SU ÜRÜNLERI DESTEKLERINDEN YARARLANMAK ISTEYEN YETISTIRICILER, 23 ARALIK’A KADAR BASVURABILECEK

Su ürünleri desteklerinden yararlanmak isteyen yetistiriciler, 23 Aralik 2022 tarihine kadar Tarim ve Orman Bakanligi il ve ilçe müdürlüklerine basvurabilecek.

Güncel 26.11.2022 17:25:00 0
SU ÜRÜNLERI DESTEKLERINDEN YARARLANMAK ISTEYEN YETISTIRICILER, 23 ARALIK’A KADAR BASVURABILECEK

Su ürünleri desteklerinden yararlanmak isteyen yetistiriciler, 23 Aralik 2022 tarihine kadar Tarim ve Orman Bakanligi il ve ilçe müdürlüklerine basvurabilecek.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan hazirlanan "Su Ürünleri Yetistiriciligi Destekleme Tebligi", 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayinlandi. 

Teblig, bakanliktan onayli su ürünleri yetistiricilik belgesine sahip, Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne (SUBIS) kayitli yetistiricilere yapilacak su ürünleri desteklerini kapsiyor. Buna göre, su ürünleri yetistiriciligi destekleri kapsamindaki türler, alabalik, sazan, midye ve yeni türler (mersin, kalkan, fangri, mercan, sinagrit, lahoz, sivri burun karagöz, minekop, eskine, sargoz, mirmir, sariagiz, sarikuyruk, trança, yayin, sabut, karabalik, yilan baligi, tilapya, kerevit, karides, sülük, Karadeniz alasi, kirmizi benekli alabaliklar) olarak belirlendi.

Su ürünleri desteklerinden yararlanmak isteyen üreticiler, en geç 23 Aralik mesai bitimine kadar, yetistiricilik tesisinin bulundugu il/ilçe müdürlügüne basvurarak istenen belgeleri teslim edecek.

Teblige göre, son müracaat tarihine kadar basvuruda bulunmus yetistiricilerin, aralik ayina ait satis belgeleri veya hasat tespit tutanaklarini, en geç 6 Ocak 2023 tarihine kadar teslim etmesi gerekiyor.

DESTEKLER HAK SAHIBINE YATIRILMADAN HACIZ, ICRA TEMLIK VE BENZERI ISLEM YAPILMAYACAK

Desteklemelerden faydalanacak örgütlü üreticilere merkez birliklerine üye olmalari ve üye olduklarina dair belgeyi müracaat sirasinda ibraz etmeleri kosuluyla destekleme ödemesi dogrudan yapilacak.

Destekleme ödemesi yapilan belgeler, istenildiginde ibraz edilmek üzere ilgili birimler tarafindan 5 yil saklanacak.

Karar kapsaminda yapilan destekleme ödemeleri, kamu kaynagi oldugu için hak sahibinin hesabina aktarilmadan önce haciz, icra, temlik ve benzeri islemler yapilmayacak.

Desteklemeler için gerekli kaynak, bütçede hayvanciligin desteklenmesi amaciyla 2023 yilina ayrilan ödenekten karsilanacak.

Kamu kurum ve kuruluslari, teblig kapsamindaki desteklemelerden yararlanamayacak.

DAMIZLIK ALABALIK DESTEGINE ILISKIN TEBLIG DE YAYINLANDI

Bu arada, "Su Ürünleri Yetistiriciligi Kapsaminda Alabalik Kuluçkahanelerinde Damizlik Alabalik Destegine Iliskin Teblig" de Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayinlandi. Teblig, 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüge girdi.

Söz konusu destekten faydalanmak isteyen üreticiler, 30 Aralik 2022 tarihine kadar isletmenin bulundugu il müdürlügüne müracaat edebilecek.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °