Erken Rezervasyon Altin Çagini Yasayacak

TATILBUDUR ILE TATILI DEGIL, ÖDEMEYI 6 AY ERTELE

Güncel 11.11.2022 11:13:00 0
Erken Rezervasyon Altin Çagini Yasayacak

TATILBUDUR ILE TATILI DEGIL, ÖDEMEYI 6 AY ERTELE

 

Seyahat operatörü sektörünün büyükoyuncularindan Tatilbudur; 1.2 milyonun üzerinde misafire tatil deneyimlerinde aracilik ettigi 2022 Turizm Sezonu’nu degerlendirirken 2023 Turizm Sezonu için de öngörülerini paylasti. Ekonomik tablo içerisinde yilin kazananinin turizm sektörü oldugunu belirtirken, sektörün kazanan ürün grubunu ise “Her Sey Dahil” konsept oldugunu açikladi. Erken rezervasyonun avantajini deneyimleyen tüketicininyeni yil için erken rezervasyon ön taleplerini beklenenden önce yaptigini vurgulayan TatilBudur CEO’su Onur Otrus, 2022 yilinda geçen seneye oranla tüm kategorilerde yüzde 155’lik büyüme kat ettigini ve 2023 yilinda hedeflerinin 1.5 milyon misafir oldugunu açikladi. 

 

Tatilbudur CEO’su Onur Otrus, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ömer Baris Nefesoglu, Operasyon ve Kontrattan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Kemal Çubuk’un degerlendirmeleriyle turizm sektörünün ve tatilbudur’un 2022 degerlendirmesi ile 2023 hedefleri açiklandi. 

 

Tatilbudur CEO’su Onur Otrus, ”Türkiye’nin 56 ilinde 500’den fazla acentesi ve 2.500 seyahat danismani ile hizmet veriyoruz. Özellikle son 5 yila baktigimizda 2018-19’u referans yillari olarak görüyoruz. Normallesme süreçlerinin ardindan 2022’nin 2021’e göre daha genis hacimli bir yil oldugunu düsünüyoruz. Gerek yatirimlarimiz, gerek is gelistirme ve AR-GE çalismalarimizla büyüme kaydettigimiz bir yili geride birakiyoruz. 2022 Ekim’de senelik hedefimiz olan 1.2 milyon misafirin üzerine çiktik. Ciro olarak tüm kategorilerde yüzde 155 büyüdük. 2023 için hedefimiz 1.5 Milyon turist. Antalya’daki otel yatirimlarimiza devam ediyoruz.” dedi.

 

Turizm Sektörü Dijitalde Yeni Bir Boyuta Geçiyor

Turizm sektöründe dijital dönüsümün ivme kazandigini belirten Tatilbudur Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ömer Baris Nefesoglu “Tatilbudur olarak internet marka içerikli aramalarda yüzde 53 büyüme ilesektörde ilk 2’de yer aliyoruz. 2021 yilina göre Kibris, yurt disi ve kültür turlarinda yasanan yogun talep artisi ilgili kategorilerde yüzde 328 bir artis gözlemledik. Satislarimizin yüzde 40’ini online kanallardan yapiyoruz, çagri merkezi hizmetlerimizle birlestiginde online kanallardan satislarin payi yüzde 85 civarinda. Bu nedenle sektörde öncü marka olarak teknoloji odakli dönüsüm sürecindebu sene öncelikle tüketici ihtiyaçlarini analiz ederek web sitemizi yeniledik. 2022’nin en iyi mobil uygulamasi seçilen ve 200.000 aktif kullanicisi bulunan uygulamamizida yeni özellikler ve tasarimiyla 14 Kasim’da müsterilerimize lanse etmenin heyecanini yasiyoruz. Akilli asistan ve daha bir çok yeni projede yilbasina kadar TatilBudur müsterilerinin begenisine sunacagiz.” dedi.

 

Tatil için Birikim Yapmaya Gerek Yok; Erken Rezervasyon ile hayallerinizdeki tatilinizin tadini çikartin…

Operasyon ve Kontrattan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Kemal Çubuk ise tüketici nezdinde erken rezervasyonun önemine degindi. 2022 yilinda erken rezervasyon deneyimi ile avantaj yasayan tüketicinin erken rezervasyon ön taleplerini beklenenden önce yaptigini belirtti. Çubuk: “Pandemi döneminde karavan, yat gibi butik konseptler ön plana çiksa da 2022’nin enflasyonist ortaminda sektör büyüdü ve sektörün kazanani ‘Her Sey Dahil’ konsept oldu. Ulasim, konaklama, yeme-içme, eglence gibi tüm parçalar birlestiginde tüketicinin tercihi yine güvenlik ve saglik faktörleri esliginde her sey dahile döndü. Erken rezervasyon ile 2022’nin basinda alinan tatilin bedeli sezon içinde 3 kat arttigini gören misafirlerimiz 2023 için aceleci ve istekli. Yani erken rezervasyon yatirimcisina kar getiriyor.” dedi. 

 

Yine maliyetler konusuna deginen Çubuk;  “2022 yilinda olan enflasyonist etkinin 2023 yilinda da devam edecegini gözlemliyoruz. Oteller, geçen yildan farkli olarak Avrupa ve diger pazar fiyatlarina da euro cinsinden 12-20 araliginda degisen zamlar yaptilar. Bunlara bakildiginda Kasim ayindan sezona kadar olusan otel maliyet enflasyonunun kendi is ortaklarimizdan elde ettigimiz verilere göre 92 oldugunu ölçümledik.” ifadeleriyle örnegin 5 Yildizli her sey dahil bir otele ödenilen ücretin ortalama 25 ini personel maliyeti olusturdugunu, Ocak ve Temmuz’da gelen zamlarla isverene olan maliyet artisinin 81 olarak gerçeklestigini ifade etti.

 

TatilBudur ile Sektörde Ilk: Tatili Simdi Al 6’ay Ertele

Sektörde bir ilk olarak Tatilbudur alinan ücret için 6 ay erteleme, 12 aya varan taksit imkani ve 3 güne kadar kosulsuz iptal hakki gibi avantajlar sunuyor. Alinan tatil neredeyse dönüste ödeniyor.

 

Tatil Vazgeçilmez Bir Ihtiyaç

Yurt disindan Ingiltere, Orta Avrupa ve Rusya’nin turizm sektörünü hareketlendirdigini, iç pazarin ise turizm sezonunu iyi degerlendirdigini belirten Çubuk: “Özellikle pandemi ve sonrasi dikkatimizi çeken en önemli detaylardan birisi tüketicilerin artik tatil olgusunu eskiden olanin aksine herhangi bir kriz aninda ilk vazgeçilen biraz da lüks olarak görülen harcamalar grubundan çikararak önceliklendirilen ve her türlü kosulda ihtiyaç görülen ve kolay vazgeçilmeyen harcamalar sinifina sokmalari oldu. 2023’te Pazar çok daha hareketli olacak.” dedi.

 

Seçim Tatil Alisverisi Motivasyonunu Etkilemeyecek

Tatil alisverisini son dakikaya birakanlarin bütçelerini zorlayacagini vurgulayan Çubuk; “Bugüne kadar Türkiye’de seçim gündemi turizm ekonomisini olumsuz etkileyen unsur olmustur. Seçimin tarihi belli bile olsa insanlar seçim stresi ile o tatil alisverisini yapmiyorlar ya da erteliyorlardi. Satin alma motivasyonunu düsüren bu olay bu sene tersine dönecek. Çünkü erken rezervasyon yapan tüketici 3 kat kar edecek. 2 çocuklu 4 kisilik bir ailenin 5 yildizli otelde 5 gecelik tatili 8 Bin TL’den basliyor. Bu fiyat sezonda minimum 3 kat artacagini.” belirtti. 

 

2022’nin Kazanani Antalya; 2023 için Ege Ataga Kalkacak

Çubuk: 2022 özelinde Türkiye’nin en talep gören destinasyonunun Antalya oldugunu ifade etti. TatilBudur’da yaz otelleri içindeki satis payinin yüzde 54’ten yüzde 66’ya çiktigini belirtirken 2023’te iç pazar dagiliminin degisecegini ve Ege’nin öne çikacagini düsündükleri söyledi. 


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °