CHP ÖGRETMENLER VE EMEKLILER IÇIN ÖNERDI AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDILDI

CHP'li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün 2023 yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin görüsmeleri sirasinda emeklilerin Kurban ve Ramazan Bayrami ikramiyesinin 1100 TL’den 2000 TL’ye çikarilmasini ve 24 Kasim Ögretmenler Günü'nde

Güncel 26.11.2022 17:23:00 0
CHP ÖGRETMENLER VE EMEKLILER IÇIN ÖNERDI AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDILDI

CHP, 24 Kasim Ögretmenler Günü'nde ögretmenlere 2 bin TL ikramiye verilmesi için bütçe kanun teklifinde düzenleme yapilmasini önerdi. Önerge üzerine konusan CHP Istanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, "Ögretmenlerimiz bu kadar büyük sikintilar içerisindeyken en azindan 24 Kasim Ögretmenler Günü'yle ilgili onlara bir jest yapalim ve onlara bir Ögretmenler Günü ikramiyesi verelim. 2000 TL Ögretmenler Günü'yle ilgili bu önergemizin kabul edilmesini talep ediyoruz" dedi. Öneri, AKP ve MHP'lilerin oylariyla reddedildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün tamamlanan bütçe görüsmelerin ardindan CHP Grubu, ögretmenlere, 24 Kasim Ögretmenler Günü'nde 2 bin TL ikramiye verilmesini teklif etti. 

Önerge üzerine söz alan CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan, "Ögretmenlerimiz uzun yillardir 4 ayri statüde istihdam edilmekteler ve birbirlerinden farkli maaslar almaktalar. Bu maaslar arasinda da yüksek oranda farkliliklar olmakta. Uzun yillardir bu magduriyet de giderilmedi. Ayni zamanda atamayi bekleyen birçok ögretmenimiz var. Bugün yüz bin ögretmen atamayi bekliyor. Ögretmenlerimiz bu kadar büyük sikintilar içerisindeyken en azindan 24 Kasim Ögretmenler Günü'yle ilgili onlara bir jest yapalim ve onlara bir Ögretmenler Günü ikramiyesi verelim. 2000 TL Ögretmenler Günü'yle ilgili bu önergemizin kabul edilmesini talep ediyoruz, en azindan burada magdur olan ögretmenlerimizin biraz yüzünü güldürelim. Önergemizi o yüzden kabul etmenizi bekliyoruz" diye konustu. 

CHP'nin ögretmenlere 2 bin TL ikramiye verilmesi için bütçe kanun teklifinde düzenleme yapilmasi önerisi AKP ve MHP'li vekillerin oylariyla reddedildi. 

CHP'li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün 2023 yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin görüsmeleri sirasinda emeklilerin Kurban ve Ramazan Bayrami ikramiyesinin 1100 TL’den 2000 TL’ye çikarilmasi yönünde önerge verdi. Önerge, AKP ve MHP'li vekillerin oylariyla reddedildi.

 Teklifin 4. maddesinde önerge veren CHP milletvekilleri, emeklilere dini bayramlarda verilen ikramiyenin 1100 TL’den 2000 TL’ye çikarilmasini istedi.

Önerge üzerine konusan CHP Antalya Milletvekili Cavit Ari, "Emeklilere iki dini bayramda ikramiye ödenmesi CHP’nin de seçim vaatleri arasinda yer almaktaydi. Bu konuyla ilgili 2015 seçimlerinde, konuyu gündeme getirdigimizde iktidar tarafindan bu talebimiz ‘Nerede bunun kaynagi?’ diyerek karsilanmisti ancak 2018 tarihinde emekliye iki dini bayramda ancak 1000 TL vererek bizim de projemiz olan bu husus kabul edilmisti. Sonrasinda da geçen yil 1100 TL'ye çikarildi yani geçen yil emekliye iki dini bayramda 1100 TL ikramiye ödenmesine devam edilmisti" dedi. 

Emeklilerin ekonomik sorunlar yasadigini ifade eden Ari, "Gelisen ekonomik sartlar içerisinde 1100 TL gerçekten çok düsük kalmistir. Emeklimiz zaten geçinme sartlarinda sikinti yasamaktadir. Bu nedenle hiç olmazsa iki dini bayramda emeklilerimize ödenen bu ikramiyenin 1100 TL'den 2000 TL'ye çikarilmasini talep ediyoruz" diye konustu. 

Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Cevdet Yilmaz, önergeyi oylamaya sundu. CHP'nin önergesi, AKP ve MHP'li vekillerin oylariyla reddedildi.

CHP Genel Baskan Basdanismani ve Izmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabinda yaptigi paylasimda; "AKP'den emeklilere red! Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarinda ödenen 1100 TL bayram ikramiyesinin, 2000 TL’ye çikarilmasi teklifi AKP ve MHP oylariyla reddedildi" dedi.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °