Hyundai IONIQ 6 Euro NCAP’ten 5 Yildiz Aldi

Hyundai’nin merakla uyandiran elektriklisi IONIQ 6, Euro NCAP çarpisma testlerinden zaferle ayrildi.

Bilim & Teknoloji 16.11.2022 16:14:00 0
Hyundai IONIQ 6 Euro NCAP’ten 5 Yildiz Aldi

Hyundai’nin merakla uyandiran elektriklisi IONIQ 6, Euro NCAP çarpisma testlerinden zaferle ayrildi.

 

• IONIQ 6, "Yetiskin - Çocuk Yolcu" ve "Güvenlik Asistani" kategorilerinde üstün performans sergiledi.
 

• Hyundai, sürücü, yolcu ve yayalar için üst düzey güvenlik donanimlarini gelistirmeye devam edecek.
 

Hyundai'nin yeni elektrikli modeli IONIQ 6, dünyaca ünlü bagimsiz araç degerlendirme kurulusu Euro NCAP tarafindan gerçeklestirilen çarpisma testlerinde en yüksek puani aldi. Hyundai'nin IONIQ serisindeki en yeni modeli olan IONIQ 6, en yüksek güvenlik standartlarini sunarak maksimum bes yildizli EURO NCAP derecesini elde etti.

 

Oldukça zorlu Euro NCAP güvenlik testinden geçen tüm araçlar, "Yetiskin Yolcu", "Çocuk Yolcu", "Hassas Yol Kullanicisi" ve "Güvenlik Asistani" olmak üzere dört farkli kategoride degerlendiriliyor. Bes yildizli Hyundai IONIQ 6, "Yetiskin Yolcu", "Çocuk Yolcu" ve "Güvenlik Yardimi" kategorilerinde mükemmel bir performans sergiledi.

 

Gelismis sürücü sistemleri, IONIQ 6 için yüksek düzeyde güvenlik sagliyor.

IONIQ 6, standart olarak yedi hava yastiginin yani sira yolda güvenlik ve rahatlik saglayan gelismis Hyundai SmartSense “Sürücü Asistan Sistemleri” ile donatiliyor. Bu donanimlar arasinda en dikkat çekici olan ise öndeki araçla belirli bir mesafeyi ve hizi korumaya yardimci olan ve hatta virajlarda bile araci seritte tutmaya yardimci olan “Otoyol Sürüs Asistani 2-(HDA)”. Navigasyon tabanli “Akilli Sürüs Kontrolü-(NSCC)”, sürücünün kullanim stilini tarayarak öndeki araçla mesafeyi korumasina ve sürücü tarafindan belirlenen hizda seyretmesine yardimci oluyor. Ayrica, otonom sürüsü optimize ederek virajlarda daha güvenli bir sürüs için de ideal hizi ayarlamaya yardimci oluyor. 

 

Tüm bu dinamikler için navigasyon sisteminin yol bilgilerini kullanan sensörler, “Ön Çarpisma Önleme Asistani (FCA)”, sürüs sirasinda bir uyari vererek acil durum frenine yardimci oluyor. 

 

IONIQ 6, Hyundai’nin Elektrikli Global Modüler Platformu (E-GMP) ile üretilecek. Euro NCAP’ten 5 yildiz alan model, hem stressiz bir sürüs keyfi hem de performans saglayan üstün bir güç ünitesi (77.4 kWh) ile gelecek. Hyundai tarafindan gelistirilen yeni nesil pil teknolojisiyle birlikte 100 kilometrede 13,9 kWh’lik bir tüketim elde edilirken, ayni zamanda satisa sunulacagi ülkelerde de en verimli bataryali elektrikli modellerden (BEV) biri olacak.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °