Tunç Soyer: "Izmir bir fuarlar sehridir' vizyonuna görev icabi degil, gövdemiz ve yüregimizle inaniyoruz

Avrupa'nin en büyük moda fuarlarindan IF Wedding Fashion Izmir kapilarini açti

Güncel 22.11.2022 16:55:00 0
Tunç Soyer:

Avrupa'nin en büyük moda fuarlarindan IF Wedding Fashion Izmir kapilarini açti
 

Avrupa'nin en büyük moda fuarlarindan biri olan IF Wedding Fashion Izmir, 16. kez dünyanin dört bir yanindan katilimci ve ziyaretçisiyle kapilarini açti. Izmir'in Türkiye gelinlik üretiminin yüzde 70'ini tek basina yaptigini söyleyen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Yaklasik yüz yil önce Iktisat Kongresi ile temelleri atilan 'Izmir bir fuarlar sehridir' vizyonuna görev icabi degil, gövdemiz ve yüregimizle inaniyoruz. Bu yüzden Izmir’in her bir tüccari, sanayicisi, is insani ve esnafi bizim yol arkadasimizdir” dedi.



IF Wedding Fashion Izmir – 16. Gelinlik, Damatlik ve Abiye Giyim Fuari, Fuar Izmir'de kapilarini açti. Geçen yila oranla katilimci sayisi artan ve yüzölçümü yüzde 30 büyüyen IF Wedding Fashion Izmir'in açilisina Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve esi Neptün Soyer ile Kemalpasa Kaymakami Musa Sari, Izmir Italya Konsolosu Valerio Giorgio, Izmir Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener ile esi Ayse Özgener, Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, Türkiye Moda ve Hazir Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Öztürk, Ege Giyim Sanayicileri Sanayicileri Dernegi (EGSD) Yönetim Kurulu Baskani Hayati Ertugrul, sivil toplum kuruluslari, moda dernekleri, odalarin baskanlari ile temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile modacilar katildi.



Soyer: “ Izmir, ülkemizdeki gelinlik üretiminin yüzde 70'ini tek basina yapan bir sehir”
IF Wedding Fashion Izmir'in, kentin gelinlik sektörüne büyük katki sagladigini söyleyen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Bütün bu renkli katilim tablosu bize gösteriyor ki farkli kurumlar da Izmir'de bir araya gelip sinerji yaratabiliyor. Bu sinerji sadece sektöre degil, bagli oldugu sektörlere de is, as, ekmek oluyor. Türkiye'nin,  dünyanin bu kasvetli, bu puslu ortaminda Izmir'den umut çiçekleri açtiriyor. O yüzden enerjimiz ve heyecanimiz yüksek. Bu fuarlari büyütmeye el birligiyle devam edecegiz. Moda, gelecegin Türkiyesi’nin sektörlerinin basinda geliyor. Moda sektörü gerçek bir katma deger ekonomisi. Türkiye genç, dinamik ve yaratici nüfusuyla bu sektörün dünya devi olmaya muktedir. Yeter ki biz bu benzersiz potansiyeli islemeye devam edelim. IF Wedding, Tü rkiye’nin moda sektörünü büyütmek amaciyla atilan en önemli adimlardan biri. Bu fuarla, Izmir ve ülkemizin üretim ve tasarim potansiyelini büyütmek için kararlilikla çalisiyoruz. Bu girisimi Türkiye ekonomisi adina Izmir’den baslatmis olmanin ve sürdürmenin gururunu paylasiyoruz. Izmir, ülkemizdeki gelinlik üretiminin yüzde 70'ini tek basina yapan bir sehir. Basta Avrupa ve Ortadogu olmak üzere dünya geneline Izmir’den dügün giysileri ihraç ediyoruz. Fuarimiz sayesinde üretici firmalar perakendeci, toptanci ve zincir magazalar ile dogrudan bir araya geliyor ve Türkiye’de güçlü bir moda ekonomisi olusuyor” dedi.



“Görev icabi degil gövdemiz ve yüregimizle inaniyoruz”
Ekonominin insa sürecinin yerelden basladigini ifade eden Baskan Tunç Soyer, “Ekonomi kendi kendine veya masa basinda büyüyen bir sey degildir. Ekonomi, insa edilir. Bu insa sürecinin ilk asamasi yerelden basliyor. Fuar Izmir, bu amaca ulasmak için sahip oldugumuz en büyük güçlerden biri. Yaklasik yüz yil önce Iktisat Kongresi ile temelleri atilan 'Izmir bir fuarlar sehridir' vizyonuna görev icabi degil, gövdemiz ve yüregimizle inaniyoruz. Bu yüzden Izmir’in her bir tüccari, sanayicisi, is insani ve esnafi bizim yol arkadasimizdir” dedi.



Özgener: “Fuarlari bir kentin en önemli büyüme motivasyonu olarak görüyoruz”
Izmir Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, “IF Wedding Fashion  her sene büyüyen, yogun talebe yetisemeyen, kentimize deger kazandiran bir marka. Fuarin bu büyük basarisinda, elbette kentimizin gelinlik, abiye ve damatlik sektöründe dünyanin en önemli merkezlerinden biri olmasinin büyük etkisi var ancak öte yandan sektörün gelisiminde fuarimizin etkisi de çok önemli. Oda olarak sektörün hep bir adim daha ileriye gitmesi için uzun yillardir yürüttügümüz farkli projelerle firmalarimiza destek oluyoruz. Fuarlari bir kentin en önemli büyüme motivasyonu olarak görüyoruz” dedi. Özgener, fuar katilimcilarina verecekleri destekleri artirarak sürdüreceklerini söyledi.  



Eskinazi: “Avrupa’daki milyonlarca kisi Türk gelinlikleriyle evleniyor”
Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, “Pandemi süresince gerçeklestiremedigimiz ve sektöre zarar veren bu süreç sonrasinda; yeniden basladigimiz bu fuar sayesinde Izmir, Avrupa’dan Orta Dogu’ya Kuzey Afrika’ya kadar dünyanin birçok noktasina ihracat gerçeklestiriyor. Moda denince ilk akla gelen ülke Italya’daki birçok üretici Türkiye’den aliyor, Avrupa’daki milyonlarca kisi Türk gelinlikleriyle evleniyor” diye konustu.



Öztürk: “Izmir'in aydinlik yüzü sektöre yansiyor”
Türkiye Moda ve Hazir Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Öztürk, “Enerjisi yüksek olan bir kentte, enerjisi yüksek bir sektörde yerel sivil toplum örgütleri yerel yönetimle bütünlesen bir fuardayiz. Her geldigimde sanki dün baslamis gibi bir heyecan. Büyük bir tecrübe görüyorum, bu bizi heyecanlandiriyor. Dünyada ne olursa olsun Izmir aydinlik yüzünü yasadigi cografyaya ve sektörlere birebir yansitiyor. Bu bize umut veriyor. Izmir'i, bu fuari çok önemsiyoruz” dedi. Ege Giyim Sanayicileri Sanayicileri Dernegi (EGSD) Yönetim Kurulu Baskani, Türkiye Moda ve Hazir Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Hayati Ertugrul ise Baskan Tunç Soyer ile fuara destek verenlere tesekkür etti.  



Açilis sonrasinda Baskan Tunç Soyer ile beraberindeki heyet, stantlari gezerek fuar katilimcilarina basarili bir fuar diledi.



Türkiye ve 10 ülkeden 222 katilimci
Bu yil Türkiye’nin dört yanindan farkli sehirlerden, Amerika, Almanya, Kanada, Hong Kong gibi ülkelerin de arasinda bulundugu 10 ülkeden abiye giyim, gelinlik, damatlik, aksesuar ve çocuk giyim ürün gruplarinda faaliyet gösteren toplam 222 katilimci fuarda yer aliyor. Fuarin, binlerce yerli profesyonel ziyaretçinin yani sira dünyanin dört bir yanindaki yüzü askin ülkeden 3 bine yakin yabanci ziyaretçiye de ev sahipligi yapmasi bekleniyor. Firmalarin mevcut pazarlardaki payinin ve potansiyel pazar niteligindeki ülkelere yönelik ihracatin arttirilmasi ile ihraç ürünlerinin çesitlendirilmesi amaciyla Ticaret Bakanligi koordinatörlügünde, Ege Ihracatçi Birlikleri ve Izmir Ticaret Odasi organizatörlügünde IF Wedding Fashion Izmir ile paralel olarak üç gün sürecek iki ayri alim heyeti programi da d&uu ml;zenlenecek. Alim heyeti programlarinda Avrupa’dan Amerika’ya dünyanin dört bir yanindaki ülkelerden heyetler Izmir’e gelerek katilimcilarla is görüsmeleri yapacak. Fuar kapsaminda 18 defile yapilacak. Gelinlik Tasarim Yarismasi'nda geçen yil ödül kazanan Hasancan Meselik'in “Performans Defilesi” ziyaretçilerin begenisine sunulacak. Bu yil “modaverse” temasiyla yapilan Gelinlik Tasarim Yarismasi'nin kazananlari da düzenlenecek tören ile belli olacak.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °