Cumhurbaskani Erdogan: Kimin özgürlükten yana olacagini görecegiz

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan partisinin Meclis'teki grup toplantisinda yaptigi konusmada, AK Parti'nin anayasa degisikligi teklifini Meclis'te grubu olan siyasi partilerle görüstükten sonra teklife nihai halini verip Meclis

Güncel 2.11.2022 12:04:00 0
Cumhurbaskani Erdogan: Kimin özgürlükten yana olacagini görecegiz

ANKARA (IGFA) - Partisinin TBMM'deki grup toplantisinda konusan Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, parti yönetiminde yaptiklari degisikliklerden bahsetti.

Grup Baskanvekilimiz Mahir Ünal'in affi ile bosalan yere Genel Baskan Yardimcimiz Özlem Zengin'i teklif ettiklerini belirten Erdogan, "Mahir Ünal arkadasimiza görev süresi boyunca Meclisimize, partimize ve ülkemize yaptigi katkilar için sahsim, tüm arkadaslarim, milletim adina tesekkür ediyorum. Kendisi ile farkli alanlarda yakin bir sekilde çalismayi sürdürecegiz. Sizlerin de takdiri ile bu görevi üstlenecek Özlem Zengin kardesimize muvaffakiyetler diliyorum. Genel Merkezimizde bosalan Sivil Toplum ve Halkla Iliskiler Baskanligina da Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerimizden Balikesir Milletvekilimiz Belgin Uygur'u görevlendirdik" diye konustu.

Girdikleri 15 seçimin tamaminda kendilerinden destegini hiçbir zaman esirgemeyen millete tesekkür eden Cumhurbaskani Erdogan, milli iradenin üzerinde 'demokrasin kilici' gibi duran ne varsa hepsini tehdit olmaktan çikardiklarini söyledi.

Erdogan, "Tam 20 yildir Türkiye'ye askla hizmet ediyoruz. Allah'a hamdolsun 81 vilayetimizin her ilçesinde, her mahallesinde, her köyünde velhasil vatan topraklarinin her karisinda eserlerimiz var" dedi.

"SIKIYSA ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE BASÖRTÜLÜ ADAYLARI KOY"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun basörtüsü ile ilgili açiklamalarina istinaden Cumhurbaskani Erdogan, "Bizim kendilerine ragmen çözüme kavusturdugumuz basörtüsü konusunu bir gece yarisi gündeme tasidilar. Bunu da bir yasa teklifiyle yaptilar. Biz de buna ailenin korunmasini esas alan anayasa degisikligi teklifimizle yanit verdik" dedi ve "Sikiysa önümüzdeki seçimlerde basörtülü adaylari koy" diye ekledi.

"KIMIN ÖZGÜRLÜKTEN YANA OLACAGINI GÖRECEGIZ"

Cumhurbaskani Erdogan, "Arkadaslarimiz hazirliklarini tamamladigimiz anayasa degisikligi teklifimizi Cumhur Ittifaki ortagimiz Milliyetçi Hareket Partisi ile ve Meclis'te grubu bulunan diger siyasi partilerle görüsmeye basliyorlar. Bugün tamamlanacak görüsmeler akabinde teklifimize nihai halini verip meclise sunacagiz" dedi.

"Bu teklifin basörtüsü meselesini bir daha açilmamak üzere kapatacagina ve muhalefet için de bir turnusol kagidi olacagina inaniyorum" diyen Erdogan, "Kimin özgürlüklerden ve aileden, kimin de fasizmden ve sapkinliklardan yana oldugunu görecegiz. Anayasa degisikligi teklifimizin, genis mutabakatla hayata geçmesini umuyoruz. Bu sekilde sonuca ulasmazsa, halk oylamasi da dahil diger adimlari atmaya haziriz" diye konustu.

 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °