EÜ ve Il Emniyet Müdürlügü trafik sorunu için el ele verdi

Ege Üniversitesi ve Il Emniyet Müdürlügü is birliginde iki önemli protokol hayata geçirildi

Güncel 18.11.2022 11:02:00 0
EÜ ve Il Emniyet Müdürlügü trafik sorunu için el ele verdi

Ege Üniversitesi ve Il Emniyet Müdürlügü is birliginde iki önemli protokol hayata geçirildi

 

 Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Trafik Kaynakli Sorunlarin Çözümü Projesi ile ulasim ve trafik kaynakli sorunlara, trafik sikisikligi problemlerine çözümler üretmek ve trafik kazalarinin sebeplerini ortaya çikararak çözüm önerileri sunmak istiyoruz”

 

* “Agiz- Dis Sagligi Egitimi is birligi projemiz ile Dis Hekimligi Fakültemiz ögretim üyelerinin yürütücülügünde, Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü personeline yönelik olarak agiz ve dis sagligi konusunda farkindaligi artiracak egitimler düzenleyecegiz.  Toplumsal baris ve huzur için gece gündüz demeden çalisan çevik kuvvet personelimize Dis Hekimligi Fakültemizde randevu konusunda öncelik taniyacagiz”

 

*Ege Üniversitesi ile gerçeklestirdikleri is birliklerinden duydugu memnuniyeti dile getiren Izmir Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak'in öncülügünde Ege Üniversitesine, Izmir'in sosyal, kültürel ve ekonomik kalkinmasina desteklerinden dolayi en kalpten duygularimla sükranlarimi sunuyorum”

 

Ege Üniversitesi, 67 yillik bilgi ve deneyimini paylasarak,  toplumun hizmetine sunmaya devam ediyor. Kentteki ve bölgedeki kamu kurum ve kuruluslariyla is birliklerini artirarak sürdüren Ege Üniversitesi, Izmir Il Emniyet Müdürlügü ile iki önemli protokole imza atti. "Trafik Kaynakli Sorunlarin Çözümü” ile “Agiz ve Dis Sagligi Egitimi” konularini kapsayan protokoller, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Izmir Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne tarafindan imza altina alindi. EÜ Senato Salonunda gerçeklesen imza törenine EÜ Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nazan Ersin ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç da katildi.

 

Protokol töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilindigi üzere son yillarda, Izmir gibi büyüksehirlerde nüfusun ve araç sayisinin hizla artmasi pek çok problemi de beraberinde getirdi. Bu problemlerin basinda trafik kaynakli problemler geliyor. Trafik kaynakli problemler de fazla enerji tüketimi ile disa bagimliligi artirirken, bunun yaninda kisilerin trafikte fazla zaman kaybetmesine sebep olarak insanlarin yasamlarini ve isgücünü olumsuz etkiliyor. Trafik kaynakli problemlerden bir digeri ise trafik kazalari. Trafik kazalari sonucunda her gün vatandaslarimiz hayatini kaybederken, pek çok insan yaralaniyor. Biz, Ege Üniversitesi olarak egitim-ögretimde öncü çalismalarin yaninda toplumsal problemlere de hassasiyet gösteriyor ve bu problemlerin çözümünde çesitli kurumlarla is birligi içinde hareket ediyoruz.  Bu bilinçle sik sik yeni is birlikleri gelistirmeye ve arastirmalar yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“Trafik sorununa bilimsel çözümler arayacagiz”

Imzalanan protokoller ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Budak, “Protokollerimiz, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Dis Hekimligi Fakültesi ile Izmir Il Emniyet Müdürlügü arasinda imzalanacak farkli alanlardaki is birliklerini içeriyor. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile ‘Trafik Kaynakli Sorunlarin Çözümü’ projesine yönelik is birliginde; Ulastirma Anabilim dalimizda bulunan Ulasim Planlamasi ve Trafik Mühendisligi Laboratuvarlarini kuran ve uluslararasi tecrübeye sahip Doç. Dr. Yalçin Alver ve ekibi,  ulasim ve trafik kaynakli sorunlara;  Izmir Il Emniyet Müdürlügünün sahadaki tecrübesi ve yol göstericiligi ile bilimsel yöntemlerle çözümler üretmeyi hedefliyor. Amacimiz, trafik sikisikligi problemlerine çözümler üretmek ve trafik kazalarinin sebeplerini ortaya çikararak çözüm önerileri sunmak. Dis Hekimligi Fakültemiz ve Izmir Il Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü arasinda gelistirilecek Agiz- Dis Sagligi Egitimi is birligi projesinde ise Fakültemizin ögretim üyelerinin yürütücülügü ve danismanliginda, Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü personeline yönelik olarak agiz ve dis sagligi konusunda farkindaligi artiracak egitim ve seminerler düzenlenecek.  Ayrica toplumsal baris ve huzur için gece gündüz demeden çalisan çevik kuvvet personelimize Dis Hekimligi Fakültemizde randevu konusunda öncelik taninacak. Yürütülecek is birligi projelerinin simdiden hayirli olmasini diler, bu çalismada emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür ederim” diye konustu.

 

“EÜ ile is birligimizi genisletecegiz”        

Ege Üniversitesi ile gerçeklestirdikleri is birliklerinden duydugu memnuniyeti dile getiren Izmir Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, “Projelerimize gösterdikleri destek ve sicak ev sahipliginden dolayi sahsim ve teskilatim adina Ege Üniversitesi ailesine tesekkür ediyorum. Bildiginiz üzere Haziran ayinda Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi ile birlikte bir proje baslattik. Bu projede elde ettigimiz degerli görsel tasarimlar, Emniyet Genel Müdürlügümüze gönderildi. Görseller, Türkiye genelinde trafigin akisi ve yaya kazalarinin engellenmesiyle ilgili gerek kamu spotu olarak gerekse reklam panolarinda kullanilmaya baslanacak. Bunun faydasini gördükten sonra ikinci ana sorun olan büyük sehirlerdeki trafik sikisikligi sorununu çözüp, meydana gelen kazalari azaltabilmek amaciyla EÜ Mühendislik Fakültesi ile birlikte bir protokol imzaliyoruz. Hem Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç'a hem de hocalarimiza tesekkür ediyorum. Ayrica Dis Hekimligi Fakültesi ile birlikte özellikle çevik kuvvetteki genç arkadaslarimizin kendi sagliklarini koruma aliskanligi elde etmeleri amaciyla koruyucu ve denetleyici bir proje gerçeklestirecegiz. Daha sonra bu projeyi diger birimlerimize de genisletecegiz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak'in öncülügünde Ege Üniversitesine, Izmir'in sosyal, kültürel ve ekonomik kalkinmasina desteklerinden dolayi en kalpten duygularimla sükranlarimi arz ediyorum. Projemizin hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

 

Dostluk maçi yapildi

Konusmalarin ardindan her iki protokol imza altina alinarak resmiyet kazandi.  Protokol Imza Töreninin ardindan Ege Masterlar Futbol Takimi ile Izmir Il Emniyet Müdürlügü Futbol Takimi arasinda Ege Üniversitesi Çim Sahasi’nda maç yapildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Izmir Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne’nin de forma giydigi maçta dostluk kazandi.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °