Ege Üniversitesi, ISTA Laboratuvari üyesi dünyadaki 7’nci üniversite oldu

EGE-TOTEM’den uluslararasi bir basari daha…

Güncel 21.11.2022 10:31:00 0
Ege Üniversitesi, ISTA Laboratuvari üyesi dünyadaki 7’nci üniversite oldu

EGE-TOTEM’den uluslararasi bir basari daha…

 

Türkiye’nin ilk tohumculuk arastirma ve tohum saglik test merkezini bünyesinde bulunduran Ege Üniversitesi, ISTA (Uluslararasi Tohum Test Birligi) Laboratuvari üyesi dünyadaki 7’nci üniversite oldu.

 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’in destekleriyle fiziki ve teknolojik ve insan kaynagi altyapisi güçlendirilen dünyanin referans tohumculuk merkezlerinden Ege Üniversitesi Tohum Teknoloji Uygulama ve Arastirma Merkezi (EGE-TOTEM)  ISTA Laboratuvari üyesi merkezlerden birisi oldu.

 

Bu basarisindan dolayi EGE- TOTEM Müdürü Doç. Dr. Ismail Can Paylan ve yardimcilarini makaminda agirlayarak tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Tohum kalitesine yönelik farkli analizlerle Uluslararasi Tohum Test Birligi kurallarini uygulayarak sektöre test hizmeti verebilen Türkiye’nin tek merkezi üniversitemizin bünyesinde bulunuyor. Son dönemde merkezimize fiziki, teknolojik ve insan kaynagina yönelik önemli yatirimlar yaptik. Bu süreçte merkezimiz hem ulusal hem de uluslararasi kurum ve kuruluslar tarafindan akreditasyon alarak kalitesini tescilledi. Merkezimiz, egitim ve arastirma faaliyetleri ile tohum bilimi ve teknolojisi konusunda bölgesel, ulusal ve uluslararasi alanlarda gereksinimleri karsilamak, kalitenin artirilmasini saglamak, ilgili sektörlerle bilgi ve deneyimi paylasmak adina çalismalar yapiyor, projeler yürütüyor. Asya ve Pasifik ülkelerinin referans ve danisman laboratuvari konumunda bulunan üniversitemiz Tohum Teknoloji Uygulama ve Arastirma Merkezi, ülkemiz adina önemli bir basariya daha imza atarak, ISTA Laboratory Member üyesi merkezler arasina adini yazdirdi. Tohum kalitesi ve tohum test ve analiz hizmetleri alaninda hem üniversitemizin hem de ülkemizin uluslararasi arenada görünürlügüne ve bilinirligine katki veren merkezimizin çalisanlarini bu basarilarindan ötürü tebrik ediyorum” dedi.

 

Merkez Müdürü Doç. Dr. Ismail Can Paylan ise, “Türkiye’nin ilk Tohumculuk Arastirma Merkezi olan EGE TOTEM; tohum alaninda birçok çalismasi olan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’in önemli destekleri,  bizlerin gayretleri ile ‘Tohum Kalite ve Saglik Analizleri’ konusunda ANAB Uluslararasi Akredite Laboratuvari oldu.  Simdi de dünyanin tohumculuk konusunda en prestijli ve referans kurumlarindan ISTA (Uluslararasi Tohum Test Birligi), ‘TRML0500 EGE-TOTEM’ uluslararasi kodu ile ISTA LABORATORY MEMBER olmaya hak kazanmis ve dünyada ISTA Üyesi 7’nci üniversite olarak yer almistir. ISTA üyeligi ile uluslararasi alanda güvenilir analizler,  ISTA adina örnek alma, sertifika verme, ISTA kongrelerinde temsil ve katilma hakki gibi avantajlari elde eden EGE-TOTEM,  ISTA’nin yeterlilik test programlarini basari ile geçerek; tohum saglik ve kalite testleri, serolojik ve moleküler analizler, patolojik ve genetik varyasyon, çesit ayrimi testleri gibi birçok analizi ISTA kriterleri kapsaminda ulusal ve uluslararasi sektörde yogun bir sekilde sürdürmektedir. Resmi ve özel analizlerde bilirkisi kurum konumunda olan Ege TOTEM Fransa’da bazi kamu (GEVES) ve özel kuruluslari ile ikili is birlikleri yürütürken, Asya ve Pasifik ülkelerinin de referans – danisman laboratuvari konumundadir. Çalisama arkadaslarima, proje ekibime tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Salı 24.5 ° / 12.9 °
Çarşamba 24.6 ° / 13.8 °
Perşembe 25.5 ° / 14.7 °