CHP'LI ORHAN SARIBAL'DAN BAKAN NEBATI'YE '300 BIN LIRALIK HEDIYE SAAT' SORUSU

CHP Bursa Milletvekili Orhan Saribal, Ziraat Bankasi’nin personeline her biri 31 bin lira olmak üzere 300 bin liralik saat hediye ettigi iddialarini TBMM gündemine tasidi. Saribal, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati’ye “Çiftçimize uygun kredi kulland

Güncel 26.11.2022 16:57:00 0
CHP

CHP Bursa Milletvekili Orhan Saribal, Ziraat Bankasi’nin personeline her biri 31 bin lira olmak üzere 300 bin liralik saat hediye ettigi iddialarini TBMM gündemine tasidi. Saribal, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati’ye “Çiftçimize uygun kredi kullandirarak üretime destek olmasi gereken Ziraat Bankasi’nin kaynaklarini Isviçre saati alarak yurt disina aktarmasini dogru buluyor musunuz” diye sordu.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Saribal, Ziraat Bankasi’nin personeline kurusunun 159. Yili dolayisiyla her biri yaklasik 31 bin lira saat hediye ettigi iddialariyla ilgili Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati’nin yanitlamasi istemiyle TBMM Baskanligi’na soru önergesi verdi.

 “Öyle anlasiliyor ki bu saatler iktidara yakin bir firmaya siparis edilmis. Burada personele hediye vermekten çok, birilerini zengin etme amaci oldugu görülüyor. Kamu kaynaklari yandas firmalara aktariliyor” diyen Saribal’in önergesinde, su ifadeler yer aldi:

“Medyada da yer alan haberlere göre Ziraat Bankasi, kurulusunun 159. yili dolayisiyla, 10 yil ve üstünde hizmet vermis olan 15 bin banka personeline, bugünün kuru ile her biri 31 bin lira degerinde olan Isviçre mali Longines marka saat hediye etti. Ayni iddiaya göre alinan saatlerin toplam degeri 300 milyon lirayi buldu. Ayni haberlerde, Ziraat Bankasi çalisanlarinin saat alimini dogruladigi ifade edilmektedir. Bu baglamda; Ziraat Bankasinin 10 yil ve üstünü dolduran personele 15 bin saatin tanesini kaç Euro’dan almistir? Bu saatlerin piyasa etiket fiyatinin 31 bin TL oldugu görülmektedir. Ziraat Bankasi aldigi saatlere toplam kaç TL ödemistir? Saatlerin indirimli alindigi ve toplamda 300 milyon TL ödendigine iliskin iddialar dogru mudur? Ülkemizin ciddi bir döviz ihtiyaci söz konusu iken, Ziraat Bankasi’nin personeline hatira olarak yabanci marka saat almasinin gerekçesi nedir? Hediye saat alimi için nasil bir yol izlenmistir? Ihale yapilmis midir? Gürbüz Saatçilik firmasinin tercih edilmesinin gerekçesi nedir? Çiftçimize uygun kredi kullandirarak üretime destek olmasi gereken Ziraat Bankasinin kaynaklarini Isviçre saati alarak yurt disina aktarmasini dogru buluyor musunuz? Ziraat Bankasi, pahali saatlere ödedigi parayi geçim sikintisi yasayan personeline dagitsaydi daha iyi bir is yapmis olmaz miydi?”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °