Türk Dünyasi’nin ünlü sinemacilari Bursa'da kültür turu yapti

Kültür ve Turizm Bakanligi'nin çatisi altinda düzenlenen 2. Korkut Ata Türk Dünyasi Film Festivali kapsaminda Türkiye’ye gelen ünlü oyuncu, yönetmen ve yapimcilar Bursa'nin Nilüfer ilçesinde Gölyazi ile Mudanya ve Iznik ilçelerinin de güzelliklerini kesfe

Güncel 2.11.2022 17:34:00 0
Türk Dünyasi’nin ünlü sinemacilari Bursa

BURSA (IGFA) - Bursa’nin ev sahipliginde 10 ülke ve yedi özerk bölge olmak üzere 17 cografyadan 52 filmi sinemaseverlerle bulusturan 2. Korkut Ata Türk Dünyasi Film Festivali, etkinlik kapsaminda Türkiye’ye gelen Türk Dünyasi’nin taninmis konuklarini, ülkemizin tarihi güzellikleriyle de tanistiriyor.

Azerbaycan, Özbekistan, Kirgizistan, Kazakistan, Türkmenistan ve özerk cumhuriyetlerden festival için Bursa’ya gelen sinema sektörünün önemli yapimci, yönetmen, senarist ve oyunculari, Gölyazi, Mudanya ve Iznik’te kültür turu yapti.

Bursa’nin en zengin antik yerlesim yerlerinden biri olan Gölyazi, MÖ. 7. yüzyilda bir Iyon kolonisi olarak kurulan Mudanya ve her avuç topragi binlerce yildir kültür kalintilariyla yogrulmus Iznik, konuklara essiz anlar yasatti.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °