Buca’dan Ata'ya saygi durusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’inci yil dönümünde Buca’da saygi ve minnetle anildi.

Güncel 10.11.2022 12:24:00 0
Buca’dan Ata

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’inci yil dönümünde Buca’da saygi ve minnetle anildi. 

 

Saatler 09.05’i gösterdiginde Buca’nin dört bir yaninda hayat durdu. Aramizdan ayrilisinin yil dönümünde anma programinin adresi Demokrasi Meydani oldu. Programa Buca Kaymakami Mahmut Nedim Tunçer, Buca Belediye Baskani Av. Erhan Kiliç, gaziler, sivil toplum kuruluslari ve çok sayida Bucali katildi.

 

Demokrasi Meydani’ndaki çelenk sunma töreninin ardindan, saat 09.05’de siren sesleri esliginde tüm Buca’da hayat durdu. Caddeler ve sokaklarda vatandaslar bir dakika saygi durusunda bulundu. O sirada caddede bulunan araçlardan inen sürücüler siren seslerine korna çalarak eslik etti. Ayni anda Buca Belediyesi önünde bulunan Atatürk aniti önünde belediye personeli ve vatandaslarin katilimi ile saygi durusu gerçeklestirildi.

 

Kentin en islek noktalarindan biri olan Menderes Caddesi'nde  evine ve is yerlerine gitmek için disarida olanlar, sirenlerin çalmasiyla beraber saygi durusuna geçti. Yolda bulunan sürücüler araçlarindan inerken, çalisanlar is yerlerinin önüne çikarak Ata'ya saygi durusunda bulundu.   


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °