Kinik, Bölgede Savunma Sanayi, IHA ve SIHA Üretiminin Merkezi Olacak

Izmir Kinik'a dev bir yatirim daha geldi. Artik Kinik'ta Savunma Sanayi, IH , SIHA ve Denizcilik (Marine) Sektörüne yönelik parçalarin üretimi yapilacak.

Güncel 3.11.2022 21:39:00 0
Kinik, Bölgede Savunma Sanayi, IHA ve SIHA Üretiminin Merkezi Olacak

Izmir Kinik'a dev bir yatirim daha geldi. Artik Kinik'ta Savunma Sanayi, IH , SIHA ve Denizcilik (Marine)  Sektörüne yönelik parçalarin üretimi yapilacak.



Egenin en bereketli topraklarindan birine sahip Izmir'in Kinik ilçesi tarimin yani sira sanayi sektöründe de büyümeye devam ediyor.  Konumu itibariyle özellikle Istanbul ve limanlara yakinligi ile yatirimcilarin her geçen gün ilgisini çeken Kinik, yeni bir yatirima daha ev sahipligi yapti.



Kinik Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 2500 metrekare alan üzerine kurulu alanda hizmet verecek olan fabrikanin temelini, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, canli baglanti ile uzaktan baglanarak atti . Kinik'taki temel atma törenine ayrica Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer, Kinik Kaymakami Abdurrahman Çelebi, Kinik OSB Yönetim Kurulu Baskani Hüsamettin Ekmekçioglu, Kinik OSB Bölge Müdürü Mert Ali ISIK, Ak Parti Ilçe Baskani Sami Mollaahmet, CSC Makina Sirket Sahibi Can Ergün, BKD Tarim Sirket Sahibi Ali Mazman ve Ziraat Bankasi Müdürü Cem Öncüer katilim sagladi.



Temeli atilan fabrikanin faaliyete geçmesi ile birlikte Kinik Savunma sanayisinde önemli bir konuma sahip olacak. IHA, SIHA ve Denizcilik (Marine) sektörüne yönelik parçalarin üretimi artik Kinik Organize Sanayi Bölgesinde üretilecek.



Bölge ve ilçe ekonomisine önemli bir katki sunacak olan Savunma sanayi fabrikasi ayrica istihdam açisindan da ilçeye nefes olacak.



Ilk asamada 100 kisinin tamamlandiginda ise 250 kisinin istihdam edilecegi yatirimin, yerli ve milli üretim modelinin somut bir örnegi haline gelerek, yüksek katma degeri ve ileri teknolojisi ile bölgede kalkinma ve gelismeyi beraberinde getirmesi bekleniyor.



Kinik organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçecek olan firma sahibi Can Ergün, "Biz burada katma degerli kompozit ürünler üretmek için bir fabrika kurmaktayiz. Burada savunma havacilik sektörüne yönelik yüksek teknoloji yani karbon fiberden parçalar ekipmanlar üretmeyi planlamaktayiz. Kinik lojistik olarak her yere yakin bir yer ayrica burada aldigimiz destekler hem OSB olsun hem Belediye olsun hem de buranin Cografi konumu sebebi ile Kinik'i tercih etmedeki baslica sebeplerimiz oldu. Yavas yavas artmak üzere ilk etapta 100 kisiye kadar bir istihdam gerçeklestirecegiz buradaki istihdamin belli bir kisminda kadin çalisanlara öncelik vermeyi istiyoruz. 200-250 kisilere ulasmayi hedeflemekteyiz." dedi.



Organize Sanayi Bölgesi'ne yapilan yatirimdan memnun olduklarini belirten Kinik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Hüsamettin Ekmekçioglu,  "726 dönüm sanayi parseli olan 41 sanayi parseli olan Kinik Organize Sanayi Bölgesi her geçen gün avantajli konuma geliyor. Gerek Istanbul otoyoluna yakin olmasi gerek Çandarli limani nedeniyle talebi daha çok arttiriyor. " seklinde açiklamada bulundu.



Kinik ilçesine yapilan yatirimin tüm ilçe ve bölge halkina hayirli ve de ugurlu olmasini dileyen Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer ise, Katma degeri yüksek olan bir isletme açilacak is istihdami saglayacak burada organize sanayi bölgemizin büyümesinde emegi geçen basta sanayi bakanimiza genel baskan yardimcimiz Hamza Dag'a ve tüm yetkililere tesekkür ediyorum isletmeler Kinik'ta açi ldikça Kinikli gençlerimiz is bulacak, is istihdami artacak ayrica Milli sanayimizde IHA ve SIHA'larin kompozit yapilmasi da Kinik açisindan stratejik bir öneme sahip oldugu için de ayrica mutluyuz." dedi.



Kinik Kaymakami Abdurrahman Çelebi ise yapilan yatirimin Milli savunma sanayimiz için çok önemli oldugunu, Kinik'in gelisen Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte ülkenin parlayan yildizi olacagina inandiklarini söyledi.



Kinik'taki bu önemli yatirimin, 2023'ün ilk çeyreginde faaliyete geçerek hizmet vermesi bekleniyor.


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °