti ve Oynuyor! ‘’Richard’’ 18 Kasim’da Zorlu PSM’de

Unutulmaz televizyon programlarinin sunucusu, oyuncu, seslendirmen, fotograf sanatçisi, yönetmen kimligiyle ülkemiz eglence ve sanat dünyasina damgasini vurmus isimlerden Okan Bayülgen, Shakespeare’in III. Richard’ini sahneye tasiyor.

Kültür-Sanat 1.11.2022 13:06:00 0
Okan Bayülgen Yazdi Yönetti ve Oynuyor! ‘’Richard’’ 18 Kasim’da Zorlu PSM’de

Unutulmaz televizyon programlarinin sunucusu, oyuncu, seslendirmen, fotograf sanatçisi, yönetmen kimligiyle ülkemiz eglence ve sanat dünyasina damgasini vurmus isimlerden Okan Bayülgen, Shakespeare’in III. Richard’ini sahneye tasiyor. Modern filozoflarin yaklasimlariyla ele alarak Richard’in gerçekligini, Shakespeare’in III.Richard’ini hikâyelestirmesini de tartismaya açan, Kabare Dada tarafindan hayata geçirilen oyunun kadrosunda Okan Bayülgen’e Senay Gürler, Özgün Çoban, Su Sonia Herring ve daha birçok isim eslik ediyor. Yabanci olmayi, yalnizlasmayi, vahsilesmeyi tartisirken Shakespeare’in III. Richard’i yogun istek üzerine 26. Istanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyerinden sonra 18 Kasim’da bir kez daha Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde.

 

26. Istanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyer yapacak olan ve biletleri simdiden tükenen oyunda, 2012 senesinde Ingiltere krali III. Richard'in kemikleri bir otoparkta bulunur. Londra’da çogunlukla sira disi sanat oyunlari üreten küçük bir tiyatro ise ayni dönemde istek üzerine III. Richard oynayacaktir. Tiyatroya siginan “Richard” önce oyundaki Richard rolünü, daha sonra da oyunun sahneye konulusunu üstlenir. Bir yandan hosgörülü ve demokrat sanatçilarin destegini alirken, diger yandan tiyatrodaki yapiyi bozmakta, sanatin kurumsal etik ya da hiyerarsik her seyine karsi gelerek, ortaya alisilagelmemis bir Richard prodüksiyonu çikarmaktadir. Yeni yüzyilin ilk çeyreginden Shakespeare’in III. Richard’ina farkli açilardan bakilan oyun, 18 Kasim’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde tiyatroseverlere unutulmaz bir deneyim yasatacak.

  

Bilet Fiyatlari:

1. Kategori: ? 400,00

2. Kategori: ? 350,00

3. Kategori: ? 250,00

4. Kategori: ? 200,00

5. Kategori: ? 150,00


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °