Uluslararasi Narenciye Festivali’ne büyük ilgi

Mersin Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, 8. Mersin Uluslararasi Narenciye Festivali’nin açilis törenine katildi. Kültür Park sinirlari içerisindeki Galatasaray Meydani’ndaki genis alanda, karnaval havasinda ve coskuyla baslayan festivale, Mersinlil

Güncel 13.11.2022 09:42:00 0
Uluslararasi Narenciye Festivali’ne büyük ilgi

MERSIN (IGFA) - Meydani saran cosku, açilis törenine de yansidi. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ve Festival Icra Kurulu Baskani Abdullah Özdemir festivale dair konusmalar yapti.

Baskan Seçer: “Narenciye sektörünün, istihdama da katkisi var”

Festivallerin, bir kentin tanitimi ve insanlarin bir araya gelmesini saglayan özel bir etkisinin oldugunu belirten Baskan Seçer, “Bu festivalde limonla, portakalla, greyfurtla anilan Mersin’in en önemli ekonomik degerine sahip tarim ürünü, sadece ekonomik degil toplumsal problemlerimizi de çözmemize yardimci olan çok önemli bir sektör, yani narenciye sektörü tema olarak alindi. Bu sektör, kentimizin ekonomisine önemli destek vermesinin yani sira, istihdama da yönelik de katki sunan bir sektör” dedi. Tarim sektörünün, yogun emek verilen bir sektör oldugu gerçegini dile getiren Baskan Seçer, bunlari gelistirmenin ve tahkim etmenin, hem ekonomik hem de toplumsal olarak Mersin’e katki sunacagini vurguladi.

“Festivaller, toplumsal barisa ve huzura önemli katki saglar”

Mersin’in göçlerle büyüyen ve Türkiye’nin özeti sayilabilecek bir kent olduguna dikkat çeken Baskan Seçer, “Mersin’in toplumsal huzuruna, barisina katki saglayacak önemli bir etkinlik için buradayiz. Her yöreden insanimiz burada kardesçe bir arada. Iste bunu topluma hatirlatmak için, festivaller ekonomiden çok daha önemlidir. Ekonomimiz sikintili olabilir çözeriz, ama toplumsal huzurumuzun kaçtigi bir noktada kolay degildir bunlar” diye konustu.

Büyük bir aile olduklarini vurgulayan ve festivalin hayata geçmesinde emek veren tüm kurum ve kuruluslara tesekkür eden Baskan Seçer, “Atatürk’ümüzün çok önemli bir sözü var Mersin’le ilgili; ‘Mersinliler Mersin’e sahip çikiniz.’ Bu söz elbette her dönem çok önemliydi, ama su dönemde daha fazla önemli. Ben de buradan Mersinlilere sesleniyorum; “Mersinliler Mersin’e sahip çikiniz.” ifadelerini kullandi.

Vali Pehlivan: “Narenciye vitamin deposu, Mersin de narenciye deposu”

Narenciyenin hem ilimiz, hem ülkemiz, hem de dünya için önemli bir ürün oldugunu belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; narenciyenin vitamin deposu, Mersin’in de narenciye deposu oldugunu ifade etti. Ülkemizin ve dünyanin tüketimine, burada üretilen ürünlerin çok önemli bir katkisi oldugunu dile getiren Vali Pehlivan, “Festivaller ayni zamanda; kaynasma, bir araya gelme, festivalin temasini olusturan konularla ilgili bilgi alisverisinde bulunma, buna zeminler olusturma ve biraz da tabii ki isin eglence boyutunu içerir. Bu festival kapsaminda, 300’e yakin stant ve 30’a yakin figür ile buralar senlenmis durumda. Binlerce vatandasimiz geliyor. Insallah önümüzdeki yil daha da genis kapsamli bir festivali hep birlikte yapacagiz” dedi.

Özdemir: “Festivalde yer alan figürler, 500 bin adet narenciye ile süslendi”

Festival Icra Kurulu Baskani Abdullah Özdemir de, Türkiye narenciye üretiminin yüzde 26’sinin, ülkemiz narenciye ihracatinin da yüzde 36’sinin Mersin’e ait oldugunu belirterek,  Mersin'in ihracat gelirinin yüzde 15’inin de narenciyeden geldigini kaydetti. Narenciye Festivali’nde yer alan figürlerin 500 bin adet narenciye ile süslendigini, bu anlamda diger festivallerden farkli oldugunu ifade eden Özdemir, “Bugün burada Mersin’in en büyük ve en coskulu bulusmasina bir kez daha ev sahipligi yapiyoruz. Mersin ile özdeslesmis, ortak paydamiz olan narenciye etrafinda, kentimizin tüm dinamikleri yine el ele verdik, kenetlendik ve tek vücut olduk. 2 gün boyunca devam edecek olan festivalimizde gösteri gruplarindan defilesine, gastroshowdan flyboard su gösterisine, kentimizin tüm degerlerini sergileyen stantlarimizdan konserlere kadar çok genis bir yelpazede etkinliklerimiz var” dedi.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °