Izmir egitimde de Türkiye'ye örnek olmak zorunda

Baskan Soyer ögretmenlerle bulustu

Güncel 22.11.2022 13:31:00 0
Izmir egitimde de Türkiye

Baskan Soyer ögretmenlerle bulustu
 

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer Izmir'in her alanda oldugu gibi egitimde de Türkiye’ye örnek olmak zorunda oldugunu söyledi. 24 Kasim Ögretmenler Günü öncesinde egitimcilerle bulusan Baskan Soyer, "Biz basarmak, daha iyisini, daha güzelini, en iyisini basarmak mecburiyetindeyiz” dedi.



Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, 24 Kasim Ögretmenler Günü öncesinde belediyeye bagli kurumlarda görev yapan egitimcilerle bir araya geldi. Tarihi Havagazi Fabrikasi Kültür Merkezi’ndeki bulusmaya Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in yani sira ayni zamanda ögretmen olan esi Neptün Soyer ve Büyüksehir Belediyesi bürokratlari katildi. Toplantida ögretmenlerin gelecek nesiller için önemine dikkat çeken Baskan Tunç Soyer, Türkiye’deki egitim sistemine iliskin degerlendirmelerde bulundu.


 Baskan Soyer söyle konustu: “24 Kasim 1928 tarihli Resmi Gazete’de Reisi Cumhur Mustafa Kemal Atatürk’ün basmuallim olmasiyla ilgili bir karar yayimlaniyor ve ardindan Mustafa Kemal Atatürk’ün 100’üncü dogum yil dönümü 1981 yilinda Ögretmenler Günü olarak bugünün kutlanmasina karar veriliyor. Basögretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk her daim yüregimizde, aklimizda, zihnimizde olmaya devam edecek. Ama yine onun vesilesiyle ögretmenlerimizi anmak için onlarin kiymetli emeklerini bir kez daha hatirlamak için bir firsat olarak degerlendiriyoruz. Muasir medeniyetler seviyesinde olmamamizin birçok sebebi vardir. Demokraside ne kadar geriledigimizin yoksullukta, hayat pahaliliginda, enflasyonda ne büyük sikintilar içinde oldugumuzun birçok sebebi vardir mutlaka. Ama belki de en köklü sebep yapboz tahtasina çevrilen egitim sistemimiz. Ne yazik ki bu yapboz sistemine dönen ve bir türlü rayina oturtulamayan egitim sistemi egitimde firsat esitligini, adaleti, kaliteyi yok eden sonuçlar doguruyor.”



Egitimdeki firsat esitsizligine vurgu
Kendi gençliginde parasiz yatili okullarda okuyan arkadaslarinin arasinda pek çok genel müdürün çiktigini dile getiren Baskan Soyer, “Ama bugün mümkün mü? Gerçekten egitimdeki firsat esitsizligi o kadar köklesti ve o kadar yanlis yerlere gitti ki artik yoksul, arka sokaklardan bir çocugun yükselmesi ve gerçekten gelecegini güvence altina alacak bir egitimle bulusmasi neredeyse imkansiz. Fakat sunu biliyoruz ki bunu degistirmek mümkün. Dünyada o kadar çok örnegi var. Kisacasi enseyi karartmamak lazim. Bu hikaye bir kader degil ve degistirmek mümkün” diye konustu.



“Bunu bizden baska kimseden yapmasini beklemeyin”
Baskan Soyer, konusmasini söyle tamamladi: "Bu tabloya ragmen sizlerin sorumlulugunuz fark etmiyor. Siz bugünün kosullarinda da çocuklarimiza, egitim verdiginiz evlatlarimiza nasil daha kaliteli egitim verebilirim, onlari nasil daha iyi donatabilirim, nasil daha iyi gelecege hazirlayabilirim arayisi içinde olmaya devam edeceksiniz. Biliyorum bunu yapmak için her biriniz gayret ediyorsunuz. Ben de emekleriniz ve bu gayretleriniz nedeniyle her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Yaptiginiz isi daha kolay, sizi daha az üzecek daha az yoracak biçimde yapmaniz için elimden ne geliyorsa yapmaya hazirim. Yeter ki siz tutkuyla, askla yaptiginiz isi sevin ve onun gereklerini yerine getirmeye çalisin. Izmir her alanda oldugu gibi egitimde de Türkiye’ye örnek olmak zorunda. Bunu bizden baska kimseden yapmasini beklemeyin. En iyisini biz basarmak mecburiyetindeyiz. Bizim mazeretimiz, özrümüz yok. Biz basarmak, daha iyisini, daha güzelini, en iyisini basarmak mecburiyetindeyiz. Hep beraber yapacagimiza inaniyorum."


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °