EMNIYET VE JANDARMA, KEMAL KILIÇDAROGLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Emniyet Genel Müdürlügü, uyusturucuyla ilgili açiklamasi nedeniyle CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu hakkinda Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu. Emniyet, Kiliçdaroglu hakkinda ‘hakaret’, ‘iftira’, ‘halki yaniltici bilgiyi alenen

Güncel 3.11.2022 08:57:00 0
EMNIYET VE JANDARMA, KEMAL KILIÇDAROGLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Emniyet Genel Müdürlügü, uyusturucuyla ilgili açiklamasi nedeniyle CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu hakkinda Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu. Emniyet, Kiliçdaroglu hakkinda ‘hakaret’, ‘iftira’, ‘halki yaniltici bilgiyi alenen yayma’, ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarini asagilama’ suçlarindan kamu davasi açilmasini talep etti. Jandarma Genel Komutanligi’nin da ayni gerekçeyle Kiliçdaroglu hakkinda suç duyurusunda bulundugu ögrenildi.

Emniyet Genel Müdürlügü’nün avukati araciligiyla Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na bugün yaptigi suç duyurusunda, Kemal Kiliçdaroglu’nun geçen gün sosyal medya hesabinda uyusturucu ve uyusturucuyla mücadele konusunda yaptigi açiklamalarin gerçegi yansitmadigi savunuldu. Emniyet’in suç duyurusunda sunlar kaydedildi:

“Devletimizi ve halkimizin can ve mal güvenligini koruyan Emniyet Genel Müdürlügü’müzce uyusturucu imali, ticareti, naklinde bulunan organize suç örgütleriyle mücadele edilmedigi, bilerek ve isteyerek göz yumuldugu, hatta bu suçlardan gelen kara paranin da ülkemizde bulunmasina imkan tanindigi gibi akla ve mantiga aykiri bir sekilde asilsiz ve mesnetsiz ithamlar ile Genel Müdürlügümüz açikça karalanmaya çalisilmistir.

“ANA MUHALEFET PARTISI LIDERI OLAN SÜPHELININ ASIL AMACININ GENEL MÜDÜRLÜGÜMÜZÜ ASAGILAMAK OLDUGU ASIKARDIR”

Ana muhalefet partisi lideri olan süphelinin uyusturucu ile mücadele konulariyla ilgili bilgileri basit bir arastirma yapmadan, hatta açik kaynaklardan bile arastirmaya gerek duymadan, suçla mücadelede son yillara dair istatistiksel bilgilere ulasma imkani varken kamuoyuna gerçeklikten uzak ve yalan bilgi vermesindeki asil amacinin Genel Müdürlügümüzü asagilamak oldugu asikardir.

“SÜPHELININ KAMUOYUNA YAPMIS OLDUGU AÇIKLAMALARIN EMNIYET TESKILATI PERSONELIMIZIN MORAL VE MOTIVASYONUNU OLUMSUZ YÖNDE ETKILEDIGI DE ORTADADIR”

Süphelinin kamuoyuna yapmis oldugu açiklamalar tam anlamiyla iftira niteliginde olup, son yillarin en basarili operasyonlarina imza atan, gece gündüz demeden görevini fedakarca ifa eden emniyet teskilati personelimizin moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkiledigi de ortadadir.

“GENEL MÜDÜRLÜGÜMÜZÜN YAPMIS OLDUGU UYUSTURUCUYA DAIR BASARILI OPERASYONLARINA LEKE SÜRÜLMEYE ÇALISILMAKTADIR”

Türk toplumunda infial uyandirma amaci ve gayesiyle yapilan bu video paylasimi ile vatandaslarimizla Genel Müdürlügümüzü karsi karsiya getirilerek, vatandaslarimizin devletimize ve teskilatimiza olan güveninin zedelenmesi amaçlamaktadir. Genel Müdürlügümüzün her zaman oldugu gibi son günlerde yapmis oldugu uyusturucuya dair basarili operasyonlarina leke sürülmeye çalisilmaktadir.”

DILEKÇEDE ‘HALKI YANILTICI BILGIYI ALENEN YAYMA’ SUÇU DA VAR

Suç duyurusunda, Kemal Kiliçdaroglu hakkinda ‘hakaret’, ‘iftira’, ‘halki yaniltici bilgiyi alenen yayma’, ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarini asagilama’ suçlarindan sorusturma ve sonrasinda kamu davasi açilmasini talep edildi.

JANDARMA DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu arada, Jandarma Genel Komutanligi’nin da ayni gerekçeyle Kemal Kiliçdaroglu hakkinda Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na bugün suç duyurusunda bulundugu ögrenildi.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °