Baskan Onultmak, "Kadina siddet toplumun kanayan yarasi olarak çözüm bekliyor"

25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü nedeniyle yazili basin açiklamasinda bulunan Gelecek Partisi Manisa Il Baskani Nurten Onultmak, "Kadina yönelik siddet her geçen gün toplumun kanayan bir yarasi olarak çözüme kavusmayi bekli

Güncel 25.11.2022 12:21:00 0
Baskan Onultmak,

25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü nedeniyle yazili basin açiklamasinda bulunan Gelecek Partisi Manisa Il Baskani Nurten Onultmak, "Bugünü önemli kilan ise tarihi Dominik'e uzanan 3 kiz kardesin hüzünlü hikayesi. 25 Kasim ayni zamanda Mirabel Kardeslerin diktatör rejimle mücadele ederken dövülerek ve tecavüze ugrayarak vahsice katledilislerinin yildönümü ama ne yazik ki ve hüzün ki günümüzde dahi Kadina yönelik siddet her geçen gün toplumun kanayan bir yarasi olarak çözüme kavusmayi  bekliyor. Siddetin temel nedeni ise toplumsal zihniyet dönüsümünün saglanamamis olmasi ve siddetin kaynagina odakli çözümlerin gelistirilemeyerek, gerçek bir iradenin ortaya konulamamasi" dedi.
Baskan Onultmak sözlerine söyle devam etti, "25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü, tüm dünyada kadinlarin siddete karsi mücadelesinin küresel olarak birlestigi, kadinlarin sorunlarinin paylasildigi, esleri veya baskalari tarafindan maruz kaldiklari siddetin önlenebilmesi için, gerekli bütün çözüm yollarinin arandigi ve tüm dünyada kadinlara uygulanan siddete karsi farkindalik olusturmak amaciyla Birlesmis Milletler Genel Kurulu tarafindan ilan edilen anlamli bir gündür. Bilindigi üzere kadin cinayetlerinde her geçen gün sayi artmakta, tecavüz ve ölüm haberleri magazinlestirilip, kadin bedeni nesnellestirilerek bir reyting malzemesi haline getirilmektedir. Bu baglamda, devletin kurum ve kuruluslarina büyük görevler düsmektedir. Devletin kadina yönelik siddetle mücadelede çok yönlü ve bütüncül politikalar üretmesinin yani sira, mücadelenin toplumsal düzeyde bir bilinç olusturmak kaydiyla, genele yayilarak, etkin ve kararli bir sekilde yürütülmesi gerekliligi vardir." 
"Gelecek Partisi olarak "Kadina Karsi Sifir Siddet" hedefimize ulasmak için; Kadina yönelik siddet konusunda, basta “Istanbul Sözlesmesi” nin yeniden yürürlüge konulmasi olmak üzere, kadin onurunu koruyacak, Ulusal ve Uluslararasi standartlarda tüm tedbirleri alarak gerekli adimlari atacagiz!" diyen Gelecek Partisi Manisa Il Baskani Nurten Onultmak, "Milletimizin teveccühü ve destegiyle rant için degil hizmet için halk iktidarina geldigimizde;  kadina karsi islenen tüm suçlari Türk Ceza Kanunu’nda agir suçlar kapsamina alacak, cezalarini arttiracagiz! Kadina yönelik siddet suçlarinda denetimli serbestlik ve kosullu saliverilme hükümlerinin uygulanmamasi yönünde kanuni düzenlemeleri yapacagiz!Cinayetle ve bedeni zararla sonuçlanan siddet suçlarinda haksiz tahrik indiriminin kaldirilmasini saglayacagiz! Unutmayalim ki, “Kadina Yönelik Siddet Insanliga Ihanettir” dedi.
Kadinlarin dünyada insan onuruna yakisir, siddetten uzak ve esit bir hayati fazlasiyla hak ettiklerini kaydeden Baskan Onultmak, "Dünyanin yarisini olusturan, diger yarisini da yetistiren kadinlarin daha adil, daha huzurlu, daha güvenli ve barisçil bir dünyada yasayabilmesi ve siddetin artik kadinlarin kaderinin parçasi olmadigi bir gelecek için çalisiyoruz" dedi.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °