Yerel Yönetimlerde Is Sagligi ve Güvenligi Sempozyumu basladi

Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Yerel Yönetimlerde Is Sagligi ve Güvenligi Sempozyumu basladi. Fuar Izmir’deki sempozyumda kamu ve yerel yönetimlerde is sagligi ve güvenligi uygulamalari, mevzuat ve standartlar, pratikte yasanan sorunlar, çözü

Güncel 16.11.2022 14:25:00 0
Yerel Yönetimlerde Is Sagligi ve Güvenligi Sempozyumu basladi

Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Yerel Yönetimlerde Is Sagligi ve Güvenligi Sempozyumu basladi. Fuar Izmir’deki sempozyumda kamu ve yerel yönetimlerde is sagligi ve güvenligi uygulamalari, mevzuat ve standartlar, pratikte yasanan sorunlar, çözüm önerileri, iyi uygulama örnekleri sunularak, deneyim ve bilgi paylasimi amaçlaniyor. Sempozyum 18 Kasim’da sona erecek.



Izmir Büyüksehir Belediyesi Ikinci Yerel Yönetimlerde Is Sagligi ve Güvenligi Sempozyumu’na ev sahipligi yapiyor. Fuar Izmir’deki üç günlük sempozyum bugün (16 Kasim) basladi. Sempozyumun açilisina Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Mustafa Özuslu, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Baris Karci, bürokratlar, meslek odalari ve sendikalarin temsilcileri katildi.



Açilista konusan Baskanvekili Mustafa Özuslu, emegin en yüce deger oldugunu vurgulayarak, “Hiçbir isimiz insan hayatindan daha önemli ve acil degildir. Güvenli bir is ortaminda çalisma hakkinin her seyden önce temel insan haklari kapsaminda degerlendirilmesi gerekir. Biz de Izmir Büyüksehir Belediyesi olarak tüm faaliyetlerimizde, Baskanimiz Tunç Soyer’in ‘Baska bir hayat mümkün’ mottosu altinda, ‘Baska bir is güvenligi mümkündür’ mottosunu rehber edinerek ilgili birimlerle ilgili kisilerle bu konuda üzerimize düseni yapmaya gayret ediyoruz, bütün dikkatimizi buna veriyoruz. Çalisanlarimizin sagligini her seyden önde tutuyoruz ve bu vizyonla çalismalarimiza kararlilikla devam ediyoruz” dedi.



Maden facialarina da dikkat çeken Mustafa Özuslu, “Is güvenligine ait unsurlar tam olarak yerine getirilmedigi zaman facialarla, trajedilerle karsilasiyoruz. Bu alanda hükümet, bakanliklar, kurumlar, yerel yönetimler, sendikalar, odalar, isverenler vd. herkesin üzerine düsen önemli görevler var. Insan yasaminin, maliyetle mukayesesi söz konusu olamaz, olmamali. Emegin en yüce deger olduguna inanan insanlariz. Eger insan bu emegi yaratiyorsa ki insan yaratiyor. Bunun deger olarak yüce bir deger oldugu konusunda hemfikirsek o zaman bunu yaratan insanlarin hayatini, onlarin is yapma olanaklarini, is alanlarini gerektigi sekilde olusturmaliyiz. Yani kanalda çalisanin, yanginda çalisanin, madende çalisanin farkli olabilir, ama hepsinin bir is sagligi güvenligi standartlari oldugunu bilerek ve bu standartlari en yüksek seviyede yerine getirerek ve bunda da hiçbir maliyetten ka&cce dil;inmayarak hareket etmeliyiz. O canlarin, o emegi üreten insanlarin en iyi, en saglikli ortamda, en randimanli hizmet üretebilecekleri sartlarda olmalari için o imkânlari saglamaliyiz. Üç gün boyunca, konunun uzmani olan sizler bu konulari konusacaksiniz ve burada olusacak görüs ve çiktilar bize de isik tutacak. Sizlerin kiymetli katkilarinizla mevcut durumu derinlemesine irdeleyerek ve çözüm önerileriyle çok daha saglikli ve güvenli is ortamlari yaratmak için çalismaya devam edecegiz” diye konustu.



Sempozyumla ülkemizde ve özel olarak kamu ve yerel yönetimlerde is sagligi ve güvenligi uygulamalari, mevzuat ve standartlar, pratikte yasanan sorunlar, çözüm önerileri, iyi uygulama örnekleri sunularak, deneyim ve bilgi paylasimi amaçlaniyor. Bu amaçla; yerel yönetimler, kamu ve özel sektör temsilcileri, konuyla ilgili akademisyen ve profesyonellerin katilimina açik olarak gerçeklestirilen sempozyumda; yerel yönetimlerde is güvenligi, çalisan sagligi çalismalari ve mevzuat gibi temel konularin ayrintili olarak ele alinmasina, karsilasilan zorluklarin çözümlerinin tartisilmasina da imkân saglanacak.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °