TBMM'de bu hafta neler görüsülecek?

TBMM Genel Kurulu, tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasina iliskin kanun teklifinin görüsmelerine devam edecek.

Güncel 27.11.2022 17:30:00 0
TBMM

ANKARA (IGFA) - Haftalik çalismasina 29 Kasim Sali günü baslayacak Genel Kurulda, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasinin Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmeleri, düzenlemenin maddeleri üzerinden sürecek.

Teklife göre, Ürün Izleme Sistemi'ne müdahale edenlere 3 yildan 8 yila kadar hapis cezasi verilecek. Tarim ve Orman Bakanligindan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar, 2 yildan 5 yila kadar hapisle cezalandirilacak. Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içecekler piyasasinda üreticilerden 50 milyon liraya kadar teminat alinacak.

Kesintisiz 1 yil boyunca sinyal alinamayan cep telefonlarinin IMEI'leri pasife alinacak.

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre Genel Kurulda daha sonra Antalya Diplomasi Forumu Vakfi Kanunu Teklifi ele alinacak. Teklifle, Antalya Diplomasi Forumu'nu düzenleyecek ve merkezi Antalya'da olacak vakfin kurulusuna, faaliyetlerine iliskin usul ve esaslar belirlenecek.

Insan Haklarini Inceleme Komisyonu, persembe günü toplanacak. Komisyonda, Tekirdag Ceza Infaz Kurumlari ile Silivri Ceza Infaz Kurumlari inceleme raporlari ele alinacak.

Bu arada basörtüsüne yönelik anayasa degisikligi teklifinin de bu hafta Meclis Baskanligina sunulmasi bekleniyor.

TBMM'de siyasi partilerin haftalik düzenledikleri grup toplantilari da gerçeklestirilecek.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °