CHP PM ÜYESI EREN ERDEM HAKKINDA, “CUMHURBASKANINA ALENEN HAKARET” IDDIASIYLA DAVA AÇILDI

CHP PM üyesi Eren Erdem hakkinda, sosyal medya paylasimi gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaskani’na alenen hakaret” iddiasiyla dava açildi. Erdem, “AÇLIK=RTE ifadesi, Cumhurbaskanina hakaretmis! Hükümeti açligin sorumlusu olarak tarif etmek, Cumhurbaskanina

Güncel 16.11.2022 09:51:00 0
CHP PM ÜYESI EREN ERDEM HAKKINDA, “CUMHURBASKANINA ALENEN HAKARET” IDDIASIYLA DAVA AÇILDI

CHP PM üyesi Eren Erdem hakkinda, sosyal medya paylasimi gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaskani’na alenen hakaret” iddiasiyla dava açildi. Erdem, “AÇLIK=RTE ifadesi, Cumhurbaskanina hakaretmis! Hükümeti açligin sorumlusu olarak tarif etmek, Cumhurbaskanina hakaret degildir! Siyasi elestiridir! Rezillik…” açiklamasini yapti.

CHP PM üyesi Eren Erdem hakkinda, sosyal medya paylasimi gerekçe gösterilerek “Cumhurbaskani’na alenen hakaret” suçlamasiyla dava açildi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Erdem’in 13 Ocak’ta; “Açlik=RTE’ yazili görsel ile ‘AKP Genel Baskani ve saray sosyetesi, milletin vergileriyle lüks ve satafat içinde bir Saray hayati sürerken, vergiyi veren millet yokluga ve sefalete mahkum edildi. Saray sosyetesinin umurunda degil. Vatandasi sadece halkçi iktidar düsünür.. Bu nedenle; AçlikesittirRTE” ifadelerini içeren bir sosyal medya paylasimi yapti.

13 Ocak’taki paylasim ile ilgili “Cumhurbaskani’na hakaret” iddiasiyla sorusturma açilabilmesi için alinmasi gereken Adalet Bakanligi izninin 6 Temmuz 2022 tarihinde verildigi görüldü. Iddianamede, su iddialar öne sürüldü:

“Cumhurbaskani’na Hakaret suçunun unsurlari, müstekinin Cumhurbaskani olmasi ve paylasim içerigi dikkate alindiginda, paylasimin açikça Cumhurbaskani’nin seref ve sayginligina mahiyetinde oldugunun, bu nedenle süphelinin atili suçu islediginin, paylasimin sosyal medya üzerinden yapilmasi ve birçok kisi tarafindan paylasima erisilebilmesi nedeniyle suçta aleniyet unsurunun bulundugunun kabulü gerektigi…”

Iddianamede, Erdem hakkinda; Türk Ceza Kanunu’nun 299/1 ve 299/2 maddeleri uyarinca “Cumhurbaskani’na alenen hakaret” iddiasiyla dava açilmasi istendi. Iddianamede Erdem’in ayrica, Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesindeki “belli haklari kullanmaktan yoksun birakilmasi” da talep edildi.

Erdem, hakkindaki iddianamenin kabul edildigini açikladi. Erdem, sosyal medya hesabinda, su paylasimi yapti:

“Herkesin vicdanina teslim ediyorum! AÇLIK=RTE ifadesi, Cumhurbaskanina hakaretmis! Utanmadan bu saçma iddianameyi kabul etmis mahkeme… 21 Aralik’ta durusmam varmis! Hükümeti açligin sorumlusu olarak tarif etmek, Cumhurbaskanina hakaret degildir! Siyasi elestiridir! Rezillik…”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °