ÖZTRAK’IN NATO PA TOPLANTISINDA SUNDUGU STRATEJIK TICARET RAPORU OY BIRLIGIYLE KABUL EDILDI

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’in, NATO Parlamenterler Meclisi (NATO PA) 68. Yillik Genel Kurul Ekonomi ve Güvenlik Komisyonu toplantisinda sundugu “Önemli sanayi kollarinin ve tedarik zincirlerinin korunmasini ele alan stratejik ticaret raporu” oy birligi

Güncel 20.11.2022 14:04:00 0
ÖZTRAK’IN NATO PA TOPLANTISINDA SUNDUGU STRATEJIK TICARET RAPORU OY BIRLIGIYLE KABUL EDILDI

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’in, NATO Parlamenterler Meclisi (NATO PA) 68. Yillik Genel Kurul Ekonomi ve Güvenlik Komisyonu toplantisinda sundugu “Önemli sanayi kollarinin ve tedarik zincirlerinin korunmasini ele alan stratejik ticaret raporu” oy birligi ile kabul edildi.

TBMM NATO Parlamenterler Meclisi (NATO PA) heyeti, NATO Parlamenterler Meclisi Genel Kurul toplantilari için Ispanya Madrid’de görüsmelerini sürdürüyor. CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sosyal medya hesabindan, “NATO Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu için bulundugumuz Madrid’de stratejik ticaret raporumuzu sunduk. Önemli sanayi kollarinin korunmasi ve tedarik zincirleri konularini tartistik” açiklamasini yapti.

Öztrak’in, NATO PA 68. Yillik Genel Kurul Ekonomi ve Güvenlik Komisyonu toplantisinda sundugu “Önemli sanayi kollarinin ve tedarik zincirlerinin korunmasini ele alan stratejik ticaret raporu” oy birligi ile kabul edildi.

ÇAKIRÖZER: TERÖRIZMLE MÜCADELE HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUGUDUR

Öte yandan Madrid’de üç gün sürecek NATO PA toplantilarinin ilk gününe, NATO PA Savunma ve Güvenlik Komisyonu Baskani olarak katilan Utku Çakirözer de konusmasinda geçen hafta Istiklal Caddesi’nde yasanan bombali terör saldirisini animsatti. Çakirözer sunlari söyledi:

“Savunma ve Güvenlik Komisyonumuz terörle mücadelesinde Türkiye ve Türk halkinin yaninda. Terörizmle mücadele hepimizin ortak sorumlulugudur. Tüm müttefiklerimize, ortaklarimiza ve dostlarimiza nerede olursa olsun, kimden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karsi ortak gücümüzü ve dayanismamizi ortaya koyma çagrisinda bulunuyorum.”

Toplanti için Madrid’e gelen NATO üyeleri ile diger ülkelerin milletvekilleri TBMM heyetinde yer alan milletvekillerine bassagligi dileklerini iletirken, Çakirözer NATO üyesi parlamenterlere bassagligi dilekleri ve dayanisma mesajlari için tesekkür etti. Üç gün sürecek NATO PA Genel Kurulu toplantilarinda Rusya isgaline karsi mücadele veren Ukrayna ile dayanisma ve NATO’nun yeni Stratejik Plani konulari ele alinacak.

 


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °