Enpolitik Özel: 'PAZARTESINDEN PAZARA TÜRKIYE’M' 'SIL BASTAN'

Enpolitik okurlarina özel hazirlanan ve haftalik yayinlanacak olan bu serimizle haftanin tüm özetine tatli sert bir tarzla eriseceksiniz... Keyifli okumalar...

Güncel 21.11.2022 12:57:00 0
Enpolitik Özel:

CUMHURBASKANI DEDI...

Cumhurbaskani Erdogan, Suriye Devlet Baskani Bessar Esad (Bessaru’l Esed) ile görüsülebilecegi, bu görüsmenin Haziran 2023 seçimlerinden sonra olabilecegi yönündeki açiklamalari esnasinda bazi konularda “sil bastan” yapmak gerektigini söyledi.

O zaman Esed’e ne diyecegiz?

UZMANLIK

Ögretmenlik Meslek Kanunu çerçevesinde uzmanlik sinavi yapildi.

Konu büyük tartismalara neden olmustu. Anayasa Mahkemesi’ne yapilan iptal basvurusunda mahkeme üç sendikanin yetkilileriyle görüsme karari almisti ama henüz bu görüsme yapilmamisti.

Teknik bir konuydu bu ve tartismak için meslek, meslek tecrübesi ve uzmanlik gerektirirdi. Ancak;

Sinav sonucu uzmanlik kazanan ögretmen, ögrencilerine ne anlatacak? Somutlastirmak gerekirse;

Bir Fen Bilgisi ögretmeni, müfredat geregi dersini veriyor.

Bu ögretmen uzman oldugunda dersi nasil verecek, anlatacagi derste ne degisecek?

MEB bir sürpriz yapar ve bu sinavin ardindan bir de “Uzman Ögrencilik” sinavi açar mi?

ACI AYRILIK

Futbol... Yeniden Ingiltere’ye dönen Ronaldo ile M. United arasinda bu defa isler iyi gitmemis ve Portekizli yildiz, Teknik Direktör Erik ten Hag’i açiktan elestirmis, isler karismisti. Manu Ronaldo ile yollari ayirdi. Ayirmakla kalmadi, Ronaldo’nun resimleri stat duvarlarindan kazindi.

Ihanete ugradim diyen Ronaldo’ya karsilik Manu, tarihini sil bastan yazip “Ronalda diye birini tanimiyoruz, kulüpte bu isimde biri hiç oynamadi” diyebilir.

Olmaz denmesin, Orwell “1984’te” yazmisti bunu... sil bastan dememisti ama...

Futbol, hayata çok benzer...

Ronaldo ile ilgili küçük bir not: Bu firsati kaçirmayan Türk medyasi Ronaldo’yu Türkiye’ye getiriyordu. GS’den Erden Timur, transferlerle ilgili olarak “Hayal edilemeyecek isimlerle görüsüyoruz” dememis miydi?

ÖNCEKI ÇAGRI NE ZAMANDI?

Cumhurbaskani Erdogan: Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP'yi bir kenara koyalim, 6'li masanin hepsini söylememe gerek yok, ama IP'in (Iyi Parti'nin) bunlarla ayni çizgiye düsmesi tabii düsündürücü. Onlar niye bunlarla ayni masaya düsüyor veyahut ayni konuma geliyor? Bu tabii düsündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüsüm yapmak suretiyle gerek bu masayi terk etmek gerekse milli ve yerli bir durus sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir. (https://www.sabah.com.tr/)

Bu arada Samil Tayyar’dan “bu saatten sonra gelenin de gidenin de faydasi olmaz” seklinde bir açiklama geldi.

IYI Parti’den Yavuz Agiralioglu ise Cumhur Ittifaki’na seslenerek “Yerli ve Milli durus görmek istiyorsaniz siz bizim masamiza gelin” dedi.

Bir çagri da Devlet Bey’den gelir mi? IYI Parti ile sil bastan...

MIYONLARCA INSAN TEMIZ SU VE GIDAYA ULASAMAZKEN...

Apple’nin kurucularindan Steve Jobs’un sandaletleri 218 bin dolara alici buldu.

Oysa en fazla 80 bin dolar bekleniyordu...

“Tanri’nin Eli Topu”* 44 milyon TL’ye satildi.

Agizlardan baklalar çiksin lütfen!

*(1986 Dünya Kupasi; Ingiltere-Arjantin maçi. Arjantin maçi 2-1 kazandi. Iki gol de Maradona’dan geldi ancak ikinci gol açik, bariz ve net bir biçimde elle atilmisti. Hakem görmemis/görememis ve golü geçerli saymisti.

Maç sonrasi basin toplantisinda bir muhabirin “golü elle attiniz” sözü üzerine Maradona -Falkland Savasi’na göndermede bulunarak- “O el, Tanri’nin eli” demisti.)

MERKEZ REZERV

Merkez Bankasi’ndan gelen açiklamaya göre dolar rezervimiz, bu yilki en yüksek noktaya çikmis 117 milyar dolari geçmisti.

Hizla 128 milyar dolara geliyoruz...

TAZIYE MESELESI; TAMAMEN DUYGUSAL

Taksim teröristleri çok çabuk yakalandi ve elliden fazla kisi gözaltina alindi. Türk polisi bir kez daha takdiri hak etti.

Saldirinin hemen ardindan Istanbul’a giden Içisleri Bakani Süleyman Soylu’dan çok sert açiklamalar geldi. “Mesaji aldik” diyen Soylu çok sert cevap verilecegini söyledi.

Terörden direkt olarak (hami ve destekçi) ABD’yi suçlayan Soylu, “Amerikan Büyükelçiligi’nin taziye mesajini kabul etmiyoruz, reddediyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Endonezya'nin baskenti Bali'de gerçeklesen G20 Liderler Zirvesi kapsaminda ABD Baskani Joe Biden ile bir araya geldi.

Erdogan görüsmeleri sonucunda Taksim terörünü ilgili bir mesaj (Türkçe ve Ingilizce) yayinladi: Istiklal Caddesi’nde gerçeklestirilen terör saldirisina tepki gösteren, acimizi paylasan, bassagligi dileginde bulunan tüm ülkeler ile uluslararasi organizasyonlara sükranlarimi sunuyorum.

Bunun üzerine bir açiklama AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan’dan geldi: ...Bakiniz, Içisleri Bakanimizin çikisi, ABD'nin tüm dünyanin gözü önünde PYD'ye verdigi destegi elestirmesidir. Bu yanlistir. Terörün sana yakini, bana yakini olmaz. Terör, terördür diyoruz sürekli. PYD'ye kamyonla silah dagitmanin, egitim vermenin tüm topluma, tüm devletlere maliyeti olur diyoruz. Bugün teröre destek olanlar, yarin altinda kalir diyoruz. Ancak devletlerin iliskilerindeki çok boyutluluk baska bir seydir. Devletler, kendi aralarinda görüsürler, konusurlar ve tartisirlar. Tabii ki sayin Cumhurbaskanimiz, ABD basta olmak üzere tüm devletlerle görüsecek. Ben de size kiziyorum zaman zaman ama görüsüyoruz. O yüzden diyorum ki; Içisleri Bakanimizin duygusal bir yogunlukta ifade etmis oldugu, ABD'nin yaptigi yanlisa atifla söyledigi ifadeyi de gerçekçi buluyorum...

Tabii ki bakanlarimiz önemlidir ama biz Cumhurbaskani’nin safinda durmak zorundayiz.

Nasreddin Hoca yasasaydi; herkes hakliymis der miydi?

BEYAZ TÜRKLER GERI MI DÖNDÜ?

Habertürk/EnineBoyuna: Programda konuklardan Prof. Dr. Ersan Sen, bir zamanlarin trend kavramlarindan “Beyaz Türk” cümlesini kurunca akillara Asli Baykal geldi.

Malum Asli Hanim, Deniz Baykal’in kizi ve CHP milletvekiliydi. Partiden ayrilmasi tamamen bireysel bir karar olup saygi duymak gerekir. Ancak;

Biyokimya profesörü Baykal, ülkede saflari ikiye böldü ya da ikiye bölenlerle ayni terminolojiyi kullandi; Milli ve gayri milli...

Asli Hanim’in milli safini ilerleyen süreçte görecegiz herhalde.

Karar’da Akif Beki, “Siyasete yerli ve milli montaj” baslikli yazisini kaleme almis Baykal’la ilgili olarak.

Asli Hanim’in, yerli ve milli iktidar cephesini nasil mutlu ettigini, medyasindan izleyebilirsiniz. Dünyalari bagislamis adeta.

Daha önce bir de Baykal’in kaseti çiktiginda bu kadar sevinmislerdi. “Özel degil genel, genel”di. Yatak odasina kamera koyanlari, mahremine girenleri, ana muhalefet liderine santaj yapanlari, siyaseti kasetle dizayn etmeye kalkanlari suçlamiyorlardi o zaman. Olaydaki suçlu, Baykal’di. Suçu, santajcilarda degil santaj magdurunda buluyorlardi. Baykal’in montaj savunmasina da gülüp geçiyorlardi.

(https://www.karar.com/yazarlar/akif-beki/siyasete-yerli-ve-milli-montaj-1594739)

DIYAR-I-SKOÇ...

A Milli Futbol Takimimiz Iskoçya ile bir hazirlik maçi oynadi. Maç Diyarbakir’daydi. Maç öncesi Diyarbakir’a gelen Iskoç taraftarlar milli giysileriyle (etek-Kilt) sehirde renkli görüntüler verdi. Diyarbakirlilarin ev sahipligi, Iskoçlarin söylemesiyle muhtesemdi.

Türkiye maçi Ozan Kabak ve Cengiz Ünder’in golleriyle 2-1 kazandi. Millilerin ilk yaridaki oyunu harikaydi. Ozan Kabak maçin en iyisiydi.

Türkiye Gaziantep’te oynanan Çekya maçini da Enes Ünal ve Hakan Çalhanoglu’nun golleriyle 2-1 kazandi.

DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR...

(18 Kasim/Fox tv/Ilker Karagöz ile Çalar Saat, Konuk IYI Parti’den Yavuz Agiralioglu)

Agiralioglu: AK Parti ve Erdogan’in dün dogru bulup bugün elestirmedigi ya da dün elestirip bugün dogru buldugu, dün sevip bugün kizmadigi ve bugün kizip dün sevmedigi hiçbir alan, konu kalmamistir...

Gerçekten ilk anda insanin aklina bir sey gelmiyor, bakmak lazim...

KATAR’IN DÜNYA KUPASI

Önce “kiralik taraftar” iddiasi gündeme geldi. Yeterli ilgiyi bulamayan Katar, konaklama, yol, yemek, bilet ve 10 dolar karsiligi Pakistan’dan kiralik taraftar gruplari getirmisti.

Katar bu iddiayi yalanladi. Ancak Katar’dan gelen taraftar gruplari fotograflari çok hostu. Almanya, Arjantin vb. bayrak, flama ve formalariyla gezen taraftarlarin arasinda o milletlere benzeyen insanlar görünmüyordu.

Sonra sike... Yine iddiaya göre Katar, açilis maçinda Ekvador karsisinda kazanmayi garantilemek için Ekvadorlu futbolculara ciddi para teklif etmisti.

Pek tabii Katar, bu iddiayi yalanlayacakti.

Peki, ya her iki iddia da dogru ise...

Parasiyla degil mi kardesim... Basariz parayi, kupayi da ülkemize aliriz, taraftari da... Gerekiyorsa maçi da...

INSANI...

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas, kalp krizi geçiren babasini ziyaret için Diyarbakir'a götürüldü...

Hiç süphesiz insani bir durumdu fakat ayni sartlarda baska mahkûm/tutuklu olanlara bu imkân saglaniyor muydu?

Hâl böyle olunca “AK Parti-HDP” iliskileri gündeme geldi. Yakin zamanda anayasa için bir görüsme yapilmisti.

Her neyse; Demirtas’tan açiklama geldi: Bunun sadece Cumhurbaskani’nin onayiyla yapilabilecegini bilecek kadar deneyimliyim. Bunca haksizliklar devam ederken beni degil jetle Diyarbakir’a, mekikle Mars’a da götürseler durum degismez.

ULUSLARARASI SOYGUN

Soyguncu Etiyopyali...

Soyulan 1, Cibutili...

Soyulan 2, Senegalli...

Soygun yeri, Istanbul/Fatih

Yöntem ayni olunca Etiyopyali yakayi kolay ele verdi.

Olur böyle vakalar, Türk Polisi yakalar...

HAYVANSEVER AMA HAYTAP-SEVMEZ...

Habertürk/Teke Tek programinda Fatih Altayli “sokak hayvanlari” konusunu tartisti. Konuklardan biri HAYTAP Dernek Baskani’ydi.

Baskanin konusmasina “es” vermemesi ve diger konuga söz verememesi Altayli’yi kizdirdi. Ancak Altayli ve Baskan konuyu tatliya bagladi...

Fakat Altayli’nin “Sizin yüzünüzden...” cümlesi kayitlara geçti.

Fatih Altayli hayvanseverleri kizdirmis olabilir... Bizden söylemesi.

FESUPHANALLAH!

Engin Avci'nin 2025 yilinda Türkiye'nin yeni bir yönetim sistemine geçecegine dair iddiasi da sansasyon yüklüydü. AK Parti'nin "Türkiye Yüzyili" vizyonunu yorumlandigi programda, Türkiye'nin 2025'te yeni bir devlet sistemine geçecegi ve bunun adinin Basyücelik istemi oldugunu öne sürdü sunlari anlatti:

-2025 yilinda Türkiye'ye Bas yücelik sistemi geliyor. Basyücelik yeni bir devlet sistemi. Bu genel bakan yetkisi, bir bakana basbakan yetkisi, bir basbakana cumhurbaskani yetkisi veren ak sakallilarin yönettigi bir yönetim modeli. Çok güçlü bir imparatorluk yönetim seklidir. (https://www.internethaber.com/2025te-turkiye-bas-yucelik-sistemine)

Iyi sihhatte olsunlar mi geldi?

ZELENSKI VE 3. DÜNYA SAVASI

Polonya'nin Ukrayna sinirindaki bir köye füze düstü ve 2 kisi hayatini kaybetti. Letonya Disisleri Bakani, köyü Rus füzelerinin vurdugunu açikladi. Pentagon Sözcüsü ABD'nin "NATO topraklarinin her karisini savunacagini" vurguladi. Rusya Savunma Bakanligi ise "Polonya topragina Rus füzeleri düstügüne yönelik suçlamalar kasitli provokasyondur" dedi. ABD Baskani Joe Biden temkinli konustu. Ukrayna Lideri Zelenski’den NATO'ya "Gerekeni yap" çagrisi geldi.

Allah’tan Polonyalilar sakindi ve “Ruslarin vurduguna dair kanitimiz yok” dediler.

Sonuç; füze Rus füzesiydi ama Ukrayna kuvvetlerince atilmisti.

G-20’DE NATO ZIRVESI

Polonya’ya düsen füze üzerine G-20’de NATO üyesi ülkeler acilen toplandi. Toplantiya NATO üyesi olmayan Japonya bile katilmisti ama Türkiye çagrilmamisti.

Yunan gazetecinin bu konuyu sormasi üzerine Cumhurbaskani Erdogan “Bizi önemli toplantilara çagiriyorlar” dedi.

G-20 SONUÇ BILDIRGESINDEN...

Bir madde çok önemli... Bunu koyu ve büyük harflerle yazmak gerekti:

BUGÜNÜN ÇAGI SAVAS ÇAGI OLMAMALI...

Hadi canim siz de!..

HUKUK ve ADALET

Adnan Oktar’in davasi yeniden görüldü. Mahkeme Adnan Oktar’a 8 bin küsur yil hapis cezasi verdi.

Bir önceki mahkemenin karari 10 bin küsur yil hapisti.

Fark 2 bin küsur yil, az degil...

TARIM BAKANLIGINDA SIL BASTAN

Bakan Vahit Kirisçi: Siz söylemeden ben söyleyeyim. Gerek büyükbasta gerek küçükbasta bazi problemler oldugunu biliyorum. Ama ben göreve geleli 8 ayi biraz geçti, çocuk 9 ayda doguyor, biliyorsunuz. Dolayisiyla biraz beklerseniz bunlarin hepsinin üstesinden gelecegiz.

Bekliyoruz Sayin Bakan, hem de 20 yildir.

KATAR’IN DÜNYA KUPASI

Milli takimimiz kupada yoktu ama Katar’da temsil ediliyorduk.

(Fatih Altayli’dan) Biliyorsunuz, Türkiye’de Mercedes ve VW’nin ticari minibüslerini müthis lüks binek araçlarina dönüstüren firmalar var. Bunlarin bazilari çok çok basarili ve kendi alanlarinda dünyanin muhtemelen en iyileri.

Bunlarin en bilineni ise üç kusaktir otomotivci, eski ralli sampiyonu Sükrü Okçu’nun kurdugu “Okçu Individual”.

Organizasyon boyunca 1,2 milyon kisiyi agirlamaya hazirlanan ada ülkesi bu konuda yakin müttefiki Türkiye'den destek istedi.

Ama Katar’da temsilimiz bununla sinirli degildi...

“... Iki ülke arasinda imzalanan protokole göre 3 bin çevik kuvvet polisi, 100 özel harekât polisi, 50 bomba uzmani ve 80 polis köpegi görevlendirilecek. Ekipleri idare edecek amirler ve koordinasyon personeli de gönderilecek.” (Medya)

SIMDI DE VLADIMIR

Biz batmak üzere olan ABD’de George’ye, Joe’ye, krizde olan ve bu kisi geçirmesi çok zor olan Avrupa’da Hans’a, Emmanuel’e, Sergio’ya üzülürken basimiza bir de Vladimir çikti...

Habertük/Gündem: Rus ekonomisi resesyona girdi. Ekonomi ikinci çeyrekte %4,1 ve üçüncü çeyrekte %4 küçüldü...

Ayrica;
“Enflasyon 41 yilin zirvesinde... Ingiltere’de yillik enflasyon %11,1 seviyesine çikti.”

“FED faiz artirimina devam eder mi?

JPMORGAN: Faiz artisi 1 milyon kisini isine mal olabilir.”

Ya! Faiz sebep, issizlik sonuç...

GIDA KRIZI

TGRT Haber/bilmedikleriniz/AKTAS (Fitoterapi Uzmani Dr. Ümit Aktas): Bize yapay et yediriyorlar...

AZ SONRA...

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, CHP'li belediyeler hakkinda, "Mersin Belediyesi, Istanbul Büyüksehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, Istanbul Atasehir Belediyesi'nin, terör örgütlerine neler yaptiklarini haftaya açiklayacagim" dedi.

(https://www.internethaber.com/chpli-belediyelerin)

Sayin Bakan’in bu çikislarina aliskiniz artik. Daha önce Istanbul Büyüksehir için terörist sayisi vermis ve 10 bin dolar alan siyasetçiyi gündeme getirmisti.

18 Kasim 2022, Sabah Gazetesi


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °