MEHMET BEKAROGLU’NDAN BAKAN SOYLU’YA: "ÜLKENIN SELAMETI IÇIN RICAM VAR; ISTIFA EDIN"

CHP Istanbul Milletvekili Mehmet Bekaroglu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Içisleri Bakani Süleyman Soylu’ya, “Sayin Bakan’im, ülkenin selameti için sizden ricam var; istifa edin” dedi.

Güncel 18.11.2022 21:07:00 0
MEHMET BEKAROGLU’NDAN BAKAN SOYLU’YA:

CHP Istanbul Milletvekili Mehmet Bekaroglu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Içisleri Bakani Süleyman Soylu’ya, “Sayin Bakan’im, ülkenin selameti için sizden ricam var; istifa edin” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün Içisleri Bakanligi, Emniyet Genel Müdürlügü, Jandarma Genel Komutanligi, Sahil Güvenlik Komutanligi, Göç Idaresi Baskanligi ve AFAD’in bütçeleri görüsülüyor.

Komisyonda söz alan CHP Istanbul Milletvekili Mehmet Bekaroglu, Süleyman Soylu’ya hitaben, “Sayin Bakan’im, ülkenin selameti için sizden ricam var; istifa edin” diye söze basladi ve sunlari söyledi:

“Niye söyledim bunu? AK Parti Grup Baskanvekili söyle bir açiklama yapti; ‘Bakan’imiz çok kiymetli ama Cumhurbaskani’mizin durdugu yerde durmaliyiz’. Sayin Bakan, geçtigimiz pazar günü Istanbul’da yasanan aci olay ve hemen karsisinda, ‘duygusal amaçli’ diyor grup baskanvekili, duygusal amaçli açiklamalar yapti. Türkiye’nin uluslararasi iliskilerini de etkileyebilecek tarzda açiklama yapti. Böyle Içisleri Bakani olmaz. Sayin Bakan, bir bakanin yapmamasi gereken açiklamalari daha baska konularda da yapti.

Kendisi Içisleri Bakani, can güvenliginden sorumlu oldugu insanlari hedef gösteriyor. Böyle Içisleri Bakani olmaz. Sayin Bakan, beni, bir baskasini sevmiyor olabilir, kisisel hayatta birtakim seyler edebilir ama bir Içisleri Bakani olarak hedef gösteremez. Böyle bir insanin Içisleri Bakani olarak kalmasi ülke için zarardir.”

“En çok neye sinirleniyorsunuz; cari açigi uyusturucu parasi ile finanse etme. Bana siddetle sinirleniyorsunuz” diyen Bekaroglu, bu konuda Türkiye’nin uluslararasi problemi oldugunu vurguladi ve söyle konustu:

“Kara listesinde, gri listesinde. Yani ne demek gri liste? Hani ‘Kara parayla, terörün finansmaniyla bir sekilde iliskili ülke’ diyor. Ne zaman diyor? 2021 diyor ki ‘Türkiye’nin kara parayla ilgili yapmasi gerekenleri yapmadigindan ve bazi terör örgütlerini de sayarak, bunlarla para trafigiyle ilgili durumundan dolayi’ diyor, bu listeye koyuyor.

Bu sene haziran ayinda gene gözden bir geçiliyor ve Türkiye bu listede kaliyor. Bizimle beraber o listede olan baska ülkeleri saymiyorum. Arkadaslar, bunun temelinde baska bir sürü sebepler de vardir ama en önemli sebep, bizim diger ülkelerden farkli olarak yillardan beri çikarmakta oldugumuz varlik barisi kanunlaridir, düzenlemeleridir. Türkiye, OECD’nin diger bütün ülkeleriyle birlikte 2003’te varlik barisi anlamina gelebilecek kanunlar çikardi. Neydi o? OECD, bu kararlari, liste seylerini olusturmadan evvel ülkelere söyle bir çagri yapti: Bakin, vergi kaçirmak amaciyla degisik sebeplerden dolayi geçmiste çikmis olan paralari iste, küçük bir vergilendirme yaparak geri alabilirsiniz.

“SÜREKLI SEKILDE VERGI MI KAÇIRIYOR INSANLAR”

Disaridan para geliyor ve bu paraya kaynak sormayacagiz ve bu parada herhangi bir inceleme, sorusturma ve kovusturma yapmayacagiz… Sürekli sekilde vergi mi kaçiriyor insanlar, varlik barisindan nasil paralar gelebilir, kaynak sormadan nasil paralar gelebilir? Vergi sebebiyle disari çikmis paralar gelebilir. Baska ne gelebilir degerli arkadaslarim?

“MERTÇE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMADINIZ”

Simdi, Sayin Bakan’imiz ‘Devleti suçladi’ diyor. Devleti suçlamiyoruz arkadaslar, devlet soyut bir sey. Sizi suçluyor Sayin Genel Baskan’imiz, sizi suçluyoruz. Devleti yönetenleri suçluyoruz. Yoksa devletin kendisi soyut kavram, neyi suçlayacaksiniz, binalari mi suçlayacaksiniz? Sizi suçluyoruz. Niye suçluyoruz? Geregini yapmadiniz. Sayin Bakan, niye siz, Sayin Genel Baskan’la ilgili mertçe çikarak suç duyurusunda bulunmadiniz da Jandarma Genel Komutanligi’ni, Emniyet Genel Müdürlügü’nü bu ise karistirdiniz? Demiyor ki Sayin Genel Baskan, ‘Jandarma ve Emniyet ihmal yapiyor, uyusturucuya göz yumuyor’.  Böyle bir sey demiyor ki. Arkadas, biz, Emniyet’in yayinlamis oldugu raporla konusuyoruz. Emniyetin yayinladigi rapor, Sayin Bakan’in bize sunmus oldugu bilgilerle çelisiyor. Emniyet, Türkiye’de uyusturucunun gerçekten ciddi bir felakete dönüstügünü yaziyor, Sayin Bakan da itiraf etmistir zaten. Haftada 5 bin kisi tutukluyorsunuz, gözaltina aliyorsunuz Sayin Bakan. Bu ne demek Sayin Bakan?”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °