GELECEK PARTISI GENEL SEKRETERI TORUN: ALTILI MASA TÜRKIYE’NIN ÖZETIDIR

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, Altili Masa’ya iliskin, "Türkiye’nin bütün renkleri bu masada var. Bir taraftan Kemalist, seküler sol gelenek var; milliyetçi, muhafazakâr, Milli Görüs, liberal görüs geleneginden gelen var. Dolayisiyla bu Altil

Güncel 4.11.2022 18:49:00 0
GELECEK PARTISI GENEL SEKRETERI TORUN: ALTILI MASA TÜRKIYE’NIN ÖZETIDIR

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, Altili Masa’ya iliskin, "Türkiye’nin bütün renkleri bu masada var. Bir taraftan Kemalist, seküler sol gelenek var; milliyetçi, muhafazakâr, Milli Görüs, liberal görüs geleneginden gelen var. Dolayisiyla bu Altili Masa, Türkiye’nin aslinda özetidir" dedi. 

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, Parti Sözcüsü Serkan Özcan ve Genel Sekreter Yardimcisi Nuray Sagiroglu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere bugün Malatya’ya geldi. Torun, Özcan ve Sagiroglu, kentteki temaslari öncesinde gazetecilerle bulustu.

Kani Torun, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, "Malatya, Türkiye’de büyük devlet adamlari yetistirmis bir vilayetimiz. Ismet Inönü, Turgut Özal Malatyaliydi. Malatya sevdigimiz bir yer" diye konustu. "Türkiye 7 ay sonra seçime gidecek" diyen Torun, konusmasinda sunlari söyledi: 

"HER TÜRLÜ HABER IKTIDAR KONTROLÜ ALTINDA DEGERLENDIRILECEK"

"Ekonomide, ekonomik akla uymayan birtakim kararlarla Türkiye son 5 yilda enflasyonu tek rakamdan resmi rakamlarla yüzde 85’e çikartmis, hayat pahaliligi vatandasin belini büker hale getirmistir. Bugün geldigimiz noktada Türk lirasi neredeyse 3 kat deger kaybetti. Bu sartlarda, bildiginiz gibi ‘dezenformasyon yasasi’ diye bir yasa çikartildi. Bu yasayla her türlü haber, dogrudan iktidar kontrolü altinda degerlendirilecek. Begenmedikleri haberlere iliskin aninda yargiya gidip muamele yapilacak. Daha da kötüsü, sosyal medyada o haberi begenen herkesi de ayni derecede suçlu görecekler. Bu, Türkiye’yi bir baski rejimine dönüstürme gayretidir. 2018 yilindan beri bu devam ediyor.

"TÜRKIYE EKONOMIK OLARAK BIR ÇÖKÜNTÜ YASIYOR"

1990’larin enflasyonuna döndük. Özellikle bu ‘kur korumali’ denen, geçmiste de denenmis ve rahmetli Özal’in 'Insallah bütün siyasetçiler bundan ders alir, bir daha asla kimse uygulamaz' dedigi modeli uygulamaya basladilar. 70’li yillarda gerçekten Türkiye’nin döviz ihtiyaci vardi, ihracati çok düsüktü. Döviz gelsin diye böyle bir model uygulanmistir. Simdi ise o akil disi ‘enflasyon düserse faiz düser’ modelini oturtmak için ve dövizi belli bir düzeyde tutmak için sürekli Türk parasi basip mevduat sahiplerine pompalaniyor. Türkiye’de çiftçiye verilen toplam devlet tesviki 30 milyar TL civarindayken bu yil kur korumaliya dogrudan bankalarin ödedigi, üzerini de Merkez Bankasi’nin da ekledigi miktar neredeyse bunun 10 katina gelecek.

"SIKI BIR ÇALISMA YÜRÜTÜYORUZ"

7 ay sonra seçime gidilecegi için biz, Gelecek Partisi olarak ülkenin her yerinde çok ciddi, siki çalisma yürütüyoruz. Genel baskanimiz Ahmet Davutoglu ve biz, genel baskan yardimcilari, Türkiye’nin her yerinde bu sorunlari vatandaslarimiza anlatiyoruz. Artik bu iktidar, 2002’de iktidara getirdiginiz, ‘yoksulluk, yolsuzlugu ve yasaklari’ önleyecegim diye gelip gerçekten ilk 10 yilinda büyük isler yapmis iktidar degil. Halk tabiriyle söyleyeyim; bu iktidar, dogan görünümlü sahin. Iç politikada baskici bir yönetim, polis devletine dönüsmüs. Daha birkaç gün önce polis akademisinde polis bandosu, iktidarin seçim sarkisini çaliyor. Artik geldigimiz nokta, bürokratlar devletin degil partinin bürokrati, valiler partinin valisi, emniyet müdürleri partinin müdürleri olsun isteniyor.

Bildiginiz gibi diger partilerle birlikte bir Altili Masa kurduk. Bu Altili Masa’da farkli geleneklerden gelen, çok farkli geçmisi olan partiler bir araya geldiler. Türkiye’nin bütün renkleri bu masada var. Bir taraftan Kemalist, seküler sol gelenek var; milliyetçi, muhafazakâr, Milli Görüs, liberal görüs geleneginden gelen var. Dolayisiyla bu Altili Masa, Türkiye’nin aslinda özetidir." 

"TÜRKIYE’DE CIDDI BIR GÖÇMEN SORUNU VAR"

"Türkiye’de su anda ciddi bir göçmen sorunu var" diyen Torun, "Bunun sebeplerinden bir tanesi, Suriye’den savastan kaçanlar, ikincisi Afganistan savasi sonrasinda Iran üzerinden Türkiye’ye gelenler. Bir digeri de su an pek dile getirilmiyor ama Türk vatandasliginin asiri derecede kolaylastirilip pasaport satilmasi. Su anda ülkeye en çok giren mülteciler, özellikle Iran üzerinden gelen Afganistan, Pakistan, Banglades gibi o bölgeden gelen mülteciler daha fazla. Suriye’den gelen göçmenlere karsi uluslararasi hukuk burada Türkiye’yi zorluyor. Ama Iran üzerinden gelenlerin bir tanesini bile Türkiye almak zorunda degil" dedi.

"ÖZGÜRLÜGÜ KISITLAYAN TÜM YASALARI DEGISTIRECEGIZ"

Torun, basin toplantisinda gazetecilerin sorularini da cevapladi. "Altili Masa’dakiler adina konusamam" diyen Torun, "Ancak parti yetkililerinden aldigim izlenim ve bizim de görüsümüz, bir kere çikarilan sansür yasasi ve bu türden basin özgürlügünü kisitlayan tüm yasalar hemen degisecek. Bu konuda en ufak bir süpheniz olmasin. Fikir özgürlügü kapsamina giren konularda insanlarin hapse girmesi kabul edilemez bir sey. Dolayisiyla geriye dogru, bundan dolayi herhangi bir sekilde ceza görenlerin cezalari ortadan kalkacak. Bu konuda en ufak bir süpheniz olmasin. Bu, sadece bizim görüsümüz degil, masadaki diger partilerinde görüsü" diye konustu.


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °