Mandalinanin Cennetinde Cosku Dolu Festival

Izmir’in Menderes ilçesinde geleneksel hale gelen Gümüldür Özdere Mandalina Festivali bu sene de coskuyla gerçeklesti.

Güncel 27.11.2022 12:37:00 0
Mandalinanin Cennetinde Cosku Dolu Festival

Izmir’in Menderes ilçesinde geleneksel hale gelen Gümüldür Özdere Mandalina Festivali bu sene de coskuyla gerçeklesti.

 

Çesitli etkinliklerin ve yarismalarin düzenlendigi festivale Izmir’in dört bir yanindan binlerce kisi katildi.

 

Ücretsiz ikramlarin ve oyun parkurlarinin kuruldugu festivalde; balon katlama atölyeleri, birbirinden renkli yarismalar, süper kahraman maskotlar ve sihirbaz gösterileri ile katilimcilar keyifli bir hafta sonu geçirdi.

 

Ersin Show’un moderatörlügünde iki gün boyunca süren festivalde, mandalinali tatlarin yaristigi yemek yarismasina ve en iyi mandalina üreticisi yarismasina katilimcilar yogun ilgi gösterdi. Yarismada dereceye girenlere ödüllerini Menderes Belediyesi Baskan V. Erkan Özkan, Menderes Kaymakami Cevat Çelik ve CHP Menderes Ilçe Baskani Sezen Sen takdim etti.

 

Katilimcilarin müzige ve eglenceye doydugu festival Zakkum konseriyle taçlandi.

Festivalde konusan Menderes Belediye Baskan V. Erkan Özkan, ilçenin tanitimi için çalismalarina devam edeceklerini belirterek sunlari kaydetti:

 

“Bizler Menderesimizi ve ilçemize has degerlerimizi tanitmak adina var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. Bu anlamda yaklasik 600 bin civarinda mandalina agacimizin bulundugu ve yillik 50 bin ton rekolte elde ettigimiz Satsuma Mandalinamizi ulusal ve uluslararasi alanda tanitmak adina Gümüldür Özdere Mandalina Festivalimizi her yil coskuyla gerçeklestiriyoruz ve ilerleyen yillarda da gerçeklestirmeye devam edecegiz.”

 

Ürüne ve üreticiye destek

Üreticiye destek konusunda Menderes Belediyesi olarak önemli adimlar attiklarini ifade eden Özkan, sözlerini söyle sürdürdü:

 

“Menderes Belediyesi olarak, üreticimizin isteklerine daha saglikli cevap verebilmek ve ilçemiz adina tarim alaninda projelere imza atmak adina Tarimsal Hizmetler Müdürlügümüzü hayata geçirdik. Kurdugumuz müdürlügümüz ile üreticimiz ürünü yetistirme ve hasat etme konusunda büyük kolayliklar elde edecek. Bu konuda en önemli adimlarimizdan biri de yemek artiklari ve pazarda kalan sebzelerden elde edecegimiz organik gübreleri üreticimize ücretsiz dagitma olacak. Menderes Belediyesi olarak hayata geçirecegimiz projemiz ile üretim konusunda zorluk yasayan çiftçimizin bir nebze de olsa yanlarinda ve destekçisi olarak ücretsiz gübre dagitimi yapacagiz.”

 

Tarim girdilerinin maliyetlerinin artmasindan dolayi üreticilerin de büyük zorluklar yasadigini vurgulayan Özkan, iktidarin bu konudaki çalismalarini daha da iyilestirmesi gerektigine dikkati çekti.

 

Menderes Belediyesi olarak, ilçede bulunan kadin kooperatiflerine de destek olduklarini belirten Özkan, sözlerini söyle noktaladi:

 

“Ürüne ulasan çiftçinin ürünü islemesi adina da ilçemizdeki kooperatiflerimiz devreye giriyor. Kooperatiflerimizdeki emektar kadinlarimiz, ürünlerimizi farkli inovatif çalismalarla yeniden harmanlayarak ortaya yepyeni ürünler çikariyorlar. Bu anlamda ben üreticilerimize ve kooperatiflerimizdeki emektar kadinlarimiza bir kez daha tesekkür ediyorum.”

 

Festivale, CHP Izmir Milletvekili Kani Beko, Menderes Ilçe Kaymakami Cevat Çelik, CHP Izmir Il Baskan Yardimcilari, CHP Menderes Ilçe Baskani Sezen Sen ve ilçe yönetimi, meclis üyeleri, diger siyasi partilerin ilçe baskanlari ve binlerce vatandas katildi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °