25. Kadin Siginaklari ve Da(ya)nisma Merkezleri Kurultayi sona erdi

1998 yilindan bu yana her yil araliksiz olarak düzenlenen Kadin Siginaklari ve Dayanisma Kurultayi’nin 25. Yilinda 310 kadin Rosa Kadin Dernegi ev sahipliginde Diyarbakir’da bir araya geldik.

Güncel 14.11.2022 16:40:59 0
25. Kadin Siginaklari ve Da(ya)nisma Merkezleri Kurultayi sona erdi

1998 yilindan bu yana her yil araliksiz olarak düzenlenen Kadin Siginaklari ve Dayanisma Kurultayi’nin 25. Yilinda 310 kadin Rosa Kadin Dernegi ev sahipliginde Diyarbakir’da bir araya geldik. Bu yil Aile Odakli Devlet Politikalari Kadina Yönelik Erkek Siddetiyle Mücadeleyi Nasil Güçsüzlestiriyor? basligi ile düzenlenen kurultay, 12 Kasim Cumartesi günü sunumlarla basladi.

 

Kurultay’in 25. Yili olmasi dolayisiyla, 1998 yilinda kadina yönelik siddetle mücadele alanindaki deneyimleri paylasmak, ortak politikalar saptamak, örgütler ve kurumlar arasinda kalici bir iletisim agi kurmak amaciyla kurultayin olusturulmasina katki sunan kadinlar mücadelenin 25 yilina dair degerlendirmelerini paylastilar. Siginaksiz Bir Dünya için Yasasin Kadin Dayanismasi sloganinda somutlasan erkek siddetine karsi ortak mücadelemiz ve kazanimlarimiz hatirlatildi. Hülya Gülbahar “igneyle kuyu kazarak birbirimizi bulduk, 4320 sayili yasayi yaparken Siginak Kurultayi’ni olusturduk” hatirlatmasi yaparken Canan Arin “kadin hareketi kanunlari degistirdi, biz bütün bu degisimleri Siginaklar Kurultayi sonuç bildirgelerinde yazdik” diyerek “biz birbirimize destek oldugumuz sürece direncimizi kimse kiramayacak” dedi.

 

Aileyi ve Aile Odakli Politikalari Feminist Bakisla Tartismak oturumunda popülist aileci politikalar, aile politikalarinin sosyal devlet ile iliskisi ve kadinlarin siddetten uzaklasma süreçlerinde ailenin destek ve köstek oldugu durumlar tartisildi.

 

Ikinci oturumda ise Aile Odakli Politikalar Karsisinda Erkek Siddetiyle Mücadele Pratikleri Mor Çati Kadin Siginagi Vakfi ve Rosa Kadin Dernegi’nin deneyimleri üzerinden tartisildi. Oturumda ayrica kadina yönelik siddetle mücadelede aileci politikalar çocuklari nasil etkiledigi örneklerle konusuldu.

 

Kurultay ikinci gününde tematik atölyeler ile devam etti ve bugün atölyelerden çikan sonuçlarin paylasilmasi ve tartisilmasi ile son buldu. 25. Kadin Siginaklari ve Dayanisma Kurultayi sonuç bildirgesi 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü’nde kamuoyu ile paylasilacak.

 

Kadin Siginaklari ve Da(ya)nisma Merkezleri Kurultayi Bilesenleri*

 

1- Adana Kadin Dayanisma Merkezi ve Siginma Evi Dernegi (AKDAM)

2- Antalya Kadin Danisma Merkezi ve Dayanisma Dernegi

2- Aydin Söke Kadin Siginma Danisma ve Dayanisma Dernegi

4- Bodrum Kadin Dayanisma Dernegi (BKD)

5- Buca Evka-1 Kadin Kültür ve Dayanisma (BEKEV)

6- Çanakkale Kadin El Emegini Degerlendirme Dernegi ve Kadin Danisma Merkezi (ELDER)

7- Deniz Yildizi Kadin Dayanisma Dernegi

8- Edirne Kadin Merkezi Danisma Dernegi (EKAMEDER)

9- Engelli Kadin Dernegi (ENG-KAD)

10- Fethiye Kadin Danisma ve Dayanisma Dernegi

11- Günebakan Kadin Dernegi

12- Izmir Çigli Evka 2 Kadin Kültür Evi Dernegi / ÇEKEV

13- Izmir Kadin Dayanisma Dernegi

14- Kadin Dayanisma Vakfi

15- Kadin Zamani Dernegi

16- Kadinlarla Dayanisma Vakfi (KADAV)

17- Katre Kadin Danisma ve Dayanisma Dernegi

18- Koza Kadin Dernegi

19- Lotus Kadin Dayanisma ve Yasam Dernegi

20- Mersin Bagimsiz Kadin Dernegi (BKD)

21- Mimoza Kadin Dernegi

22- Mor Çati Kadin Siginagi Vakfi

23- Mor Salkim Kadin Dayanisma Dernegi

24- Mugla Emek Benim Kadin Dernegi

25- Rosa Kadin Dernegi

26- Star Kadin Dernegi

27- Uluslararasi Göçmen Kadinlar Dayanisma Dernegi (UGKDD)

28- Urla Kadin Dayanisma Dernegi (URKAD)

29- Yasam Kadin Çevre Kültür ve Isletme Kooperatifi (YAKA-KOOP)

30- Yasamevi Kadin Dayanisma Dernegi

 

* Kadin Siginaklari ve Da(ya)nisma Merkezleri Kurultayi bileseni olan Adiyaman Kadin Yasam Dernegi, Ceren Kadin Dernegi, Gökkusagi Kadin Dernegi, Mus Kadin Çatisi Dernegi, Mus Kadin Dernegi, Selis Kadin Dernegi ve Van Kadin Dernegi’nin faaliyetine 22 Kasim 2016 tarihli Olaganüstü Hal Kapsaminda Bazi Tedbirler Alinmasi Hakkinda Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK/677) son verildiginden listede yer alamamaktadir.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °