Turizmin Oscar ödülü Izmir Büyüksehir Belediyesi'ne

Izmir’in tarihi ve kültürel degerlerini koruyarak turizm faaliyetlerini destekleyen Izmir Büyüksehir Belediyesi, uluslararasi alanda ödüllendirildi. Uluslararasi Turizm Gazetecileri ve Yazarlari Federasyonu, turizm dünyasinin Oscar'i olarak kabul edilen 2

Güncel 10.11.2022 12:10:00 0
Turizmin Oscar ödülü Izmir Büyüksehir Belediyesi

Izmir’in tarihi ve kültürel degerlerini koruyarak turizm faaliyetlerini destekleyen Izmir Büyüksehir Belediyesi, uluslararasi alanda ödüllendirildi. Uluslararasi Turizm Gazetecileri ve Yazarlari Federasyonu, turizm dünyasinin Oscar'i olarak kabul edilen 2022 Altin Elma ödülünü turizm alanindaki çalismalarindan dolayi Izmir Büyüksehir Belediyesi'ne verdi.



Uluslararasi Turizm Gazetecileri ve Yazarlari Federasyonu (FIJET), “Dünya Turizm Oscar”i olarak anilan “Altin Elma Ödülü”nü bu yil kentin tarihi ve kültürel degerlerini koruyarak turizm faaliyetlerini destekleyen Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne verdi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, ödülü Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarlari Federasyonu Baskani Tijani Haddad'in elinden aldi.



“Çok büyük bir gurur”
Tarihi Havagazi Fabrikasi’ndaki törende konusan Baskan Tunç Soyer, büyük bir onur ve mutluluk yasadiklarini söyledi. Her ödülün aslinda ödülü alanin omuzlarindaki sorumlulugu arttirdigini ifade eden Baskan Tunç Soyer, “Hele bu ödül dünyanin en saygin kurumlarindan biri tarafindan verilmisse... Ama bu yükü, bu sorumlulugu hafifletmenin bir yolu var. Sektörün öncüleri ile isbirligi yapmak. Onlarin rehberligini kente kazandirmak” dedi.



“Izmir'i dünyaya çok daha fazla tanitacagiz”
Programda bulunanlara seslenen Soyer, “Turizmin duayenleri olan sizlerden rica ediyorum. Izmir'in olaganüstü potansiyellerinin gün isigina çikarilmasinda, Izmir'in olaganüstü güzelliklerinin gün yüzüne çikartilip insanlik tarafindan daha fazla fark edilmesinde bizi yalniz birakmayin. Eger bize yol açarsaniz ve liderlik ederseniz bilin ki kosa kosa arkanizdan gelecegiz. Ve bu güzel mücevheri, Izmir'i tüm dünyaya hep birlikte çok daha fazla tanitacagiz” diye konustu.



70 ödülden besi Türkiye'ye
Türkiye Turizm Yazarlari ve Gazetecileri Dernegi (Aturjet) Baskani Delal Atamdede bugüne kadar 70 ödül verildigini belirterek, “En gurur verici olan ise besinin Türkiye'ye verilmesi. Güzel Izmir'in güzel insanlarina Altin Elma’yi takdim ederken gelecek günlerde turizmde güzellikleri ve basarilari yasamalari dilegimi sunuyorum. Bunu yaparken de Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Tunç Soyer'in misyonu ve vizyonu ile degerlerini, kültürünü dünyaya tanitma sürecinde, çalisma stratejilerini güzel sekilde özümsemis bir ekibi oldugunu gördük. Kendisini ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.



Akdeniz Turizm Vakfi Baskani’ndan Soyer'e övgü
Akdeniz Turizm Vakfi Baskani Tony Zahra da “simdi Izmir zamani” oldugunu belirterek, sunlari söyledi: “Burada çok basarili insanlarla karsilastim. Vizyon sahibi bir belediye baskaniniz var. Burayi yaklasik bir milyona yakin turist ziyaret ediyor. Turistlerin konaklama süreci bir buçuk gece. Bunun üç buçuk geceye çikarilmasi ekonomi açisindan oldukça önemli.”



“Turizm ekonomik bir faktörden çok daha fazlasidir”
Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarlari Federasyonu Baskani Tijani Haddad ise turizmin, dünyada bir çok turizm destinasyonunun ekonomisi için çok güçlü bir faktör oldugunu belirterek, “Dünya gelirinin yüzde 10'una katki saglar ve dünya nüfusunun yüzde 10'undan fazlasina is imkani sunar. Turizm ekonomik bir faktörden çok daha fazlasidir. Ayni zamanda insanlar arasindaki dostluk ve dayanismayi güçlendirmek için kültürel bir mesajdir. Uluslararasi kültürel mirasinin korunarak gelecek nesillere daha iyi bir sekilde aktarilmasi için bir faktör olmalidir.”


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °